Vic Tayback: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Criminal Act

1989 | Thriller, Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1989. Thriller van Mark Byers. Met o.a. Catherine Bach, Charlene Dallas, Nicholas Guest, John Saxon en Ray Tillotson.

Dit eigenaardige ratjetoe lijkt op een ouderwets kranten melodrama, wat op onhandige wijze is omgezet in de tegenwoordige tijd: twee onverschrokken verslaggeefsters ontdekken een schandelijk plot tegen de zwervers van de stad. De spelers doen vreselijk hun best om aardig over te komen.

Beverly Hills Bodysnatchers

1989 | Komedie, Misdaad, Sciencefiction

Verenigde Staten 1989. Komedie van Jon Mostow. Met o.a. Vic Tayback, Frank Gorshin, Rodney Eastman, Warren Selko en Art Metrano.

Een zinloze klucht met stereotype gangsters, tieners, het moratorium van Beverly Hills en een vaste formule om de doden weer tot leven te wekken. Afschuwelijk en helemaal niet leuk.

All Dogs Go to Heaven

1989 | Animatie, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1989. Animatie van Don Bluth, Gary Goldman en Dan Kuenster. Met o.a. Burt Reynolds, Vic Tayback, Loni Anderson en Dom DeLuise.

Tekenfilm met de Duitse herdershond Charlie (stem Burt Reynolds) die ergens achter in de jaren '30 in New Orleans woont. Charlie is buitengewoon onaardig. Gelukkig is hij al snel dood maar in de hemel willen ze hem niet. Of hij eerst een goede daad wil verrichten. Dat wordt de redding van een weesje dat is gekidnapt door zijn vroegere maatjes. Een soms wat warrige film maar wel prachtig getekend met fraaie achtergronden en vrolijk kleurgebruik. In de Nederlands gesproken versie valt oa te genieten van de stem van Dolf Brouwer in de rol van Gator.

The Three Kings

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Mel Damski. Met o.a. Jack Warden, Stan Shaw, Lou Diamond Phillips, Jane Kaczmarek en Vic Tayback.

Stirling Silliphant schreef deze mislukte eigentijdse parabel over drie mislukkelingen die uit een inrichting ontsnappen. Vermomd als drie wijze oude mannen rijden zij in kerstsfeer op kamelen door Los Angeles.

Weekend Warriors

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Bert Convy. Met o.a. Chris Lemmon, Vic Tayback, Lloyd Bridges, Graham Jarvis en Daniel Green.

Een ondermaatse, slordig in elkaar geflanste komedie over een stelletje minkukels die bij de Nationale Garde komen. Je snapt wel hoe leuk dat is. Regiedebuut van Convy.

Hollywood Airforce

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Bert Convy. Met o.a. Lloyd Bridges, Chris Lemmon, Vic Tayback, Brian Bradley en Graham Jarvis.

Een luchtmachtvariant op het POLICE ACADEMY-genre. Een groepje ongeregeld dat meer van lol trappen houdt dan van de dienst, blijkt tijdens een crisisdreiging opeens als een goed team te kunnen opereren. Absoluut beneden peil en zeker niet om te lachen.

Mysterious Two

1982 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1982. Sciencefiction van Gary Sherman. Met o.a. John Forsythe, Robert Englund, James Stephens, Priscilla Pointer en Robert Pine.

Twee interplanetaire afgevaardigden komen op de aarde mensen recruteren om te emigreren naar een veraf gelegen planeet. De redenen waarom ze zouden moeten vertrekken zijn niet duidelijk. De aliens zien eruit als gewone mensen en maken grote indruk op de bewoners van een kleine provincieplaats. Een aantal mensen volgen hen blindelings, anderen komen er per toeval bij. Op een verlaten lanceerbasis, ergens in de woestijn, worden ze klaargestoomd, d.w.z. gehersenspoeld voor de reis. Stephens verzet zich als enige tegen de toegepaste methode. Sherman schreef zelf het scenario voor deze tv-film, die nergens toe leidt, omdat hij geconcipi[KA3]eerd werd als pilotfilm voor een serie, die echter nooit gemaakt werd met als gevolg dat er ook geen verklaring geboden wordt voor het gebeuren. Forsythe en Pointer hebben als buitenaardse wezens niet veel te doen. De enige die wat leven brengt in de film is `Freddy` Englund (in een pre-ELM STREET-rol) als assistent van de sheriff. Steve Poster legde alles vast op gevoelige laag. Oorspronkelijk werd de film FOLLOW ME IF YOU DARE genoemd.

Through the Magic Pyramid

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1981. Familiefilm van Ron Howard. Met o.a. Chris Barnes, Vic Tayback, Olivia Barash, Jo Ann Worley en James Hampton.

Een combinatie van komedie en avontuur voor de jeugd over een jongen die door de tijd terugreist naar het oude Egypte om de jonge prins Tut(hankamon) een handje te helpen om farao te worden. Ron Howards vader, Rance, schreef en produceerde mee.

