Horace Carpenter

Acteur

Horace Carpenter is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Maniac

1934 | Horror

Verenigde Staten 1934. Horror van Dwain Esper. Met o.a. Bill Woods, Horace Carpenter, Ted Edwards, Phyllis Diller en Thea Ramsey.

Een derderangsfilm, die typisch is voor de uitzinnige Esper en die opgenomen lijkt te zijn in iemands kelder, over een krankzinnige die zijn kwaadaardige dokter vermoordt en vervolgens diens identiteit aanneemt. Hoogtepunten zijn een gepassioneerde monoloog over krankzinnigheid, het uitrukken van het oog van een kat en het vervolgens opeten daarvan en als climax een gevecht tussen twee vrouwen die zich hebben bewapend met injectiespuiten. Truffaut had het niet beter kunnen doen.

The Silent Stranger

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Albert Rogell. Met o.a. Fred Thomson, Hazel Keener, George Williams, Richard Hendrick en Frank Hagney.

Thomson in actie tegen een bende outlaws die voortdurend postzendingen overvalt. Een aardig punt in het scenario is, dat Thomson om geen aandacht te trekken voor een doofstomme speelt, tot de bende er niet langer in trapt. Marion Jackson bewerkte een verhaal van Stuart Heisler; Ross Fisher deed het camerawerk voor producent Harry Joe Brown.

Shootin' Square

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. Jack Perrin, Peggy O'Day, Alfred Hewston, S.J. Bingham en Horace Carpenter.

Een Robert J. Horner-produktie en dus een goedkope. Perrin maakte op dat moment gelijktijdig westerns voor Horner en voor Webb Kwalitatief veranderde er weinig, want beiden waren op de goedkoopste toer bezig.

Headin' Through

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Leo Maloney en Bob Williamson. Met o.a. Leo Maloney, Josephine Hill, Horace Carpenter, Robert Williamson en Jim Corey.

London probeert Leo te chanteren met diens verleden, want op zijn hoofd staat een prijs. De waarheid is dat Leo de schuld op zich genomen heeft van iets dat zijn zwager heeft gedaan. Maar hoe dat nu te bewijzen, met name aan Hill die aan haar minnaar begint te twijfelen. Ford en Frances Beebe waren de scenaristen en Jack Badarocco was de cameraman. In 1922 en 1923 leek het rustig te zijn rond Leo - maar dat is niet waar. In die twee jaar speelde hij in 24 20m durende korte westerns, de zogenaamde Range rider-Serie die hij zelf voor Pathé produceerde met titels als THE BAR-CROSS WAR, BORDER LAW, 100% NERVE, SMOKED OUT en HIS ENEMY'S FRIEND.

King's Creek Law

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Leo Maloney en Bob Williamson. Met o.a. Leo Maloney, Horace Carpenter, Frank Ellis, Milton Brown en Chet Ryan.

Maloney als Texas Ranger achter een moordenaar aan. Een doorsnee-western, door Ford en Frances Beebe geschreven, met Ben Bail achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Horace Carpenter op televisie komt.

Reageer