Alfonso Brescia

Regisseur

Alfonso Brescia is regisseur.
Er zijn 23 films gevonden.

Iron warrior

1985 | Fantasy, Avonturenfilm

Italië 1985. Fantasy van Alfonso Brescia. Met o.a. Miles O'Keeffe, Savina Gersak, Iris Peynado, Elisabeth Kaza en Tim Lane.

O`Keeffe keert voor de derde (zucht) maal terug als Ator, de mythische strijder, in een splinternieuw avontuur. Hij maakt een belachelijke en beschamende indruk in deze film zonder lijn; de montage is een treurig dieptepunt in de filmgeschiedenis. Gelukkig draagt Gersak onophoudelijk doorkijkjurken. Eigenlijk is deze pretentieuze avonturenfilm niet meer dan een grote reclamespot voor de toeristenindustrie van Malta, want de locaties zijn prachtig.

Laura ... a 16 anni mi dicesti si

1983 | Romantiek

Italië 1983. Romantiek van Alfonso Brescia. Met o.a. Carmelo Zappulla, Maria Romano en Biagio Pelligra.

Deze liefdesgeschiedenis is vrij ontroerend. Het verhaal speelt zich af in Pozzuoli, Napels, en gaat over een jonge visser en de zestienjarige Laura, gespeeld door Romano, die vreselijk verliefd zijn op elkaar. Haar rijke familie verzet zich tegen hun relatie en gaat zelfs zo ver dat ze de arme visser een aframmeling geven. Het jonge stel loopt weg en gaat op aanraden van hun beste vriend naar Venetië. Hun moeilijkheden zijn echter nog niet voorbij, maar worden aan het einde gelukkig opgelost. De vertolking is middelmatig en de film bevat enkele Napolitaanse liederen, maar de kijker zal met de jonge geliefden sympathiseren.

Tradimento

1982 | Drama, Misdaad

Italië 1982. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Nino D'Angelo, Mario Merola en Regina Bianchi.

Gennaro, een jongeman die in Napels vis verkoopt, weigert 'beschermgeld' te betalen aan de Camorra, ook als zijn vrouw daarop aandringt. Zijn vrouw betaalt stiekem toch, maar haar man komt in opstand als hij het merkt. De baas van de Camorra verliest zijn gezicht en zijn eer en hij daagt Gennaro uit voor een duel. Deze kan niet weigeren. Een van de betere films van Nino D'Angelo, en weer eens iets heel anders dan we van hem gewend zijn.

I Figli...so' pezzi è core

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Anna Maria Ackermann, Michele Esposito, Ivan Rossinov en Gianni Ciardo.

Het verhaal van een man wiens kind sterft bij de geboorte en die ter vervanging een weeskind adopteert. Zijn vrouw sterft een paar jaar later en dan komt de wettige vader zijn zoon opeisen. Goed spel en degelijke regie.

Zappatore

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Aldo Giuffrè en Gerardo Amato.

Een jonge boerenzoon wordt door de dochter van een industrieel gevolgd naar Amerika, waar ze zich samen vestigen en hij een fortuin vergaart. Trots op zijn succes en status verloochent hij zijn nederige afkomst, maar hij wordt met zijn geweten geconfronteerd als hij verneemt dat zijn moeder stervende is en zijn vader hem smeekt naar huis te komen. Goede regie, en Amato speelt geloofwaardig. Verdienstelijke bijrollen.

I contrabbandieri di Santa Lucia

1979 | Misdaad

Italië 1979. Misdaad van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Antonio Sabato, Edmund Purdom, Nunzio Gallo en Gianni Garko.

Gewelddadige film over grote mafia-families in New York die samenwerken bij het opzetten van een heroïnelijn vanuit Iran en daarbij Napolitaanse smokkelaars inzetten als drugrunners. Genadeloze slachtpartijen en veel actie houden het tempo erin, maar de film is op een koopje gemaakt.

Zanna bianca - il cacciatore solitario

1976 | Avonturenfilm, Misdaad, Familiefilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Gabriella Lepori en Malisa Longo.

