Ann Richards

Acteur

Ann Richards is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Flattered

1996 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1996. Romantiek van John Hlavin. Met o.a. Mark Haas, Ann Richards, Andy Kiss, Ron Link en Eric Coble.

Lowbudget komedie over een jonge student die helemaal weg is van een mooie meid die al een vriendje heeft. Hij weet niet goed hoe hij dat moet aanpakken en wint advies in bij zijn kameraden. Vrijwel elke actie die hij vervolgens met betrekking tot haar onderneemt, wordt van tevoren geoefend en doorgepraat. Dit lijkt te werken, tot aan de ironische finale. Een en ander levert een aangename film op die bijna uitsluitend uit dialogen bestaat. Regisseur John Hlavin, die ook het scenario schreef, weet die heel goed te hanteren - behalve als ze uit de mond komen van de vrouwelijke personages; dan lijken de gesprekken ineens moeizaam en vlak. De film is opgenomen in Cleveland, Ohio; het camerawerk is van Jeff Barklage.

Sorry, Wrong Number

1948 | Thriller

Verenigde Staten 1948. Thriller van Anatole Litvak. Met o.a. Barbara Stanwyck, Burt Lancaster, Ann Richards, Wendell Corey en Ed Begley.

De filmbewerking is niet zo goed als het oorspronkelijke hoorspel, maar het blijft spannend. Een hypochondrische erfgename hoort over de telefoon een plan tot moord, en stelt vast dat zij het slachtoffer is. Stanwyck stond op de nominatie voor een Oscar voor haar gedurfde rol. Het scenario is van Lucille Fletcher naar haar hoorspel. Het camerawerk is van Sol Polito.

Lost Honeymoon

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Leigh Jason. Met o.a. Franchot Tone, Ann Richards, Frances Rafferty, Una O'Connor en Winston Severn.

Soldaat Tone keert terug uit de dienst met geheugenverlies: hij herkent zijn vrouw niet meer en kan zich zijn twee kinderen niet meer herinneren. Ze beginnen aan een 'nieuw' leven als ze zich realiseren dat dit de enige uitweg is en ze moeten het verleden herleven en ontdekken wat het is om 'weer' met elkaar te leven. Een onbenullige film, die aangetast is door de tands des tijds.

The Searching Wind

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van William Dieterle. Met o.a. Robert Young, Sylvia Sidney, Ann Richards, Dudley Digges en Douglas Dick.

Lilian Hellman bewerkte haar eigen toneelstuk over de overdiplomatieke diplomaat Young die op het punt staat zijn gezin te verlaten maar door een tragedie plotseling zijn fout inziet.

Badmans territory

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van Met o.a. George 'Gabby' Hayes, Ann Richards en Randolph Scott.

Een Texaanse sheriff die op het spoor van Frank en Jesse James is, betreedt een gebied dat wordt bevolkt door bandieten omdat de rechtspraak hier niet van kracht is

Badman's Territory

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van Tim Whelan. Met o.a. Randolph Scott, Ann Richards, George 'Gabby' Hayes, Ray Collins en James Warren.

In 1845 stootte Texas een stuk van de noordzijde af zodat de staat zich als slavenstaat kon aansluiten bij de Unie. Het verweesde gebied, zo groot als een derde van Nederland, had tot 1890 formeel geen overheid en kon daarom rekenen op een zekere toestroom van geteisem. Badman's Territory ging aan de haal met de geschiedenis en presenteerde een wespennest van historische bendes, gadegeslagen door een frêle nieuwsdame die gewapend met typemachine de strijd aangaat. Onontwarbare kluwen van authentieke personages en Hollywood-westernbravoure. Geschoten op locatie in Californië.

Love Letters

1945 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1945. Romantiek van William Dieterle. Met o.a. Jennifer Jones, Joseph Cotten, Ann Richards, Anita Louise en Cecil Kellaway.

Kenmerkend deprimerende kost uit het post WO II-tijdperk over de jonge Victoria (Jones) die door een shell-shock tijdens de oorlog haar geheugen verloor. Zij ontmoet ex-soldaat Aallan Quinton (Cotten) die haar de brieven van haar gestorven echtgenoot schreef. Hij maakt haar het hof, geneest haar en verovert haar hart. Deskundig in beeld gebracht met een vrij adembenemende climax. Naar de roman Pity My Simplicity van Chris Massie door niemand minder dan Ayn Rand tot scenario bewerkt. De titelsong is van Victor Young. Camerawerk van Lee Garmes.

An American Romance

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van King Vidor. Met o.a. Brian Donlevy, Ann Richards, Walter Abel, John Qualen en Stephen McNally.

Lang en smakelijk verhaal over hoe een geïmmigreerd metaalbewerker geld en macht verwerft. Was misschien beter geweest wanneer een ander met meer aantrekkingskracht dan Donlevy de hoofdrol had gespeeld.

Dr. Gillespie's New Assistant

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Willis Goldbeck. Met o.a. Lionel Barrymore, Van Johnson, Susan Peters, Richard Quine en Keye Luke.

Drie jonge chirurgen (Johnson, Luke en Quine) worden door Gillespie getest om te zien wie Dr. Kildare mag vervangen. Bevredigende film vol bruisend MGM-talent. In werkelijkheid trouwden Quine en Peters het jaar daarop. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ann Richards op televisie komt.

Reageer