Sam Spence

Componist

Sam Spence is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Abenteuer von Pico und Columbus

1992 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1992. Animatie van Michael Schoemann.

Sprookjesfilm met flink wat speciale effecten over de ontdekking van Amerika door Columbus. Zonder de hulp van de slimme houtwurm Pico zou Columbus echter zijn thuisgebleven in de vaste overtuiging dat de aarde vierkant is. Maar Pico, die zich dan ook door heel wat boeken heen heeft gevreten, slaagt erin hem te overtuigen, en zo treffen zij voorbereidingen om de zeeweg naar Indië te zoeken. Een geroutineerd in scène gezette animatiefilm met veel speciale effecten, waarin de bestaande mythe over Christopher Columbus door scenaristen Ute Koll en Scott Santoro kritiekloos is overgenomen. Historisch dus niet verantwoord, maar kinderen zullen daar geen problemen mee hebben. In de Nederlandse versie met de stemmen van: Paul van Gorcum, Carlo Boszhard, Irene Moors, Herbert Flack, Johnny Kraaijkamp Jr., Jody Pijper, Loes Luca en Joop Doderer.

Car-Napping

1980 | Avonturenfilm, Thriller

Duitsland 1980. Avonturenfilm van Wigbert Wikker en Wigbert Wicker. Met o.a. Anny Duperey, Bernd Stephan, Ivan Desny, Günter Tabor en Eddie Constantine.

Een film over een autodief die op bestelling werkt. Als actieklucht lijkt de film op die van Belmondo-regisseur Philippe de Broca, maar sinds GONE IN 60 SECONDS was het thema niet nieuw meer.

The Greatest Adventure: The Story of Man's Voyage to the Moon

1979 | Documentaire, Historische film

Verenigde Staten 1979. Documentaire van Steve Sabol.

VVIn de originele versie met de stem van Orson Welles.

Das Chinesische Wunder

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heinz Rühmann, Christian Kohlund, Senta Berger, Peter Pasetti en Harald Leipnitz.

Rühmann als de Rus Poliakoff, die de jonge arts Dr. Kristian Keller in zijn moeilijke ogenblikken terzijde staat. De arts leert ook nog de acupunctuur kennen. Melodrama dat bij Liebeneiner altijd in 'goede' handen is, maar dat overkomt als een film uit de jaren 1950-'60. Het scenario is van Manfred Barthel en Kurt Nachmann. Het camerawerk is van Götz Neumann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sam Spence op televisie komt.

Reageer