Tiberio Murgia

Acteur

Tiberio Murgia is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Operazione pappagallo

1989 | Experimenteel, Mysterie

Italië 1989. Experimenteel van Marco De Tillo. Met o.a. Didi Perego, Syusy Blady, Tiberio Murgia, Leo Gullotta en Isaac George.

Een vreemde, maar tamelijk originele film waarin de acteurs zich als tekenfilmpersonages gedragen en verschillende dierenkostuums aandoen. Het verhaal is een claustrofobisch mysteriespel waarin de moordenaar een berepak draagt. De zeer kleurrijke en van voor tot achter in een studio gedraaide rolprent speelt zich af in een particulier tv-netwerk tijdens een kwisprogramma. Een film voor jonge mensen, vol ongevaarlijke waanzin, videorock à la MTV en andere overdrijvingen.

I soliti ignoti vent'anni dopo

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Amanzio Todini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Tiberio Murgia, Gina Rovere en Giorgio Gobbi.

Deze film is een melancholieke terugkeer naar de gouden jaren van de klassieke Italiaanse komedie, doch helaas is het geen waardig vervolg op de oorspronkelijke zwartwit-film uit 1958. Mastroianni speelt wederom zijn oude rol van Tiberio die net voor de tweede keer is vrijgelaten na gevangen te hebben gezeten voor roof. Hij merkt dat het leven niet meer zo mooi is, en omdat hij geen werk kan vinden, doet hij mee met Gassman, als Peppe, met het smokkelen van gestolen geld. Script en regie staan niet in verhouding tot het vertoonde spel.

Le coup du parapluie

1980 | Komedie, Actiefilm

Frankrijk 1980. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Pierre Richard, Gert Fröbe, Valérie Mairesse, Christine Murillo en Vittorio Caprioli.

Een berooide acteur komt solliciteren voor een rol in een gangsterfilm, maar belandt per ongeluk op het kantoor van een mafioso. Deze verwacht een killer die een rivaal voor hem moet uitschakelen. Hij neemt nietsvermoedend de opdracht aan en blijft tot aan de bloedige afloop in de waan dat hij zich op een filmset bevindt. Dit aardige uitgangspunt kreeg een uitermate teleurstellende en flauwe uitwerking, waarbij iedere grap eindeloos wordt uitgekauwd (voorzover de film niet wordt stopgezet voor uitvoerige sluikreclame). Pogingen van Richard om leuk te doen zonder dat het scenario de kans ertoe geeft maakt het werk onuitstaanbaar. Scenario van regisseur Oury en Danièle Thompson. Camerawerk van Henri Decae.

La Commessa

1975 | Erotiek, Komedie

Italië 1975. Erotiek van Riccardo Garrone. Met o.a. Femi Benussi, Renato Cecilia, Tiberio Murgia, Yvonne Harlow en Linda Hintermann.

Afschuwelijke seksfilm over een man die het geluk heeft verschillende vrouwen te ontmoeten, die meestal naakt en op seks belust zijn. Ondanks het vele naakt weinig erotiek, zodat deze film over de belevenissen van een masseur en zijn klanten niet erg prikkelt.

La ragazza con la pistola

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Monica Vitti, Stanley Baker, Carlo Giuffré, Corin Redgrave en Anthony Booth.

Een onteerde Siciliaanse vrouw volgt op aandrang van haar ouders haar verleider naar Londen om hem gewapend tot een huwelijk te dwingen òf te doden. Onder invloed van de Britse beschaving en lossere zeden ziet zij van haar vendetta af. De satire op de Siciliaanse taboes en tradities verliest aan effectiviteit in 'swinging London', maar blijft zeer amusant door de onverwachte, komische en volkse verve van Vitti, die met deze film Antonioni's gefrustreerde bourgeoise definitief achter zich liet. Scenario van Luigi Monicelli en Mario Sonego.

L' Homme de Marrakech

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië/Spanje/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Jacques Deray. Met o.a. George Hamilton, Claudine Auger, Daniel Ivernel, Alberto de Mendoza en Tiberio Murgia.

De directeur van een goudmijn in Marokko beraamt zelf een overval op een goudtransport. De man die het goud probeert terug te winnen ontdekt het komplot, wordt bedrogen door een medeplichtige en krijgt gangsters en politie op zijn dak. Het slordig uitgewerkte scenario diende als vehikel voor de held uit VIVA MARIA en de heldin uit THUNDERBALL, die deze eer niet waard blijken. De vaart van de regie en de toeristische opnamen van Marokko en Spanje bieden onvoldoende compensatie.

La Ragazza che sapeva troppo

1962 | Thriller

Italië 1962. Thriller van Mario Bava. Met o.a. Letitia Roman, John Saxon, Valentina Cortese, Dante di Paolo en Gianni di Benedetto.

Amerikaanse toeriste in Rome ziet moord, valt flauw en komt met alcohol overgoten weer bij. Haar verhaal wordt als dronken fantasie beschouwd, tot een reeds identieke moorden volgt en zij het volgende slachtoffer dreigt te worden. Thrillerscenario met onverwachte humor kreeg vormgeving die meer stijl van griezelfilm benadert en verrassend effectief blijkt. Regisseur Bava hanteerde zelf de camera met sfeervol resultaat.

I soliti rapinatori a Milano

1961 | Komedie, Misdaad

Italië 1961. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Jacqueline Sassard, Franco Fabrizi, Maurizio Arena en Tiberio Murgia.

De mooie Jacqueline Sassard speelt weliswaar een rijke jonge vrouw, maar zij kan deze idiote misdaadkomedie niet redden. Het verhaal gaat over een playboy, die niet met de beste bedoelingen een rijke jonge vrouw verleidt. Met zijn kameraden heeft hij een plan opgezet om haar juwelen te stelen. Wanneer zij de diefstal ontdekt en merkt dat de playboy, waar ze voor is gevallen, en zijn makkers erbij betrokken zijn, heeft ze niet de moed de diefstal aan te geven.

A qualcuna piace calvo

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Antonio Cifariello, Giuseppe Brambieri, Carlo Pisacane en Tiberio Murgia.

Een buitenlandse prins die zo kaal is als een biljartbal brengt een bezoek aan Rome. Hij gedraagt zich als een charmeur, maar dankzij zijn kaalheid is hij erg populair. Een groepje levensgenieters trekt met de prins en zijn Cubaanse vriendin op. Ze houden ervan zich vreemd uit te dossen; een van hen scheert zelfs zijn hoofd kaal. De prins en zijn vrienden komen in allerlei - niet altijd even prettige - situaties terecht. Een nogal dwaze film, maar soms echt grappig.

Audace colpo dei soliti ignoti

1959 | Komedie, Misdaad

Italië 1959. Komedie van Nanni Loy. Met o.a. Vittorio Gassman, Renato Salvatori, Claudia Cardinale, Nino Manfredi en Vicky Ludovici.

Vervolg op I SOLITI IGNOTI. De onhandige inbrekers slagen er ditmaal wel in een kraak te zetten, maar hun gestuntel gaat nu over waar ze de poet moeten laten. Minder verrassend dan het eerste deel en Totò en Mastroianni worden node gemist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tiberio Murgia op televisie komt.

Reageer