Sol Papadopoulos

Regisseur, Producer

Sol Papadopoulos is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

A Prayer Before Dawn

2017 | Actie

Verenigd Koninkrijk 2017. Actie van Jean-Stéphane Sauvaire. Met o.a. Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, Panya Yimmumphai en Billy Moore.

Fraaie verfilming van de waargebeurde, louterende helletocht van de jonge, verslaafde Britse bokser Billy Moore. Die belandde wegens drugsbezit drie jaar in de beruchte Klong Prem-gevangenis in Bangkok, waar hij overleefde mede dankzij een plek in het thaiboksteam. Extreem fysieke, dicht op de met tatoeages overladen huid van Thaise medegevangenen gedraaide film, die machismo met kwetsbaarheid combineert en boksactie met een gevangenisdrama. Toch verslapt de aandacht bij het zoveelste gevecht omdat de esthetiek meer aandacht krijgt dan de innerlijke strijd van Billly.

A Quiet Passion

2016 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk/België 2016. Biografie van Terence Davies. Met o.a. Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff en Keith Carradine.

Intieme en bedachtzame biopic over de sociaal ongemakkelijke Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). We volgen Dickinson van eigenzinnige jonge vrouw die weigert voor God te knielen, tot de teruggetrokken, door fysieke pijnen gekwelde ouwe vrijster. Dickinson kreeg bij leven slechts zeven van haar uiteindelijk 1800 gedichten gepubliceerd, maar wordt inmiddels gezien als een van de grootste Amerikaanse dichters. Net als Dickinson verlaat regisseur Davies het chique ouderlijk huis, waar ze zich haar hele leven verstopte, niet. Dat levert de gewenste claustrofobische ervaring op, maar maakt de film ook repetitief en zorgt ervoor dat de speelduur van twee uur nog langer voelt.

Under the Mud

2006 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2006. Komedie van Sol Papadopoulos. Met o.a. Andrew Schofield, Lenny Wood, Lauren Steele, Lisa Parry en Mick Colligan.

Liverpoolse Joe Potts (Schofield) maakt te vaak foute grappen ten koste van zijn vriendin Sally (Parry). Hun tienerdochter (Steele) heeft een imaginaire vriendin en worstelt ook met relaties, net als Magic (Wood), een vriend van haar broer. De bemoeienis van een oude bekende van Paul en Sally brengt de zaak in een stroomversnelling. Het scenario werd bedacht door jongeren uit Liverpool die deelnamen aan een bezigheidsproject. Het leverde een ongepolijste, maar erg leuke film op. Ondertiteling warm aanbevolen, gezien de authentieke tongval.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sol Papadopoulos op televisie komt.

Reageer