This Year's Blonde

1980 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1980. Biografie van John Erman. Met o.a. Constance Forslund, Lloyd Bridges, Norman Fell, Vic Tayback en Michael Lerner.

Het Marilyn Monroe-hoofdstuk uit Garson Kanins [KL]Moviola[KLE] (door James Lee tot scenario bewerkt) vertelt wederom van haar relatie met de ambitieuze agent, Johnny Hyde, (levendig neergezet door Bridges). Een andere tv-film: MARILYN: THE UNTOLD STORY gaat nog verder dan deze, zo ook de ster daaruit, Catherine Hicks, die meer overtuigend is als MM dan Forslund. Hertiteld: THE SECRET LOVE OF MARILYN MONROE.

The Night the City Screamed

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Harry Falk. Met o.a. Raymond Burr, Georg Stanford Brown, Robert Culp, David Cassidy en Linda Purl.

Overal in de stad is de elektriciteit uitgevallen - een film over het effect daarvan op verschillende groeperingen inwoners.

Rage

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van William A. Graham. Met o.a. David Soul, James Whitmore, Yaphet Kotto, Caroline McWilliams en Vic Tayback.

Hartverscheurend drama over een veroordeelde aanrander die een intensieve therapeutische behandeling ondergaat. Goed geacteerd door allen. Scenario van George Rubino.

Gridlock

1980 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Komedie van James Frawley. Met o.a. Desi Arnaz Jr., John Beck, Shelley Fabares, Phil Foster en James Gregory.

Komische chaos rond een snelweg vol tv-sterren, wanneer het autoverkeer van Los Angeles knarsend tot stilstand komt als gevolg van een serie bizarre ongelukken. Scenario van Stephen Hattman en Dave Hackel. Hertiteld: THE GREAT AMERICAN TRAFFIC JAM.

Portrait of a Stripper

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van John A. Alonzo. Met o.a. Lesley Ann Warren, Edward Herrmann, Vic Tayback, Sheree North en Allan Miller.

Een jonge weduwe voorziet in het onderhoud van haar zoon met een striptease-act in een nachtclub terwijl zij met haar schoonvader vecht over het voogdijschap. Eersteklas rommel.

Little Ladies of the Night

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. David Soul, Louis Gossett jr, Linda Purl, Clifton James en Carolyn Jones.

Een drama over de weggelopen tiener Purl die bij de pooiers en prostituées terechtkomt. Een exploitatiefilm die door moet gaan voor een sociaal bewogen drama.

No Deposit, No Return

1976 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. David Niven, Darren McGavin, Don Knotts, Herschel Bernardi en Barbara Feldon.

Twee kinderen, op weg naar hun grootvader (Niven) om de vakantie door te brengen, komen op de luchthaven in contact met twee kruimeldieven. Samen met deze ongure types smeden ze een snood plan (een geënscèneerde ontvoering) om de geldbeurs van hun schatrijke opa lichter te maken, zodat ze naar hun moeder toe kunnen in Hongkong. Infantiele Disneykomedie, inspiratieloos in beeld gebracht. De gags zijn eerder schaars en vreselijk voorspelbaar. Gelukkig is er Niven om toch nog wat leven in de brouwerij te brengen. Scenario van Arthur Alsberg en Don Nelson naar het boek van Joe L. McEveety. Camerawerk van Frank Phillips.

Dark Victory

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Robert Butler. Met o.a. Elizabeth Montgomery, Anthony Hopkins, Michele Lee, Janet McLachlan en Michael Lerner.

Gemoderniseerde versie van de klassieke Bette Davis-film met Montgomery als tv-producer die verliefd wordt op de dokter die haar vertelt dat ze een hersentumor heeft. Deze smartlap maakt nu niet veel meer los, ondanks de goede acteurs. Het moderniseren had weinig effect en ook de verkorte speeltijd, een uur minder dan de oorspronkelijke lengte, bracht weinig heil. Charles Cohen schreef het scenario naar een toneelstuk van George Emmerson Brewer Jr. en Bertram Bloch. Camerawerk van Michael Margulies.

Lepke

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Menahem Golan. Met o.a. Tony Curtis, Anjanette Comer, Michael Callan, Warren Berlinger en Milton Berle.

Een iets boven het normale gangsterniveau uitstijgende film met Curtis verrassend overtuigend als titelfiguur, hoofd van de Murder Inc. uit de jaren dertig. Berle heeft een serieuze bijrol als Comers vader. Door Golan zelf voor tv bekort tot 98m.

Thunderbolt and Lightfoot

1974 | Western, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1974. Western van Michael Cimino. Met o.a. Clint Eastwood, Jeff Bridges, George Kennedy, Geoffrey Lewis en Catherine Bach.

Regisseur Cimino, die later naam zou maken met The Deer Hunter, debuteerde met deze komische western annex roadmovie. De dromerige schavuit Lightfoot (Bridges) weet ex-kluizenkraker Thunderbolt (Eastwood) over te halen een klus van vele jaren geleden exact over te doen. Thunderbolts oude collega's Red (Kennedy) en Goody (Lewis), die aanvankelijk nog moordlustig achter Thunderbolt aanzitten vanwege een schuldvereffening, doen ook mee aan de overval. De interactie tussen de vier hoofdrolspelers is het belangrijkst: vaak grappig, soms tragisch en hier en daar met een homo-erotische ondertoon. Cimino schreef zelf het scenario.

