Spencer Averick

Producer, Editor, Auteur

Spencer Averick is producer, editor en auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

13th

2016 | Documentaire

Verenigde Staten 2016. Documentaire van Ava DuVernay.

Confronterende en belangwekkende documentaire van regisseur Ava DuVernay, die furore maakte met het voor twee Oscars genomineerde Martin Luther King-drama Selma (2014). De titel verwijst naar het dertiende amendement in de Amerikaanse grondwet, dat in 1865 de afschaffing van de slavernij bekrachtigde, maar tegelijkertijd de overheid in staat stelde om veroordeelden als onvrijwillige arbeidskracht in te zetten. Aan de hand van schokkende cijfers en een hele rits talking heads betoogt DuVernay dat de massale incarceratie van zwarte Amerikanen (maar liefst 1 op 3 belandt op een gegeven moment in de gevangenis) een vorm van moderne slavernij is.

Selma

2014 | Biografie, Drama, Historische film

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2014. Biografie van Ava DuVernay. Met o.a. Tessa Thompson, David Oyelowo, Cuba Gooding jr, Giovanni Ribisi en Tom Wilkinson.

Indrukwekkende eerste grote speelfilm over het leven van Martin Luther King. Centraal staat de monumentale protestmars van Selma naar Montgomery in 1965, die president Lyndon B. Johnson ertoe dwong via de Voting Rights Act een einde te maken aan de ongelijkheid in stemrecht voor Afro-Amerikaanse kiezers. De Britse acteur Oyelowo, die ook al indruk maakte in DuVernay's relatiedrama Middle of Nowhere (2012), is fantastisch in de hoofdrol: met zijn subtiele spel maakt hij van King een twijfelend mens van vlees en bloed, die de mythe ver overstijgt. Oyelowo en DuVernay werden in 2015, heel navrant, volkomen genegeerd bij de Oscarnominaties.

op televisie
3 uitzendingen

Selma (2014) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 06 april
VRT Canvas
21:15 - 23:20
maandag 02 april
BBC 2
00:00 - 02:00
maandag 26 maart
NDR Fernsehen
23:15 - 01:15

Reageer