De zoveelste spaghetti-verfilming over twee stoere pelsjagers in het barre Noorden van Amerika dat losjes ge[KA3]inspireerd is op een verhaal van Jack London. Zij jagen op de White Fang, een soort wolf/huskie. Wood en Sanchez vormen een merkwaardig (en ongelijk) duo, dat na vriendschap gesloten te hebben ijselijke avonturen beleeft. Gemiddeld kijkvoer.

White Fang and the Gold Diggers

1976 | Western, Avonturenfilm

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Robert Hundar, Jean Pierre Glarin en Franco Galgero.

Een man koopt in het verre westen een stuk grond, waar hij met zijn zoon en hun hond Whiskey heentrekt. Algauw komen ze erachter dat de dienst wordt uitgemaakt door een grootgrondbezitter, die ook de corrupte sheriff op de loonlijst heeft staan. Als de vrouw per telegram aankondigt dat zij ook komt, vangt de sheriff het telegram af om langs die weg deze nieuwkomers in zijn macht te krijgen. Volkomen standaard western-avontuur uit (een spaghetti-) blik.

La Spacconata

1976 | Western

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Franca Gonella, Franco Lantieri, Ignazio Spalla en Gabriella Lepori.

Een gouddelver met een zoontje waarvoor hij moet zorgen gaat naar een stadje op de grens van Canada, waar hij in conflict komt met de baas van de stad. Hij gaat het gevecht aan en wint met behulp van een vrouw, die op hem valt. Afschuwelijke film, niet om aan te zien.

L'eredità dello zio buoanima

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Alfonso Brescia. Met o.a. Francho Franchi, Grazia Di Marzà, Patrizia Gori, Maria Bosco en Enzo Monteduro.

Een rijke man is overleden en zijn familieleden doen alsof ze om hem rouwen. Maar eigenlijk zijn zij meer geïnteresseerd in de lang verwachte erfenis. De haast van degenen die aanspraak op de erfenis menen te kunnen maken, veroorzaakt veel problemen. Een dwaze, flauwe komedie, met slecht spel en dito regie. Een zwakke remake van het origineel uit 1934, evenmin een uitzonderlijke film.

Karate amazones

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Lincoln Tate, Robert Widmark en Lucretia Love.

Een stam van strijdbare amazones terroriseert de wijde omgeving, tot vier bandieten de dorpelingen van omliggende gehuchten karateles geven, waarna men hardhandig optrekt tegen het wilde vrouwenvolkje. Deze film vol infantiele nonsens is niet leuk, zelfs niet voor karate-liefhebbers. Brescia regisseerde als Al Bradley.

Elena si, ma... Di Troia

1973 | Erotiek, Komedie

Italië 1973. Erotiek van Alfonso Brescia. Met o.a. Don Backy, Pete Landers, Christa Linder, Michael Forest en Howard Ross.

Slappe seksklucht voor onvolwassenen tegen de achtergrond van een quasi mythologisch verhaal over twee bijna zwakzinnige domkoppen (Backy en Landers), die per ongeluk Helena van Troje (Linder) bevrijden en het losgeld in de wacht slepen. Obligaat bloot, weinig verhaal, kortom een langdradig spaghetti-spektakel. Het is bijna niet te geloven maar aan het scenario knoeiden vier volwassen kerels, die daarbij nog geholpen werden door de regisseur: Vittorio Vighi, Renzo Genta, Pietro Regnoli en Mario Amendola. Het camerawerk is van Oberdan Troiani.

Spara Joe...e cosi sia

1972 | Western

Italië 1972. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Harrison, Jose Torres, Rick Boyd, Franca Polesello en Indio Gonzales.

Een matige routine-western uit Italië met de gebruikelijke ingrediënten. De buit van een bankoverval wordt door de bendeleider op een verborgen plek begraven. Diverse partijen gaan op zoek. Harrison is Amerikaan en werd geboren in 1935. Hij maakte in Amerika zijn filmdebuut, in 1959, om dan spoedig een ster te worden in Italië waar hij niet alleen in ca. 15 westerns speelde, maar ook in vele avonturen- en oorlogsfilms.

Voltati...ti uccido

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Wyler, Conrado San Martin, Fernando Sancho, Eleanora Bianchi en Luis Induni.