Report to the Commissioner

1974 | Muziek, Thriller

Verenigde Staten 1974. Muziek van Milton Katselas. Met o.a. Michael Moriarty, Yaphet Kotto, Susan Blakely, Hector Elizondo en Tony King.

Moriarty, een jonge New Yorkse politieman, wordt beschuldigd van moord op een collega die undercover werkte. De officier die met het onderzoek belast wordt ontdekt dat de idealistische jongeman het slachtoffer werd van een complot van corrupte agenten die op die wijze vrijuit kunnen gaan. Pessimistische, maar realistische film over corruptie en promotiejacht binnen de politiemacht. Abby Mann en Ernest Tidyman bouwden hun scenario, gebaseerd op een roman van James Mills, op als een mozaïek van flashbacks, die zeer nerveus gemonteerd werden. Over het algemeen uitstekend spel, met het debuut van Gere in een klein rolletje. Sombere fotografie van Mario Tosi. In Engeland uitgebracht als OPERATION UNDERCOVER.

Alice Doesn't Live Here Anymore

1974 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1974. Drama van Martin Scorsese. Met o.a. Ellen Burstyn, Kris Kristofferson, Alfred Lutter III, Diane Ladd en Jodie Foster.

Het grote voorbeeld van Alice (Burstyn) is zangeres Alice Faye, maar pas na de dood van haar tirannieke man, als ze al flink in de dertig is, probeert ze haar droom van een carrière als de hare waar te maken. Ze verkoopt haar bezittingen en trekt met haar elfjarige zoon naar Monterey. Haar odyssee over het platteland van de VS, met zijn stoffige stadjes vol snackbars en drugstores, levert een boeiende en ontroerende tragikomische film op. Schitterend spel van Burstyn, die voor haar prestatie een Oscar kreeg, en van Kristofferson, als de goed menende kerel die haar liefde tracht te winnen. Een door en door Amerikaanse film, die echter ontegenzeglijk een internationale impact heeft. Een vroege maar al zeer karakteristieke film van Scorsese, met een complexe, overdadig barokke stijl en een brutaal gebruik van menselijke emoties. Knap scenario van Robert Getchell, in beeld gebracht door Kent L. Wakeford. Later omgewerkt tot komische tv-serie.

The Blue Knight

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Butler. Met o.a. William Holden, Lee Remick, Joe Santos, Sam Elliott en David Moody.

William `Bumper` Morgan (Holden) is een grimmige oudere smeris in Los Angeles. Door het vele geweld in zijn leven is hij keihard geworden. De laatste tijd komt hij door zijn eigenzinnige houding steeds vaker in conflict met zijn meerderen. Mede op aandringen van zijn vriendin (Remick) besluit hij ontslag te nemen, maar eerst wil hij nog de moord op een prostitu[KA1]ee oplossen. De vier laatste dagen van een doorgewinterde politieman, schitterend gespeeld door een getekende Holden. Deze door E. Jack Neuman geschreven film was de eerste superlange tv- film (180m). Werd later tot bijna de helft ingekort, waardoor hij wat meer vaart kreeg. Gebaseerd op een roman van Joseph Wambaugh. De camera werd gehanteerd door Michael Margulies. Bekroond met een Emmy als beste tv-film. Een jaar later werd een tweede pilot gedraaid met George Kennedy in de rol van Bumper. Kennedy was ook in de daaropvolgende tv-serie te zien.

The Alpha Caper

1973 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Michael Lewis. Met o.a. Henry Fonda, Leonard Nimoy, James McEachin, Larry Hagman en John Marley.

Reclasseringsambtenaar Forbes (Fonda), ontgoocheld door het systeem, haalt drie misdadigers die op erewoord zijn vrijgelaten over om te helpen bij zijn plan een overval op een geldtransport te ondernemen. Nadruk op actie en spanning in traditioneel gestructureerd verhaal dat door goede spelers wat wordt opgefleurd. Buiten USA in bioscoop uitgebracht als INSIDE JOB en twaalf minuten langer gemaakt (85m).

Columbo: Suitable For Framing

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Hy Averback. Met o.a. Peter Falk, Ross Martin, Kim Hunter, Don Ameche en Rosanna Huffmann.

Kunstcriticus Martin staat op de nominatie om uit het testament van zijn steenrijke oom geschrapt te worden en dat betekent dat hij diens kunstverzameling niet zal erven. Dat is hem te veel, zodat hij een kunstroof ensc[KA2]eneert waarbij zijn oom omkomt. Vriendin Huffmann moet zijn alibi waterdicht maken, maar als Columbo (Falk) daar niet in gelooft, probeert hij de schuld op zijn tante Hunter te schuiven. Columbo trapt daar uiteraard ook niet in. Een door-de-weekse aflevering. Scenario van Jackson Gillis.