Will Sampson: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Roanoak

1986 | Historische film

Verenigde Staten 1986. Historische film van Jan Egleson. Met o.a. Victor Garber, Will Sampson, Joseph Runningfox, Tino Juarez en Adrian Sparks.

Dit verslag van de eerste poging een Engelse kolonie te stichten in het gebied waar nu Noord en Zuid Carolina liggen, in de zestiende eeuw is best interessant. Een beetje lang, maar het verveelt nauwelijks. Oorspronkelijk vertoond in een aantal afleveringen.

Firewalker

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Chuck Norris, Melody Anderson, Will Sampson, Sonny Landham en John Rhys-Davies.

Secretaresse Patricia (Anderson) komt in het bezit van een oude kaart, die de plaats aangeeft waar een fabelachtige Indiaanse schat begraven ligt. Ze schakelt de ongure avonturiers Max Donigan (Norris) en Leo Porter (Gossett) in om de schat te zoeken. Zij staan zeer sceptisch tegenover het plan, tot ze bijna het slachtoffer worden van een aanslag. Laag-bij-de-grondse avonturenfilm zonder spanning of plotopbouw. De personages worden niet uitgediept, en van acteren is geen sprake (wanneer eigenlijk wel bij Norris?). Actie en humor werden vergeten in dit simplistische scenario van Robert Gosnell, naar een verhaal van Gosnell, Jeffrey M. Rosenbaum en Norman Aladjem, waarvoor alle intellectuele vermogens op nul moeten worden gezet. Fotografie van Alex Phillips.

Poltergeist II

1985 | Horror

Verenigde Staten 1985. Horror van Brian Gibson. Met o.a. Heather O'Rourke, JoBeth Williams, Oliver Robins, Will Sampson en Zelda Rubinstein.

De arme familie Freeling, die in Poltergeist (1982) werd geterroriseerd door kwaadaardige geesten, heeft het opnieuw te stellen met deze levensgevaarlijke monsters. Was de eerste film, waarbij Steven Spielberg als co-producent en co-scenarist optrad, bloedstollend en knap gemaakt, deze tamelijk overbodige opvolger voegt weinig nieuws toe. Overigens werd het team dat onder leiding van Richard Edlund verantwoordelijk was voor de visuele effecten, genomineerd voor een Oscar. In 1988 volgde ook nog Poltergeist III, de film waarmee het succesvolle concept in diskrediet raakte toen kort voor de uitbreng de jonge Heather O'Rourke kwam te overlijden.

Insignificance

1985 | Drama, Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Nicolas Roeg. Met o.a. Michael Emil, Tony Curtis, Gary Busey, Theresa Russell en Will Sampson.

Albert Einstein ontmoet Marilyn Monroe die, blijkens het persbericht van de filmmaatschappij, over de vitale statistieken beschikte om zijn formule te completeren. Een boeiende poging van Roeg om zijn obsessie met tijd en illusie als thema's te projecteren in Terry Johnsons toneelstuk. Er wordt goed in geacteerd en de beelden zijn, zoals altijd bij Roeg, een lust voor het oog. Camerawerk van Peter Hannan.

From Here To Eternity: The War Years

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1980. Drama van Ron Satlof, Rick Hauser en Ray Austin. Met o.a. William Devane, Roy Thinnes, Barbara Hershey, Kim Basinger en Salome Jens.

Mini-serie in negen delen. Het vervolg op de eerste driedelige mini-serie. De gebeurtenissen op Hawaii na de aanval op Pearl Harbor. Door te diep in te gaan op te veel persoonlijke relaties kan de serie niet optimaal boeien hetgeen ook in de hand isgewerkt door het grote aantal regisseurs dat gebruikt werd. De producers wilde de serie zo snel mogelijk voor uitzending gereed hebben. Hershey verving Natalie Wood.

Fish Hawk

1980 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Canada 1980. Familiefilm van Donald Shebib. Met o.a. Will Sampson, Charlie Fields, Geoffrey Bowes, Mary Pirle en Don Francks.

Zoete familiefilm over een Indiaanse alcoholist, die van zijn drankgewoonte probeert af te komen en de metgezel van een gevoelig boerenjongetje wordt. Dit is de soort van op safe spelende, onschadelijke kost, die alle leeftijden-films een slechte reputatie bezorgt.

Alcatraz: The Whole Shocking Story

1980 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1980. Biografie van Paul Krasny. Met o.a. Michael Beck, Art Carney, Alex Karras, Telly Savalas en Ronny Cox.

Integer gevangenisdrama over Clarence Carnes, die de jongste ooit tot Alcatraz veroordeelde man zou zijn, en de tientallen jaren die tot zijn ontsnapping leidden. Scenario van Ernest Tidyman schommelt zwierig van intelligent tot het lachwekkend simplisme van een B-film uit de jaren 1930. Carney speelt op bezonnen wijze Robert Stroud, de legendarische Birdman of Alcatraz, terwijl Savalas het decor vult als heerser over een cellenblok.

From Here to Eternity

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Natalie Wood, William Devane, Steve Railsback, Roy Thinnes en Joe Pantoliano.

