Anita Yuen

1971 Acteur

Anita Yuen (1971) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Xiaoqian

1997 | Fantasy, Anime, Animatie

Hongkong SAR van China 1997. Fantasy van Tsui Hark en Andrew Chan. Met o.a. Tsui Hark, Anita Yuen, Law Tai-Yau, Sylvia Chang en Jordan Chan.

Hu-Du-Men

1996 | Komedie, Drama

Hongkong SAR van China 1996. Komedie van Shu Kei en Shu Kei. Met o.a. Lee Chi-Hung, Daniel Chan, Lee See-Kei, David Wu en Lee Heung-Gum.

Lang Kim-Sum is manager en steractrice van Het Schijnend Zwaard, een traditionele Kantonese operagroep met slinkende bezoekersaantallen. Ze wordt omringd door problemen. De andere acteurs kunnen het slecht vinden met de nieuwe regisseur, haar echtgenoot denkt dat zijn dochter een lesbische verhouding heeft en een van de acteurs is verliefd op haar. Geen wonder dat ze af en toe een straffe borrel neemt om zichzelf op de been te houden... Hu-du-men is een onvertaalbare term uit de Kantonese Opera; het staat voor het denkbeeldige koord rond het toneel dat de spelers opsluit in de personages die ze uitbeelden. De betekenis is natuurlijk metaforisch. Shu Kei's vertederend ouderwetse film is een degelijk, zorgvuldig uitgedacht komisch drama dat handelt over geloofwaardige personages met geloofwaardige emotionele problemen. Het is ronduit de meest plezierige film uit Hongkong van dit jaar, met in de hoofdrol de ongeƫvenaarde Josephine Siao. Tony Rayns

Thunderbolt

1995 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Actiefilm van Gordon Chan. Met o.a. Jackie Chan, Anita Yuen, Michael Wong, Thorsten Nickel en Michael Ian Lambert.

Met kung fu grappenmaker Jackie Chan valt dit keer niet veel te lachen in deze actiefilm over een sportautomonteur die achter een crimineel aan moet die zijn zussen heeft ontvoerd. Dat voert hem naar de Grand Prix van Japan. Chans befaamde stunts zijn dus voor de verandering nogal mechanisch van aard en werden, zo beweren sommige oplettende kijkers, niet allemaal door de ster zelf uitgevoerd vanwege een blessure die hij aan voorganger Shanghai Nights had overgehouden. Hooguit aardig voor de toegewijde Chan-fan - maar daar zijn er nogal wat van. Let op: op de soundtrack is Jackie Chan ook als zanger te horen.

Never Ending Love

1993 | Romantiek

Hongkong SAR van China 1993. Romantiek van Derek Yee. Met o.a. Anita Yuen, Lau Ching-Wan, Lau Ka-Ling, Ng Ka-Lai en Fung Bo-Bo.

De onsuccesvolle saxofonist Ching-Wan speelt piano in een armtierige bar om aan geld te komen. Het is net uit met zijn vriendin, een populaire zangeres, als hij kennis maakt met levenslustig, spontaan buurmeisje Yuen. Ze worden op elkaar verliefd. Door hem kan ze haar droom verwezenlijken: een proefopname maken als zangeres. Het noodlot slaat echter toe. Een soort LOVE STORY made in Hong-Kong. Voor de liefhebbers van zakdoekendrama's een must, maar helaas klinkt het allemaal net even te vals. De twee hoofdrollen doen hun best om het zwakke scenario van Yee aannemelijk te maken, maar slagen er niet in. Enkel interessant voor het beeld dat geschetst wordt van de muziekwereld in Hong Kong.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anita Yuen op televisie komt.

Reageer