John Francis Lane

Acteur

John Francis Lane is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Faccione

1991 | Romantiek, Komedie, Drama

Italië 1991. Romantiek van Christian De Sica. Met o.a. Nadia Rinaldi, Paco Reconti, Agnese Nano, Massimo Bonetti en Lucia Poli.

Een fantastische komedie van de acteur en debuterend regisseur Christian De Sica, zoon van wijlen Vittorio. Het verhaal van een corpulente jonge vrouw van honderd kilo, die in een kunstgalerie werkt. Ze is sympatiek, optimistisch, opgewekt en levenslustig. Een vertelsel over romantiek en vriendschap. Zij wordt verliefd op een kunstenaar uit Calabria, maar is zwanger geraakt van haar vorige vriend, een zwarte musicus uit Senegal. Ze wil het kind houden. De film is gesitueerd in betere kringen van Rome.

Black tunnel

1986 | Misdaad, Thriller

Italië 1986. Misdaad van Federico Bruno. Met o.a. Flaminia Lizzani, Carl Heimo, Gianni Garko, Spiros Focás en John Francis Lane.

Een machtig zakenman die banden heeft met de mafia en de geheime dienst, wordt gearresteerd. De regering van de V.S. besluit hem uit te wijzen en terug te sturen naar zijn geboorteland, Italië. De spanning stijgt als de procedure op gang komt. Beide geheime organisaties zijn bang dat hij zijn mond voorbij zal praten en zij willen koste wat kost verhinderen dat hij wordt ondervraagd. Ritme en spanningsopbouw goed, maar akteren ho maar.

L'oro di Londra

1968 | Misdaad

Italië 1968. Misdaad van Guglielmo Morandi. Met o.a. John Karlson, Jean Valmont, Aldo Silvan, Mary Di Pietro en John Francis Lane.

Een geoliede Londense dievenbende, waarvan de leden goede posities bekleden en nooit met de politie in aanraking zijn geweest, bereidt een grote roof voor. Het plan komt op losse schroeven te staan als een van de bendeleden een auto-ongeluk krijgt, maar een vervanger is snel gevonden. Er wordt dagen gerepeteerd en bij de overval maken ze het goud buit van de International Banking Association Ltd. Maar bij de voorbereiding werd een detail over het hoofd gezien... De plot is interessant maar spel en regie laten nogal wat te wensen over.

I Due colonnelli

1962 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1962. Komedie van Steno. Met o.a. Totò, Walter Pidgeon, Scilla Gabel, Nino Taranto en Adriana Facchetti.

Een dorpje aan de Grieks-Albanese grens wordt in 1943 afwisselend door Britse en Italiaanse troepen bezet, waarbij de vrouwelijke bevolking om beurten met beide legers heult. De herbergierster probeert een stel bejaarde kolonels van Engeland en Italië tegen elkaar uit te spelen. Die worden tenslotte vrienden en bondgenoten tegen de Duitsers. De gemakzuchtige regie laat veel komische kansen van het scenario ongebruikt, zodat de contrasterende veteranen-acteurs de film op eigen kracht moeten dragen; zij hadden beter verdiend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Francis Lane op televisie komt.

Reageer