Hans Albin

Regisseur

Hans Albin is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

Viehdokter aus Ochsenheim

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Hans Albin. Met o.a. Beppo Brem, Herbert Hiesl, Maria Brokerhof en Christian Engelmann.

Een slappe komedie over een veearts en een wijnboer, boezemvrienden, die tegenover elkaar komen te staan als ze zich gaan mengen in de kwestie met welke dorpsidioot de dorpsschone moet trouwen: met de kroegbaas of de keldermeester. Waar bemoeien ze zich mee? Uitgebluste regie en spel. Ook bekend als HURRA - EIN TOLLER ONKEL WIRD PAPPA.

Games of Desire

1968 | Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1968. Erotiek van Hans Albin. Met o.a. Ingrid Thulin, Claudine Auger en Paul Hubschmid.

Thulin is getrouwd met de Zweedse ambassadeur in Griekenland en wordt gedwongen met verscheidene mannen de liefde te bedrijven, omdat haar echtgenoot te kooi gaat met zijn secretaris. Lauw verhaal over seksuele ontaarding met niet veel openhartige scènes; voor uitzending op tv zal er dus niet veel uitgeknipt hoeven worden, waardoor de film ook dan langer zal duren dan ook maar iemand wenst.

Radhapua - Endstation der Verdammten

1967 | Avonturenfilm

Duitsland 1967. Avonturenfilm van Hans Albin. Met o.a. George Nader, Gordon Mitchell, Carl Möhner, Michael Berger en Bub Cunningham.

Een man ondergaat op Sri-Lanka acht maanden de ontberingen van de jungle voor een zakje kostbare diamanten, die hem in Colombo ontfutseld worden. Hij trotseert wederom alle beproevingen van de rimboe om de dief te ontmaskeren. Niets nieuws onder de zon. Nader raakte naderhand bekend als privédetective Jerry Cotton.

Der Chef Wünscht Keine Zeugen

1964 | Horror

1964. Horror van Peter Berneis en Hans Albin. Met o.a. Robert Cunningham en Maria Perschy.

Een man ondergaat op Sri-Lanka acht maanden de ontberingen van de jungle voor een zakje kostbare diamanten, die hem in Colombo ontfutseld worden. Hij trotseert wederom alle beproevingen van de rimboe om de dief te ontmaskeren. Niets nieuws onder de zon. Nader raakte naderhand bekend als privédetective Jerry Cotton.

Der Verkaufte Grossvater

1962 | Komedie

Duitsland 1962. Komedie van Hans Albin. Met o.a. Hans Moser, Vivi Bach, Beppo Brem en Hubert von Meyerinck.

Een volkse klucht gesitueerd in een herberg in Beieren. De waard is eigenaar van een bron met genezende krachten. De schaarse grappen worden ruim van tevoren aangekondigd en ook nog eens een paar keer herhaald, zodat u in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat die elementen u zullen ontgaan. Hopeloos verouderd en eerder tragisch dan geestig.

Drei weiße Birken

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Hans Albin. Met o.a. Erika Remberg, Helmuth Schneider, Gunnar Möller, Sascha Hehn en Beppo Brem.

De aanwezigheid van kunstschilder Fritz Mauschner brengt heel wat teweeg in het rustige dorpje Chiemgau. De ene helft van de inwoners is tegen zijn komst en de andere inwoners vinden het wel artistiek om een schilder in hun midden te hebben. Ondertussen ziet Mauschner de knappe Angela wel zitten, zij is echter de dochter van zijn grootste tegenstander...

Drei weisse Birken

1961 | Muziek, Komedie

Duitsland 1961. Muziek van Hans Albin. Met o.a. Erika Remberg, Helmut Schneider, Gunnar Moller en Michel Lang.

Muzikale komedie over de strijd van twee rivalen met als inzet de modernisering van hun geboortedorp.

I A in Oberbayern

1956 | Drama, Komedie

Duitsland 1956. Drama van Hans Albin. Met o.a. Joe Stöckl, Paul Westermeier, Renate Ewert, Gunther Philipp en Harald Juhnke.

Pruisen met veel praats en onvervalste Beieren als vijanden in de strijd om de gunst van een keurige Berlijnse. Lompe heimatfilm-klucht, die meer speculeert op vooroordelen dan op echte volksaard.

Frühlingslied

1954 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1954. Familiefilm van Hans Albin. Met o.a. Oliver Grimm, Elsbeth Sigmund, Anne-Marie Blanc, René Deltgen en Martin Andreas.

Een aandoenlijke smartelap over een jonge wees, een muzikaal wonderkindje, die door zijn oom (een voormalige concertmeester) zo wordt overwerkt dat hij tijdens een tournee in Zwitserland uitgeput raakt, in elkaar stort en zijn been breekt. De dokter raadt zijn oom aan vakantie te gaan houden in het Berner Oberland, waar de jongen een gewoon kind wordt en vriendschap sluit met een meisje en een andere jongen. Zijn oom begrijpt dan dat hij te ver gegaan is. Redelijk gespeeld, maar niet al te geloofwaardig. De Beierse Alpen stonden model voor Helvetia. Scenario van Peter Francke. Camerawerk van Klaus von Rautenfeld.

Karneval in Weiß

1952 | Drama, Komedie, Sportfilm

Duitsland 1952. Drama van Harry R. Sokal en Hans Albin. Met o.a. Adrian Hoven, Hannelore Bollmann, Lucie Englisch, Charlotte Kerr en Walter Riml.

In een wintersportplaats in Beieren draait alles om de financiering van een nieuwe springschans. Zo komt het dat een jonge ingenieur zijn aanstaande verwaarloost, hetgeen heftige jaloerse scènes uitlokt. Een slaapverwekkende komedie tegen de achtergrond van decoratief besneeuwde bergen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Albin op televisie komt.

Reageer