Tv-remake van de filmklassieker van Fred Zinneman uit 1953 over het leven op de marinebasis van Pearl Harbour vlak voor, tijdens en na de beruchte Japanse aanval in 1942. Er was duidelijk een groot budget beschikbaar, de producenten deden een beroep op heel wat bekende namen, en door de langere speelduur kon veel meer van de dramatiek van de roman van James Jones worden uitgewerkt. Desondanks ligt de film qua stijl en sfeer dichter bij DALLAS dan bij de originele film. Toch baseerde Don McGuire zijn script op het scenario dat Daniel Taradash schreef voor Zinneman. Een pluspunt aan deze versie: de aanwezigheid van Kim Basinger als Lorene. Voor de fotografie tekende Gerald Perry Finnerman. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen. In 1980 gevolgd door de dertiendelige tv-serie FROM HERE TO ETERNITY: THE WAR YEARS.

Vega$

1978 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1978. Mysterie van Richard Lang. Met o.a. Robert Urich, Tony Curtis, Red Buttons, Will Sampson en June Allyson.

De pilot voor de succesvolle tv-serie over een flitsende privé-detective die van Las Vegas zijn werkterrein heeft gemaakt en steeds achternagezeten wordt door schaars geklede schoonheden.

Standing Tall

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Harvey Hart. Met o.a. Robert Forster, Linda Evans, Will Sampson, L.Q. Jones en Chuck Connors.

Een western uit de crisistijd waarin een halfbloedkeuterboer het tegen een gewetenloze heerboer opneemt. Ook al verander je de tijd, de formule blijft hetzelfde.

The White Buffalo

1977 | Western

Verenigde Staten 1977. Western van J. Lee Thompson en Jack Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Jack Warden, Will Sampson, Kim Novak en Clint Walker.

In zijn nachtmerries wordt Bill Hickok (Bronson) doorlopend geplaagd door de legendarische witte buffel. Samen met zijn oude vriend Charlie Zane (Warden) trekt hij de bergen in, vastbesloten terug te komen met de huid van het dier. Onderweg ontmoeten ze de Indiaan Crazy Horse (Sampson), die zijn eigen redenen heeft om het beest dood te wensen. Idiote actiefilm, die mythe en realiteit door elkaar haalt. Door de vele donkere opnamen vallen de mislukte special effects minder op. Dit is het soort film dat de western een slechte naam bezorgde. Richard Sale schreef een scenario op basis van zijn eigen roman, en Paul Lohman bracht het netjes in beeld. Een goede raad: sluit je ogen en geniet van de mooie muziek die John Barry voor de film schreef. Ook bekend als HUNT TO KILL.

The Hunted Lady

1977 | Misdaad

Verenigde Staten 1977. Misdaad van Richard Lang. Met o.a. Donna Mills, Robert Reed, Lawrence Casey, Andrew Duggan en Will Sampson.

Een vrouw die bij de geheime politie werkt, vreest voor haar leven wanneer gangsters een komplot tegen haar opzetten. Voorspelbare pilot met elementen van 'The Fugitive Pepper'.

Relentless

1977 | Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Misdaad van Lee H. Katzin. Met o.a. Will Sampson, Monte Markham, John Hillerman, Larry Wilcox en John Lawlor.

Achtervolging-zonder-omhaal door een Amerikaans-Indiaanse rechercheur die een bende bankrovers en hun gijzelaars dwars door de bergen van Arizona op de hielen zit. Sampson maakt er een ongebruikelijke, maar indrukwekkende heldenrol van.

Orca

1977 | Horror, Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Horror van Michael Anderson. Met o.a. Bo Derek, Keenan Wynn, Robert Carradine, Peter Hooten en Will Sampson.

Een zwaardwalvis wreekt zich op premiejager Harris en diens bemanning, die zijn zwangere metgezellin hebben gedood. Voor niet al te scherpzinnige actieliefhebbers. Scenario van Luciano Vincenzoni en Sergio Donati. Camerawerk van Ted Moore en Folco Quilici. Gedraaid in Panavision.

Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson

1976 | Western, Biografie, Komedie

Verenigde Staten 1976. Western van Robert Altman. Met o.a. Paul Newman, Kevin McCarthy, Geraldine Chaplin, Frank Kaquitts en Joel Grey.

Regisseur Altman kreeg op het filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor dit eigenzinnige westerndrama rond bizonjager 'Buffalo Bill' Cody die met zijn rondreizende Wild West Show diverse westernmythes stevig verankerde in het algemeen cultureel bewustzijn. Altman staat stil bij de kloof tussen feitelijke geschiedenis en legendevorming, en bij de obsessie met showbiz die het jonge Amerika in 1885 al in de greep had. De filmmaker weigerde overigens de Berlijnse prijs, uit protest tegen de final cut die in opdracht van producent Dino De Laurentiis was gemaakt.

One Flew Over the Cuckoo's Nest

1975 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1975. Drama van Milos Forman. Met o.a. Jack Nicholson, Louise Fletcher, Brad Dourif, William Redfield en Will Sampson.

Vrijbuiter Randle (Nicholson) wordt van een werkgevangenis overgeplaatst naar een psychiatrische kliniek om te worden geëvalueerd. Randle ziet er de lol wel van in. Zijn afdeling is afgeladen met zonderlingen en de rebelse Randle haalt het beste in hen boven. De ijzige hoofdverpleegster ­Ratched (Fletcher) is minder gediend van al die reuring en gaat de strijd aan met Randle, tot het bittere einde. De ijzersterke film won de vijf belangrijkste Oscars en werd ook buitengewoon goed bezocht. Verfilming van het gelijknamige boek uit 1963 van Ken Kesey.