Rune H. Trondsen

Producer

Rune H. Trondsen is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Trio: De jacht op een legendarische schat

2017 | Drama

Noorwegen 2017. Drama van Eva Dahr. Met o.a. Naomi Hasselberg Thorsrud, Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Henrik Hines Grape en Franziska Ollendiek.

Nora, Lars en Simon komen meedogenloze kunstdieven op het spoor. De dieven zijn op zoek naar een legendarische schat. Wat zoeken ze bij Nora's opa? De drie tieners proberen de dieven steeds een stap voor te blijven.

S.O.S. kleine zeehond

2008 | Jeugdfilm

Noorwegen 2008. Jeugdfilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Amina Hegvold Sanca, Øyvind Haugland Vaktskjold, Sander Berglund Francis en Ragnhild Gudbrandsen.

De ondernemende Noora (Sanca) vindt daags na een zware storm een aangespoelde zeehondenpup en een geheimzinnig pakket. Ze besluit beide te verstoppen, maar dat valt nog niet mee op het piepkleine Noorse eiland Rotøy waar haar hoogzwangere moeder een hotel runt. Een van de gasten is een zeehondenjager, de andere gasten hebben het voorzien op het pakketje. En niet voor niets: het bevat een enorme hoeveelheid cocaïne. Spannende, allesbehalve kinderachtige jeugdfilm. Regisseur Næss won in 2005 de Cinekid-publieksprijs met Vrienden voor het leven.

Olsenbanden Junior pȧ rocker'n

2004 | Komedie, Muziek, Familiefilm

Noorwegen 2004. Komedie van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Aksel Støren Aschjem, Thomas Engeset, Lars Berteig Andersen, Jakob Skøyen Andersen en Julia Charlotte Geitvik.

De Noorse staatsomroep start in 1960 een tweede tv-kanaal. Om deze gebeurtenis enige luister bij te zetten wordt er een talentenjacht georganiseerd voor popbandjes met als hoofdprijs een bedrag van vijftigduizend Noorse kronen, achtduizend euro, niet gering voor die tijd. Egon (Aschjem), Kjell (Engeset) en Benny (Lars Berteig Andersen) vormen samen met Dynamitt-Harry (Jakob Sk[KL23]yen Andersen) het bandje The Dynamites, maar krijgen forse concurrentie van The Biffers en pianist Herman Hermansen (Lindstad). Natuurlijk winnen ze en dan wil manager Pop-Johansen (Grønli) hen promoten in Amerika. Het scenario van regisseur Næss haakt in op de oorspronkelijke reeks uit de jaren 1960. In Noorwegen een groot bioscoopsucces met bijna 406.000 bezoekers en het productiebudget van 2,5 miljoen Noorse kronen kwam er dik uit, maar behalve in eigen land en een trouw publiek in Denemarken, is deze lachfilm nauwelijks relevant. Het camerawerk is van Kjell Vassdal.

Olsenbandens Junior går under vann

2003 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Noorwegen 2003. Familiefilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Thomas Engeset, Aksel Støren Aschjem, Lars Berteig Andersen, Julia Charlotte Geitvik en Jakob Skøyen Andersen.

De stuntelende Olsenbende is sinds eind jaren zestig dankzij ruim een dozijn veelal bestbezochte films een begrip in Denemarken en Noorwegen. In 1999 werd de originele cast vervangen door kindacteurs die de opkomst van het trio moesten uitbeelden. In deze Noorse aflevering wordt een Olsen geadopteerd door een rijk stel, dat heimelijk aast op een gezonken kluis met diamanten. De film was in 2003 in Noorwegen de populairste locale film. Het Noorse filmfonds steunt de locale kinderfilmindustrie door de opbrengst van Noorse kinderfilms te verdubbelen. Niettemin stond Finding Nemo in 2003 op de eerste plaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rune H. Trondsen op televisie komt.

Reageer