Claudio Marzo

Acteur

Claudio Marzo is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Rendez-moi mon enfant

1994 | Drama

Brazilië/Frankrijk/Canada 1994. Drama van François Labonte. Met o.a. Julie Vincent, Didier Flamand, Betty Lago, Gaston Lepage en Claudio Marzo.

Vincent volgt de man van wie ze houdt naar Rio de Janeiro. Zodra ze kan laat ze ook haar zoontje overkomen. Ze vormen een gelukkig gezinnetje, totdat het noodlot toeslaat. Op een dag, tijdens een receptie, verdwijnt het kind spoorloos. Er wordt aan ontvoering gedacht, maar de politie staat machteloos. De volgende dag bemerkt de radeloze Vincent in een massa mensen een straatjongen die de pet draagt van haar zoon. Angstaanjagende, beklemmende film die de praktijken aanklaagt van de 'doodseskaders', waarvan de acties oogluikend toegestaan worden door de Braziliaanse politie en die verdwaalde kinderen genadeloos doden. Het scenario van Christine Miller, Jean-Luc Seigle, Jean-Guy Noël en Labonte begint uitstekend, maar gaat dan op de sentimentele toer. Louis De Ernsted stond achter de camera.

Parahyba mulher macho

1985 | Misdaad

Brazilië 1985. Misdaad van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Tania Alves, Claudio Marzo, Walmor Chagas en Jose Dumont.

Een onderwijzeres wordt verliefd op een advocaat-journalist die verwikkeld is geraakt in politieke problemen. Zijn tegenstander chanteert hem met erotische foto's van de twee geliefden. Dit schandaal leidt er toe dat de advocaat gedwongen wordt het land te verlaten. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Tweede film van deze regisseuse, die tevens de scenarioschrijfster en maakster van de decors is. Erg goede reconstructie van die tijd.

Nunca famos tao felizes

1983 | Drama

Brazilië 1983. Drama van Murilo Salles. Met o.a. Claudio Marzo, Roberto Bataglin, Susana Vieira, Antonio Popmau en Marcus Vinicius.

Na drie jaar niets van hem te hebben gehoord krijgt een jongen plots bezoek van zijn vader, die een clandestiene militant van het gewapend verzet blijkt te zijn. De jongen neemt bij hem zijn intrek, maar hun relatie wordt zwaar belast door de politieke activiteiten van de man. Salles schetst op boeiende en indringende wijze dit vader-zoon conflict, maar vergaloppeert zich nogal in de zogenaamde paradox met de politieke situatie in Brazilië tussen 1969 en 1974. Daardoor wordt het geheel onevenwichtig, maar het blijft desalniettemin interessant. Engelse titel: HAPPIER THAN EVER.

Memorias do medo

1981 |

Brazilië 1981. Alberto Graça. Met o.a. Xuxa López, Walmor Chagas, Claudio Marzo en Marcos Fayad.

In 1979 staat de Braziliaanse regering de vorming van nieuwe partijen toe. Een groep politici richt een partij op die oppositie voert tegen het militaire regime en een heftig protest tegen de multinationals ontketent. Bespiegeling op de effecten van een historisch proces dat vervat ligt in de periode van de dictatuur die Brazilië van 1965 tot 1978 kende.

Os Condenados

1974 | Drama

Brazilië 1974. Drama van Zelito Viana. Met o.a. Isabel Ribeiro, Claudio Marzo, Roberto Bataglin en Nido Parente.

Joao, een postbediende, is verliefd op Alma, een prostituée. Deze laatste wil echter kost wat kost sociaal vooruit komen en gaat samenwonen met Mauro, een rijke bourgeois. Voor Mauro is ze niet meer dan speelgoed en ze raakt verbitterd. Als Joao haar terug vindt wijst ze opnieuw zijn liefde af. Joao pleegt zelfmoord. Onderhoudend melodrama waarin pientere critici zowaar een verscholen politieke kritiek op het Braziliaanse regime meenden te ontdekken. Laat dat u vooral niet storen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claudio Marzo op televisie komt.

Reageer