Werner Röwekamp: regie.
Er zijn 4 films gevonden.

Polizeiruf 110: Nachttaxi

1974 | Misdaad

Oost Duitsland 1974. Misdaad van Werner Röwekamp. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep en Anne-Kathrein Kretschmar.

Op een nieuwbouw terrein wordt een zwaargewonde man gevonden. Het blijkt een taxichauffeur te zijn die overvallen werd, op de vlucht sloeg, het gebouw in aanbouw inrende en van een balkon zonder railing is gevallen of geduwd werd. Na een onderzoek dat heel moeizaam verlopen is, blijkt dat het slachtoffer ooit zijn burgerplicht had gedaan, toen hij getuige was van een misdrijf, de dader bij zijn kladden greep en hem aangaf. Nu heeft de dader wraak genomen. Een bijkomstigheid: toen de chauffeur zijn hachje probeerde te redden, jatte een ander zijn geld uit de auto. Eerste partijsecretaris Honeckers moraal deze keer: doe je plicht, al levert dat gevaar voor je eigen leven op, en wie dat niet doet, wordt uiteindelijk toch gepakt. De verderfelijke westerse kijk: bemoei je met je eigen zaken. Zoals gebruikelijk worden de leden van de politie, beter en gunstiger uitgelicht dan de andere personages, want de almachtige staat moet voordeliger afsteken dan rest. Leve de vrijheid in de kameradenrepubliek! Een kneuterige film, waarvan je denkt dat de tijd al meer dan dertig stilstaat en de afloop in het door de cultuurkommissie goedgekeurde scenario van Hans Siebe laat zich gemakkelijk raden. Gelukkig duurt aflevering 29 maar een uur.

Polizeiruf 110: Konzert für einen Außenseiter

1974 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1974. Misdaad van Werner Röwenkamp en Werner Röwekamp. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Christian Steyer en Friederike Aust.

De 25-jarige gesjeesde student en charmeur Dietrichs (Steyer) heeft een handige babbel, maar in werkelijkheid is hij een ellendige oplichter, die zich in leven houdt door vrouwen het hoofd op hol te brengen, hun centjes afhandig te maken en er dan vandoor te gaan. Bovendien breekt hij af en toe weleens in, in een museum en verkwanselt een stuk antiek of kunst ver beneden de werkelijke prijs. Juist als hij op een volgend slachtoffer, bibliothecaresse Irene Born (Aust), verliefd wordt, pleegt hij uit lamlendigheid opnieuw een inbraak, die uit de hand loopt en moet hij dit keer zeer tegen zijn zin in de benen nemen. De politie met Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) en Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) is hem dan al heel lang op het spoor. Het scenario van Werner Lindner en Dieter Ziesing moet de morele les lezen dat de kantjes er vanaf lopen tot niets leidt en dat slap zijn geen goede zaak is. Dergelijk wangedrag moet gestraft worden. In een normale maatschappij heb je daar geen moeite mee, maar onder de dictatuur van Erich Honnecker denk je daar toch anders over. De spelprestaties zijn redelijk, de bedscène's aandoenlijk kuis, de kleuren in de stijl van de vroege jaren 1970 niet slecht en de dialoog is dikwijls niet lipsynchroon. Het gereutel van de tweetaktmotoren klinkt nostalgisch, je ruikt het bijna... Aflevering 22.

Polizeiruf 110: Die verschwundenen Lords

1974 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1974. Misdaad van Werner Röwekamp. Met o.a. Sigrid Göhler, Peter Borgelt, Alfred Rücker, Helga Göring en Heidemarie Wenzel.

Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) krijgt met fraude te maken in een groot meubelmagazijn. Frau Schwarzbach (G[KA3]oring) van de boekhouding wordt van verduistering verdacht en gehoord. Kort erop doet zij een poging tot zelfmoord. Bij het verder snuffelen van Arndt en haar meerdere Oberleutnant Fuchs (Borgelt) stuiten ze op de zoon van Schwarzbach, J[KA3]urgen (Kockisch), die chauffeur is, bij de firma waar zijn moeder werkt. Het spoor leidt via schoondochter Elke (Wenzel) naar een jeugdbende en moeder Schwarzbach blijkt het zwakke slachtoffer van een grootscheepse zwendel te zijn. Niet het pedanterige gepeuter en hardnekkige gespeur spelen hier de hoofdrol, maar het grote tekort aan goederen, die de vraag konden bevredigen, waardoor de `domme` jeugd in de verleiding kwam aan zelfbediening te doen. Van vadertje Honecker mocht het niet en de politie moest hard optreden. Een tamelijk saaie aflevering (nummer 24) die gelukkig maar een uurtje duurt.

Polizeiruf 110: Freitag gegen Mitternacht

1973 | Drama, Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1973. Drama van Werner Röwekamp. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze en Jürgen Zartmann.

De zestiende aflevering heeft een ongebruikelijke invalshoek: het gaat over de persoonlijke problemen van iemand die eigenlijk in een behoorlijk aanzien staat, ook al leven de kijkers in een arbeidersparadijs, waarin iedereen gelijk is. Een chemicus wordt betrapt als hij zijn hand in de personeelskas steekt. Voor Oberleutnant Fuchs (Borgelt) en zijn collega Vera Arndt (Göhler) redenen genoeg om te gaan snuffelen in privézaken en niet alleen in die van de dief. Het scenario van Heiner Ran riekt naar de Stasi en dat was de bedoeling: de kijkers werden gewaarschuwd om niet naast de pot te plassen, want de almachtige communistische staat waakt over hen. De spelprestaties werden volgens voorschrift uitgevoerd. Flink wat dialoog, gepieker, gepeins en gepuzzel.