David Winters

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

David Winters is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

The Silencer

1994 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Thriller van Talun Hsu. Met o.a. Robert Davi, Steven Bauer, Brigitte Nielsen en Shin'ichi Chiba.

Henry Madden schreef het scenario vol genreclich[KA1]e`s voor deze harde, bloedige, gewelddadige en primitieve wraakfilm. Kijkers die het niet zo nauw nemen, en die zich geen vragen stellen waarom nu het recht in eigen hand wordt genomen of waarom er misdaad is, zullen genieten van de auto-achtervolgingen, de groezelige nachtgelegenheden, het geschiet en de grote tieten van Nielsen als Sybill, het gangsterliefje van de door blinde wraak verteerde Macato (Chiba), die ze uit de gevangenis hielp ontsnappen. Eddie Cook (Davi) is de smeris, die zich weren moet en die, na heel wat dodelijke slachtoffers de boosdoener pakt. Achter de camera van deze film die de zalen nooit bereikte omdat hij direct voor de onderste schappen van de videotheek werd gemaakt, stond Blake Evans.

Space Mutiny

1989 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van David Winters. Met o.a. Reb Brown, John Phillip Law, Cissy Cameron, Cameron Mitchell en James Ryan.

Slechterikken staan aan het hoofd van een revolte aan boord van een enorm ruimteschip. SF-fanaten zullen deze film meteen herkennen als jatwerk van de tv-serie Battleship Galactica. De veters springen uit je schoenen, zo slecht is het allemaal gedaan. Een afschuwelijke kloon van Boris Karloff als begrafenisondernemer in de ruimte. Wat de sets betreft: het lijkt wel of de film in de stookkelder van de studio is opgenomen.

Deadly Prey

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van David A. Prior. Met o.a. Ted Prior, David Campbell, Cameron Mitchell, Troy Donahue en Fritz Matthews.

Een paramilitaire groep kidnapt Mike Danton (Prior) om hem te gebruiken als bewegend doel in de dichte bossen. Danton is een Vietnamveteraan en ontsnapt door zijn survival-and-combat ervaring aan zijn belagers. Colonel Hogan (Campbell) laat uit wraak Dantons vrouw ontvoeren en nu moet Mike wel als levende prooi dienen, waarop gejaagd kan worden. De afloop in deze RAMBO- achtige film, die geïnspireerd is op de klassieker uit 1932 van Ernest B. Schoedsack THE MOST DANGEROUS GAME, is volledig voorspelbaar. Het scenario van regisseur Prior stelt niets voor, evenals de spelprestaties. Wie RAMBO serieus neemt, moet deze film beslist niet gaan zien, want hij zal deze rolprent ervaren als een hevige teleurstelling. Het camerawerk is van Stephen Ashley Blake.

Thrashin'

1986 | Misdaad

Verenigde Staten 1986. Misdaad van David Winters. Met o.a. Josh Brolin, Robert Rusler, Pamela Gidlay, Brooke McCarter en Brett Marx.

Winters heeft sinds zijn speelfilmdebuut in 1976 weinig spectaculairs gepresteerd en dit produkt vormt daarop geen uitzondering. Slecht geregisseerd, een muf scenario over twee jeugdbendes die elkaar bestrijden, terwijl een jongen uit de ene bende verliefd wordt op een meisje uit de andere bende. Saai. Alleen het camerawerk van Chuck Colwell verdient bewondering.

Rage To Kill

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van David Winters. Met o.a. Oliver Reed, James Ryan, Cameron Mitchell, Henry Cole en Maxine Arnold.

Castro-achtige generaal Reed terroriseert de bevolking van een Caraïbisch eilandje, houdt studenten gevangen en heeft een raketbasis met intercontinentale raketten, die de V.S. bedreigt. Hij krijgt een snelle boze broer van een gevangen student op zijn nek, en de CIA. Wat zonde dat het talent, wat Reed ooit bezat, is verspild aan zo'n laag bij de gronds cliché-actiewerkje. Geïnspireerd op de tamelijk nodeloze Amerikaanse inval op Grenada van President Reagan die zo nodig een militair succesje moest boeken. Scenario van regisseur Winters.

The Last Horror Film

1984 | Horror

Verenigde Staten 1984. Horror van David Winters. Met o.a. Caroline Munro, Joe Spinell en Judd Hamilton.

Een lachwekkend amateuristisch allegaartje over een taxichauffeur (Spinell) die bezeten raakt van een actrice in griezelfilms (Munro). Hij volgt haar naar het Filmfestival in Cannes, waar de film voor een gedeelte is opgenomen (1981).

Bad Cop Good Cop

1983 | Thriller

1983. Thriller van David Winters.

Een lachwekkend amateuristisch allegaartje over een taxichauffeur (Spinell) die bezeten raakt van een actrice in griezelfilms (Munro). Hij volgt haar naar het Filmfestival in Cannes, waar de film voor een gedeelte is opgenomen (1981).

Racquet

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van David Winters. Met o.a. Bert Convy, Edie Adams, Lynda Day George, Phil Silvers en Bobby Riggs.

Een zouteloze klucht met Convy als proftennisspeler uit Beverly Hills die zijn seks-appeal gebruikt om geld bij elkaar te krijgen voor een eigen baan. Het scenario is van Steve Michaels en Earle Doud. Het camerawerk is van Alan Roberts en Mario Di Leo.

Welcome to my nightmare

1975 | Muziek

Verenigde Staten 1975. Muziek van David Winters.

Een opmerkelijke filmregistratie van een optreden van rockbeest Alice Cooper en zijn groep. Zelfs voor wie niet van de muziek houdt valt er qua spektakel behoorlijk wat te beleven: Cooper hakt poppen stuk, bevecht een reuzenspin (met de stem van Vincent Price!) en provoceert schoolmeisjes. Al bij al een treffende illustratie van het professioneel uitgewerkte macaber-obscene image van Cooper, keurig ingeblikt door Winters. Deze regisseur zou later griezelfilms gaan maken, wat niet toevallig genoemd zal worden.

Crazy Quilt

1968 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1968. Romantiek van John Korty. Met o.a. Tom Rosqui, Ina Mela, David Winter, Ellen Brye en David Winters.

'Grappig, leuk gespeeld' zijn de waarderende opmerkingen, die men mag maken over dit veel belovende drama vol liefde en illusie. Mierenverdelger Rosqui trouwt met Mela - een huwelijk dat vijftig jaar duurt, maar beter niet voltrokken had kunnen worden. Onafhankelijke produktie van Korty, tevens zijn debuut als regisseur, en passant verzorgde hij het camerawerk en de montage en schreef bovendien het scenario. Gefilmd in San Francisco.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Winters op televisie komt.

Reageer