Helena Rojo

Acteur

Helena Rojo is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Reto a la vida

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alvarado, Helena Rojo en Olivia Collins.

Een jonge man komt uit de gevangenis nadat hij een straf heeft uitgezeten voor drugshandel. Hij ontdekt dat zijn jongere broer hetzelfde heeft gedaan en nu in een psychiatrische inrichting zit. Vreselijk melodramatisch en veel te traag.

Noche de Juerga

1986 | Thriller

Mexico 1986. Thriller van Manuel M.Delgado. Met o.a. Juan Ferrara, Helena Rojo en V[KA1]ctor Junco.

In een nachtclub ontmoet een man een vrouw die hem bij haar thuis uitnodigt. Daar aangekomen vinden ze het lijk van haar man, een invloedrijk politiek figuur. Algauw wordt er een beschuldiging, ondersteund door de getuigenis van de vrouw, tegen de man ingediend. Curieuze thriller met een goed script en een sterke vertolking.

Misterio

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van Marcela Fernández en Juan Ferrara. Met o.a. Víctor Junco, Helena Rojo en Beatriz Sheridan.

Een tv-acteur gaat zijn rollen verwarren met het werkelijke leven. De film pretendeert intiem en gesloten te zijn, maar is ongenietbaar, hoewel hij in eigen land de `Ariel` (een soort Mexicaanse Oscar) kreeg.

En el pais de los pies ligeros

1983 | Familiefilm, Drama

Mexico 1983. Familiefilm van Marcela Fernandez Violante. Met o.a. Helena Rojo, Arturo Adonay en Ernesto Gómez Cruz.

Geen cliché blijft de kijker bespaard in deze goedbedoelde, maar drammerige sociaal-dramatische film; de bedreigende Indianenstam, de op winst beluste ontginners, de oude wijze man, de vriendschap tussen twee jongens van verschillende afkomst en culturele achtergrond, en ga zo maar door. Hoewel efficiënt gemaakt, komt de film deze opstapeling van zeurderige clichés nooit te boven.

Pájaros de ciudad

1981 | Misdaad

Spanje/Italië 1981. Misdaad van José Sánchez Alvaro. Met o.a. Giuliano Gemma, Helena Rojo, José Luis Lopéz Vázquez en Eduardo Fajardo.

Als een vrouw haar voormalige echtgenoot helpt ontsnappen aan een achtervolging door de politie, worden zij tijdens de vlucht opnieuw op elkaar verliefd. Een zeer respectabele film, met een goed thema en twee goede hoofdrolspelers.

En el país de los pies ligeros

1980 | Familiefilm

Mexico 1980. Familiefilm van Marcela Fernández Violante. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Helena Rojo, Ernesto Gómez Cruz en Aurora Clavel.

De vriendschap tussen een stadskind en een kind afkomstig uit de bergen in het westen van Mexico. Laatstgenoemde onthult het stadskind de legendes en het bijgeloof van zijn stam. Een ietwat zwakke film die echter niet geheel onbelangrijk moet worden geacht.

Foxtrot

1976 | Drama

Zwitserland/Mexico 1976. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Peter O'Toole, Charlotte Rampling, Jorge Luke, Helena Rojo en Claudio Brook.

O'Toole en zijn vrouw ontvluchten Roemenië en trekken zich terug op een paradijselijk eiland om een wereld te ontvluchten waar de oorlog op het punt van uitbreken staat, eind jaren dertig. Een oppervlakkig, voorspelbaar drama; gefilmd in Mexico. Hertiteld: THE OTHER SIDE OF PARADISE.

Mary, Mary, Bloody Mary

1974 | Horror

Mexico 1974. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Christina Ferrare, David Young, Helena Rojo en John Carradine.

Een aardige variant op het vampierthema: een jonge schilderes heeft regelmatig vers bloed nodig, maar crucifixen, daglicht en knoflook doen haar niets.

Aguirre, der Zorn Gottes

1972 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm, Biografie, Drama

Duitsland 1972. Avonturenfilm van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, Cecilia Rivera, Helena Rojo, Del Negro en Ruy Guerra.

Wellicht de beste film van de eigenzinnige cineast Werner Herzog. Onder zware omstandigheden geschoten in de Peruaanse jungle, vertelt Aguirre het verhaal van een op macht beluste Spaanse conquistador in zestiende-eeuws Zuid-Amerika, die op zoek gaat naar El Dorado, de legendarische stad van goud. Alles en iedereen moet wijken voor een passie die langzaam overgaat in obsessie en later zelfs krankzinnigheid. Criticasters meenden dat de motivatie van de titelheld Aguirre (gespeeld door Klaus Kinski) te schimmig bleef, maar wat dondert het met zulke mooie, overweldigende beelden: van de jungle van Peru, en van de megalomane Kinski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helena Rojo op televisie komt.

Reageer