Boris Giller

Producer

Boris Giller is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Kavkazskiy plennik

1996 | Oorlogsfilm

Rusland/Frankrijk 1996. Oorlogsfilm van Sergey Bodrov. Met o.a. Oleg Menshikov, Djemal Sikharulidze, Sergey Bodrov Jr., Susanna Mekhralieva en Alexander Burejev.

Tijdens de gewelddadige strijd tussen Rusland en Tsjetsjenië worden twee Russische soldaten gevangen genomen door Tsjetsjeense opstandelingen. De dorpsbewoners eisen de dood van de twee, maar het dorpshoofd wil hen als ruilmiddel gebruiken. De situatie wordt ingewikkelder wanneer de Russen eigenlijk best vriendelijk en toeschietelijk blijken. Regisseur Bodrov laat middels een simpel verhaal, geïnspireerd op een novelle van Tolstoi, zien dat oorlog niet alleen een politiek spel is maar vooral door individuele beslissingen van gewone mensen wordt gevoed. Tijdens de opnamen van dit drama, waarin zelfs de twee Russen (mooie rollen van Oleg Menshikov en Bodrov jr, zoon van de regisseur) aanvankelijk met elkaar kiften, werd de filmploeg tijdelijk gegijzeld door de guerillas die juist als beschermers van de set dienden op te treden. Toch is de film uiteindelijk voorzichtig hoopgevend. Kavkazskij plennik werd op diverse internationale filmfestivals onderscheiden en kreeg een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film. Bodrov maakte vervolgens zijn volgende film, Running free, in de VS. (RdL/VPRO Gids)

Amerikanskaya doch

1995 | Komedie, Drama

Kazachstan/Rusland/Verenigde Staten 1995. Komedie van Karen Shakhnazarov en Karen Shakhnazarov. Met o.a. Vladimir Mashkov, Mariya Shukshina, Armen Dzhigarkhanyan, Elison Uitbek en Stiven Epp.

Een hilarische, soms lyrische film over een Moskoviet die naar San Francisco gaat om zijn dochtertje van elf terug te halen die bij haar moeder in Amerika woont. De spelprestaties zijn zeer goed, de regie is solide, maar het scenario van Aleksandr Borodvansky en regisseuse Shakhnazarov is lachwekkend en zwak. Het camerawerk is van Vladimir Shevtsik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Giller op televisie komt.

Reageer