Esko Salminen

Acteur

Esko Salminen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hamlet likemaalimassa

1987 | Misdaad, Film noir

Finland 1987. Misdaad van Aki Kaurismäki. Met o.a. Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Kati Outinen, Elina Salo en Esko Nikkari.

Shakespeare in een modern jasje. Hamlet die de zaak van zijn overleden vader overneemt, wil wraak nemen op diens gewelddadige dood. Hij gaat daarbij zelf te gronde. Kaurismäki bekritisiert de moderne maatschappij en het kapitalisme, en verweeft daarin de standaard gangsterfilm en de film noir. Hij schreef zelf het scenario, en het camerawerk werd door Timo Salminen verzorgd.

Pedon Merkki

1981 | Oorlogsfilm

Finland 1981. Oorlogsfilm van Jaakko Pakkasvirta. Met o.a. Esko Salminen, Irina Milan, Tom Wentzel, Hannu Lauri en Vesa-Matti Loiri.

Deze film gaat over het lot van Finland tijdens de oorlog met de USSR tussen 1939 en 1944. Het verhaal gaat over mensen temidden van de puinhopen van de oorlog, over pijn en liefde, onveiligheid en onwetendheid. Ook bekend als SIGN OF THE BEAST.

Tulipaa

1980 | Biografie

Finland 1980. Biografie van Pirjo Honkasalo en Pekka Lehto. Met o.a. Asko Sarkola, Rea Mauranen en Esko Salminen.

Deze biografische film heeft betrekking op de vreemde gebeurtenissen in het leven van Finlands bekendste en geheimzinnigste schrijver, Maiju Lassila. Zijn carrière kwam in 1918 tot een einde: hij werd toen, tijdens het Rode oproer van Helsinki, doodgeschoten omdat hij een opruier zou zijn. De film concentreert zich op de politieke filosofie van de schrijver en is daardoor een studie van het geloof in een goede zaak. Ook bekend als FLAME TOP.

Kuu on vaaralinen

1962 | Erotiek

Finland 1962. Erotiek van Toivo Särkkrä. Met o.a. Liana Kaarina, Toivo Mäkelä en Esko Salminen.

Een oudere man wordt hopeloos verliefd op de liftster die hij naar zijn buitenhuis meeneemt. Daar maakt het meisje kennis met een viriele, jonge fietsenmaker die haar onstuimig het hof maakt. De jongeman verongelukt en uit angst voor een schandaal begraaft de man het lijk stiekem. Destijds een ongehoord kassucces. Er is een zwoele sfeer, maar het erotische beperkt zich tot jaren zestig zeer gewaagde betasten van blote borsten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Esko Salminen op televisie komt.

Reageer