Hiroshi Yanai

Producer

Hiroshi Yanai is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Himitsu no Hanazono

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Shinobu Yaguchi. Met o.a. Naomi Nishida, Go Riju en Taketoshi Naitô.

Sakiko Suzuki (Nishida) werkt bij een bank. De bank wordt overvallen en Sakiko wordt als gijzelaarster meegenomen door gangsters. In de buurt van Mount Fuji, in een onherbergzame streek stort de vluchtauto in een ravijn en Sakiko is de enige, die overleeft. Ze wordt later gevierd als de heldin van de dag. De buit wordt nimmer teruggevonden, maar Sakiko weet waar die is - alleen ze kan er niet bij. Sakiko heeft een zwakte: geld. Ze stelt alles in het werk om bij de buit te komen en wordt daarbij aardig geholpen door het toeval. Zo moet ze professor Morita (Naito) zover zien te krijgen haar te helpen, want hij kent de omgeving zeer goed, maar hij helpt alleen zijn eigen studenten, die geologie bij hem studeren. Dus gaat Sakiko studeren om een diploma te halen, zodat ze zich kan laten inschrijven bij professor Morita; zijn college is vol, maar een student komt om, en er komt toch een plaatsje vrij voor Sakiko... Ze wordt en passant zwemkampioene, enz. enz. Een hilarische film, die heel origineel gedaan is, al rammelt er wel het een en ander aan vanwege het bescheiden budget. De schattige Nishida, die het leuk doet is geen onbekende in de modewereld. Het scenario is van Takuji Suzuki en regisseur Yaguchi. Het camerawerk is van Masahiro Kishimoto.

Nagisa no sindbad

1995 | Drama, Familiefilm

Japan 1995. Drama van Ryosuke Hashiguchi en Ryosuke Hashiguchi. Met o.a. Yoshinori Okada, Kouta Kusano, Kouji Yamaguchi, Ayumi Hamazaki en Kumi Takada.

Middelbare scholier Ito (Okada) is verliefd op zijn beste vriend Yoshida (Kusano), die zich van niets bewust is en op zijn beurt zich aangetrokken voelt tot het nieuwe meisje op school, Aihara (Hamazaki). Als Ito's vader de seksuele voorkeur van zijn zoon ontdekt, laat hij hem opnemen in een psychiatrische inrichting. Hier ontmoet Ito Aihara, die het slachtoffer was geworden van een brute verkrachting en behandeld wordt om weer op verhaal te komen. Aihara komt achter Ito's verborgen verlangens en steunt hem daarin. Langzaam maar zeker ontdekt iedereen zijn eigen identiteit en er ontstaat een vreemde, romantische driehoeksverhouding. Indringend drama over het seksuele ontwaken van drie jongeren. Subtiel gespeeld door de hoofdrollen. Het script is van regisseur Hashiguchi en de fotografie van Shogo Ueno. Bekroond met o.a. de Tiger Award op het Internationale Filmfestival van Rotterdam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroshi Yanai op televisie komt.

Reageer