Paul Bontenbal

Scenarist

Paul Bontenbal is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Weg

2007 | Korte film

2007. Korte film van Daniel Bruce.

Een jonge vrouw, alleen in een auto op een verlaten weg, raakt beïnvloed door de duistere omgeving. Een kleine botsing met een andere auto lijkt haar ergste angsten te bevestigen. Een achtervolging over een gevaarlijke, bochtige weg, zal het leven van drie mensen ingrijpend veranderen.

Anderland

2003 |

Nederland 2003. Arne Toonen. Met o.a. Yoka Verbeek, Tygo Gernandt, Nico de Vries en Tim Zweije.

Achter welke horizon vind je je dromen? Malle, een wollig windekind op een kil eiland, heeft twee dromen. De ene is Anderland, een paradijselijke plek, verstopt achter de zilte horizon. En dichterbij Sonne, zijn stil geliefd mooi meisje, net als hij gevangen door wind en water. Maar dromen stellen weinig voor. Zeker in de commune waar treiterkop Joran de orde van het alledaagse leven bepaalt. Zo moet Malle van hem dagelijks de golven tellen en alles wat aanspoelt melden. Uitgeteld dommelt Malle op een dag weg op het lege strand. Zo gauw de zee zijn vingers raakt, schrikt hij. Want water vreest Malle nog meer dan Jorans toorn. Nauwelijks wakker van de opkomende vloed rent hij weg om Joran haastig te vertellen van een lijvige man, voor dood aangespoeld in trui en lange onderbroek. Eenmaal op adem dankzij wat hete soep van Malle's moeder zegt de drenkeling Bran te heten en van Anderland te komen. Natuurlijk klampt Malle zich vast aan grote Bran, die met een cirkel in het zand aanwijst waar Anderland ligt

Gaatjes

2002 | Korte film

Nederland 2002. Korte film van Marco Knijnenburg. Met o.a. Bob van Tol en Raymonde de Kuyper.

De dagelijkse sleur van haar huwelijk, of schitteren op het podium. Tandartsassistemte Brigitte staat voor een moeilijke keuze of toch niet?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Bontenbal op televisie komt.

Reageer