Wyler (als de held Willy Walsh) grijpt in als de bende van Sancho een mijn in handen wil krijgen. Hij doet dat samen met San Martin, die gemeen spel speelt. Wyler heeft het spel door en grijpt op het juiste moment in. Sancho is bij ons vooral bekend door spaghetti-westerns waarin hij altijd een Mexicaanse bandietenleider speelt. Deze in Zaragoza, in Spanje, op 7.2.1918 geboren acteur debuteerde echter al in 1941, en heeft een onafzienbare rij films op zijn naam staan in vele genres.

Testa di sbarco per otto implacabili

1968 | Oorlogsfilm

Italië 1968. Oorlogsfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Guy Madison en Peter Lee Lawrence.

Niet erg originele oorlogsfilm, knullig geregisseerd en ondermaats gespeeld, al kunnen de actiescènes ermee door. Vier Amerikaanse soldaten moeten zien door te dringen tot de Duitse stellingen om de Teutoonse verdediging te saboteren.

Carogne si nasce

1968 | Western

Italië 1968. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Glenn Saxson, Gordon Mitchell, Maria Vittoria Bardanzellu, Philippe Hersent en Renato Baldini.

Een middelmatige Italo-western waarin de ranchers proberen defarmers uit de omgeving te verjagen. Het bekende thema van de veeboer (de rancher) en de landbouwer (farmer) die geen dikke vrienden zijn in westerns.

Killer calibro 32

1967 | Western

Italië 1967. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Agnes Spaak, Helene Chanel, Cole Kitosch en Massimo Righi.

Als een bende niet alleen een postkoets overvalt - dat hebben ze al zo vaak gedaan - maar ook de inzittenden vermoordt, krijgt Lawrence opdracht de bende op te sporen en af te slachten. Een harde, maar wel spannende spaghetti-western.

I Giorno della violenza

1967 | Western

Italië 1967. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Beba Loncar, Rosalba Neri, Luigi Vannucchi en Andrea Bosic.

In de Burgeroorlog worden de broer en schoonzus van Lawrence door soldaten van de Noordelijken vermoord. Lawrence neemt wraak met de gebruikelijke portie geweld. Bekend verhaaltje voor een spaghetti-western.

Missione sabbie roventi

1966 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1966. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Howard Ross, Ann Sherman en Andrew Scott.

Deze actie- en avonturenfilm in het woestijnzand lijdt onder de incompetente regie. Een mannetjesputter krijgt een moeilijke opdracht in Jemen, waar hij de plannen van een Turkse rebel moet verijdelen. Sommige actiescènes kunnen nog wel door de beugel, maar het spel lijkt nergens op. Howard Ross is het pseudoniem van Renato Rossini.

La Ley del colt

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Ángel del Pozo, Luciana Gilli en Miguel de la Riva.

Twee regeringsagenten komen in een dorp in het Wilde Westen om dat tot rust te brengen. Een van de slechtste [KL]spaghetti (paella)-westerns.

La Colt e la mia legge

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Ángel del Pozo, Luciana Gilli, Miguel de la Riva, Franco d'Este en Aldo Cecconi.

In een stadje tegen de grens van Mexico aan tiert de misdaad welig. Twee geheimagenten krijgen de opdracht daar een eind aan te maken. Onbeduidende film met een chaotisch script en veel clichésituaties.

Il conquistatore di Atlantide

1965 | Fantasy, Avonturenfilm

Italië/Egypte 1965. Fantasy van Alfonso Brescia. Met o.a. Kirk Morris, Luciana Gilli, Piero Lulli, Andrea Scotti en Henri Chanel.

Kwaadaardige monsters bedreigen de goddelijke stad Atlantis en Hercules (Herakles in sommige versies) wordt ingeschakeld om dit gevaar te keren. Standaard aflevering in de serie pseudo-klassieke spektakelstukken. Best leuk om eens te zien, maar men moet de analytische vermogens natuurlijk thuislaten. Ook bekend als KINGDOM IN THE SAND.

La Rivolta dei pretoriani

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1964. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Guliano Gemma, Richard Harrison en Moira Orfei.

Een spektakelfilm met een vleugje erotiek en een portie sadisme over de gruwelijke Romeinse keizer Domitianus, die de a.s. bruid van de bevelhebber van zijn Praetoriaanse wacht wil offeren. De gevolgen zijn voorspelbaar, maar de kleuren en gewaden mooi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfonso Brescia op televisie komt.

Reageer