Emmanuel Gradi

Acteur

Emmanuel Gradi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dofus - Livre 1: Julith

2015 | Animatie

Frankrijk 2015. Animatie van Anthony Roux en Jean-Jacques Denis.

Jochie Joris Jurgen, wonend bij katmannetje-stiefvader Kerubim Crépin in de stad Bonta, is idolaat van boufbowl-speler Khan Karkass. Samen met Khan en verlegen leerlinge-magiër Baraka belandt Joris halsoverkop in een groot avontuur: het drietal neemt het op tegen de megalomane heks Julith, die een betoverd drakenei steelt en de Bonta-idylle bedreigt. Wirwarscenario of niet, deze geheel in Roubaix geproduceerde hybride van Europese, Amerikaanse en Japanse fantasy-2D-animatie oogt prachtig. Het hoge tempo verraadt de oorsprong: het videospel Dofus en de tv-reeks Wakfu. Ongeschikt voor kleine kinderen en overgevoelige oren.

Marie Fransson : S'il vous plaît

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Christiane Spièro. Met o.a. Alicia Alonso, Annie Girardot, Alberto Gimigniani, Rebecca Potok en Nino Gauzy.

Marie Fransson (Alonso) verzorgt de oude Georgette Carrel (Girardot), die zojuist een hersenbloeding gehad heeft. De dokter geeft haar nog maar enkele dagen te leven en Georgette`s dochter Nadine (Simonnet) wil dat haar moeder thuis kan sterven. Georgette`s kleinzoon J[KA1]er[KA4]ome (Leray) kan het lijden van zijn grootmoeder niet aan zien. De volgende ochtend blijkt Georgette overleden te zijn. Marie vermoedt dat Jérôme haar een overdosis insuline heeft toegediend, maar ze besluit te zwijgen. De politie stelt haar onder verdenking van poging tot moord. Een film die pleit om het euthanasiedebat in volle openlijkheid te voeren. Is het humaan om terminale zieken onmenselijke pijnen te laten doorstaan alvorens ze sterven? Een uitstekend gegeven wordt hier gebracht in onvervalste driestuivers-stijl, wat de zuiverheid van de boodschap verschrikkelijk aantast. Alonso doet moeite om van haar personage een eerlijk en onkreukbaar wezen te maken, maar het scenario van Anne Giafferi werkt haar intenties doorlopend tegen. Fotografie is van Roger Dorieux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emmanuel Gradi op televisie komt.

Reageer