Lei Qin

Editor

Lei Qin is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Electric Shadows

2004 | Drama, Fantasy

China 2004. Drama van Xiao Jiang. Met o.a. Guan Xiaotong, Wang Zhengjia, Jiang Yihong, Li Haibin en Yu Xia.

Een door Amerikaanse actiefilms geobsedeerde jongen leest, in het huis van een meisje dat haar woonkamer als een cinema heeft ingericht, een verhaal over kinderen die in de buurt van bioscopen en projectiecabines opgroeien. Ze kijken in de tijd van de Culturele Revolutie naar oude Albanese partizanenfilms of naar communistische propaganda met titels als Railway Guerrilla's. Electric Shadows is een film over filmliefde, een ode aan de oude filmfragmenten waarmee Xiao zijn film doorsnijdt. Maar de gekunstelde en melodramatische verwikkelingen tussen die fragmenten overtuigen niet: liefde voor oude melodrama's alleen is niet genoeg om een geslaagde nieuwe tearjerker te maken.

Maifu

1997 | Drama, Experimenteel, Thriller

China 1997. Drama van Huang Jianxin en Yang Yazhou. Met o.a. Feng Gong, Jiang Shan, Zhang Xiaotong, Niu Zhenhua en Shi Xiaohong.

Surveillance stond in 1996/1997 in de top tien van de Chinese regering dus wie zijn wij om te twijfelenà Jianxin zat in de vijfde regieklas die afstudeerde aan de Bejing Film Academy. Na het succes van jaargenoot Chen Kaige´s The yellow earth (1984) werd de lichting prompt verheven tot ëThe fifth generation´ en kreeg volop aandacht van de westerse festivals en cinefielen. In Surveillance wordt Ye (Gong) door detective Gao (Xiaotong) uitgekozen om de schuilplaats van de gangster ëWise one´ (ZhenHua) te observeren en zijn saaie leventje lijkt eindelijk wat spanning te krijgen. Zijn vriendin denkt dat hij vreemd gaat maar hij mag niets zeggen en wanneer haar ex opduikt is de heisa compleet. Onwetend dat zijn opdracht is ingetrokken bijt Ye zich vast in zijn klus. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lei Qin op televisie komt.

Reageer