Zana Marjanovic

Acteur

Zana Marjanovic is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

In the Land of Blood and Honey

2011 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 2011. Drama van Angelina Jolie. Met o.a. Rade Serbedzija, Zana Marjanovic, Nikola Djuricko, Branko Djuric en Dzana Pinjo.

Geconstrueerde moraliteit gecombineerd met larmoyante liefdesgeschiedenis tussen een Bosnische (moslim) schilderes en een hoge Servische militair, tegen de achtergrond van de Joegoslavische Burgeroorlog. Angelina Jolie, die de film schreef, regisseerde en produceerde, slaagt erin álle gruwelijkheden van het conflict – van de etnische zuiveringen tot de systematische verkrachtingen – te vermalen tot clichés.

Snow

2008 | Drama

Bahrein/Duitsland/Frankrijk/Iran 2008. Drama van Aida Begic. Met o.a. Zana Marjanovic, Jasna Beri, Sadzida Setic, Vesna Masic en Emir Hadzihafizbegovic.

Psychologische schets van een groep beschadigde vrouwen in het kleine, kapotgeschoten Bosnische bergdorpje Slavno die na de oorlog hun mannen waarschijnlijk nooit terug zullen zien.

Ljeto u zlatnoj dolini

2003 | Drama

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Bahrein 2003. Drama van Srdjan Vuletic. Met o.a. Haris Sijaric, Svetozar Cvetkovic, Kemal Cebo, Zana Marjanovic en Emir Hadzihafisbegovic.

In Sarajevo rondhangende Fikret wordt op de begrafenis van zijn vader geconfronteerd met een schuldeiser. De familienaam is bezoedeld en Fikret is vastbesloten om de schuld van zijn vader af te lossen. Een overval lijkt de oplossing, maar een corrupte politierechercheur komt met een beter plan: Fikret en zijn vriend Tiki moeten een gekidnapt - naar later blijkt weerbarstig - meisje verbergen in ruil voor een deel van het losgeld. Summer in the Golden Valley neigt naar een Bosnische Trainspotting, met innemende humor en hoopvolle vergezichten. Winnaar van een VPRO Tiger Award op het Rotterdamse filmfestival van 2004.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zana Marjanovic op televisie komt.

Reageer