A.A. Milne

1882 -1956 Auteur

A.A. Milne (1882-1956) is auteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Winnie the Pooh

2011 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2011. Animatie van Stephen J. Anderson en Don Hall.

In het Honderd Bunder Bos beleven Winnie de Poeh en zijn maatjes weer de grootste avonturen. Iejoor is zijn staart kwijt en Uil stuurt de hele club erop uit om Janneman Robinson te redden van een verzonnen boosdoener. Daarnaast wordt het een hele drukke dag voor een beer die alleen maar wat honing wilde vinden.

Winnie the Pooh: Springtime with Roo

2004 | Animatie

Verenigde Staten 2004. Animatie van Elliot M. Bour en Saul Andrew Blinkoff.

Het is bijna Pasen. De springerige babykangaroe uit het Honderdbunderbos heeft er zin in. Het is altijd groot feest, lekker met alle vrienden eieren zoeken en als klap op de vuurpijl het optreden van Konijn, verkleed als paashaas. Maar dit jaar is er iets mis. Konijn wil niet feesten maar schoonmaken. Disney verwerkte de kerstboodschap van A Christmas Carol in dit paasverhaal, om de kleintjes ervan te doordringen dat je feestdagen doorbrengt met familie. De een zal het een mooie boodschap vinden, een ander goedkoop sentiment. Originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Jimmy Bennett, Jim Cummings en Ken Sansom. Nederlands gesproken versie met de stemmen van oa Kas Westerbeek, Kick Stokhuyzen, Kees van Lier en Hein Boele.

Piglet's Big Movie

2003 | Animatie, Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2003. Animatie van Francis Glebas.

De exploitatie van Winnie the Pooh van A.A. Milne gaat gestaag verder. Miljoenen verdiende Disney met de tekenfilm uit 1968 en latere videoreleases. In 2000 kreeg Poohs vriendje Tigger (Teigetje) zijn eigen spin-off, en drie jaar later was Piglet (Knorretje) aan de beurt. Net als Teigetjes film (The Tigger Movie) is Knorretjes grote film routineus geanimeerd door een leger Japanners. Milne's dierenwereld wordt op brave en zachtmoedige wijze tot leven gewekt, in korte episodes die laten zien dat het varkentje niet zo onbeduidend is als hij lijkt.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa John Fiedler (Piglet/Knorretje), Jim Cummings (Tigger/Teigetje en Winnie the Pooh) en Nikita Hopkins (Roo/Roe).
Met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van oa John de Winter (Knorretje), Kees van Lier (Teigetje), Kick Stokhuizen (Poeh) en Veerle Burmeister (Roe).

Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin

1997 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Animatie van Karl Geurs.

Als Christopher Robin weer naar school moet, deelt hij dat aan Winnie The Pooh mede op een briefje dat hij op een pot honing plakt. Robin heeft wel heel slim bedacht dat Winnie de pot altijd zou vinden, maar vergeten te denken aan de gemakzucht en snoeplust van zijn onnadekende beer. Gevolg: nadat de honing op is, mist Winnie zijn vriendje Robin en heeft vergeten op het briefje te kijken. Hij gaat met de andere dieren naar hem op zoek. Disney heeft de oorspronkelijke figuren in een fraai kader geplaatst en in de originele versie zijn de stemmen behoorlijk goed geslaagd. Helaas heeft Disney er teveel een eenheidsproduct van gemaakt, waardoor het nauwelijks van andere Disneyproducten valt te onderscheiden. Hoewel kinderen dit feit zo zeer niet zal opvallen, zullen volwassenen die met het boek zijn opgegroeid, minder blij zijn. In de originele versie met de stemmen van: Jim Cummings (Winnie de Pooh), Brady Bluhm (Christopher Robin), Peter Cullen (Eeyore), John Fiedler (Piglet), Ken Sansom, Paul Winchell, Andre Stojka en David Warner. In de Nederlandse versie met de stemmen van: Kick Stockhuyzen (Winnie), Rick van Velthuizen (Janneman Robinson), Frits Lambrechts (Teigetje), John de Winter (Knorretje) onder hoorspelregie van Maria Lindes.

The Many Adventures of Winnie the Pooh

1977 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Animatie van John Lounsbery en Wolfgang Reitherman.

De altijd hongerige beer Winnie de Poeh wil honing stelen uit een bijennest in een boom. Hij dompelt zich onder in een modderplas en zweeft dan met een ballon naar het nest, vermomd als een 'klein smerig wolkje'. Zo hebben die bijen hem nooit door, denkt hij. Het is een typerende scène uit deze grappige, mooi getekende animatiefilm, eigenlijk een compilatie van drie filmpjes uit het Disney-arsenaal die tussen 1966 en 1974 werden gemaakt. Zeer geschikt voor kinderen tot zeven of acht jaar, terwijl grotere kinderen en hun ouders stiekem uit hun ooghoeken zullen meekijken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer A.A. Milne op televisie komt.

Reageer