Maia Danziger

Acteur

Maia Danziger is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

My Body, My Child

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Vanessa Redgrave, Joseph Campanella, Jack Albertson, Stephen Elliott en Maia Danziger.

Een naar Amerikaanse maatstaven gewaagde film, die twee ethisch gevoelige onderwerpen aansnijdt: euthanasie en abortus. Centraal staat Redgrave, wier moeder ongeneeslijk ziek is en wil sterven. Redgrave zelf blijkt zwanger te zijn. De dokter stelt vast dat het kind wel eens misvormd geboren zou kunnen komen. Ze staat nu voor het dilemma: het kind houden, met een grote zekerheid dat het zwaar gehandicapt ter wereld komt, of het laten aborteren. Een bijzonder knappe vertolking van een groot actrice. Maar ook Albertson in zijn laatste rol als haar invalide vader levert een onvergetelijke prestatie, waarvoor hij een Emmy- nominatie kreeg. Het gevoelige, menselijke script is van Louise Burns-Bisogno en Tony Imi hanteerde de camera.

Dr. Heckyl and Mr. Hype

1980 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1980. Komedie van Charles B. Griffith. Met o.a. Oliver Reed, Sunny Johnson, Maia Danziger, Mel Welles en Virgil Frye.

Reed is een grotesk lelijke voetspecialist die een of ander drankje drinkt om zelfmoord te plegen, maar inplaats daarvan verandert in... een knappe moordenaar. Best grappige komedie door Roger Corman-veteraan Griffith geschreven en geregisseerd.

The Magician of Lublin

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Menahem Golan. Met o.a. Alan Arkin, Louise Fletcher, Valerie Perrine, Shelley Winters en Lou Jacobi.

Een joodse goochelaar rond de eeuwwisseling probeert hoge ogen te gooien in deze hoogdravende, slecht gespeelde versie van de roman van Isaac Bashevis Singer die in Polen gesitueerd is. Maar je krijgt wel te zien hoe Winters een gevangenis vernietigt en ze doet dat op meer spectaculaire wijze dan de olifant van Sam Jaffe in GUNGA DIN.

The Kirlian Witness

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Jonathan Sarno. Met o.a. Nancy Snyder, Ted Leplat, Nancy Boykin, Joel Colodner en Lawrence Tierney.

Een jonge vrouw heeft bijzondere contacten met planten. Wanneer zij gewelddadig om het leven komt, maakt haar zuster studie van de mogelijkheid om met planten te communiceren om op die manier de identiteit van de dader vast te stellen. Deze fascinerende, hoogst originele thriller wendt prachtige Kirlian- fotografie aan. Enkele uiterst kille shock-momenten. Geheel op locatie in New York City gedraaid. Regiedebuut van Sarno.

Honky

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van William A. Graham. Met o.a. Brenda Sykes, John Neilson, William Marshall, Amentah Dymally en John Nielson.

Een blanke jongen, in alle opzichten Amerikaan, valt voor een swingende zwarte drug-pusher. Somber en mondain.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maia Danziger op televisie komt.

Reageer