Ben Wilson is regisseur en acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Shadow Ranch

1930 | Actiefilm, Misdaad, Western

Verenigde Staten 1930. Actiefilm van Louis King. Met o.a. Buck Jones, Marguerite De La Motte, Kate Price, Frank Rice en Ben Wilson.

Sim Baldwin (Jones) komt ranch-eigenares Ruth Cameron (De La Motte) te hulp wanneer bandiet Dan Blake (Smith) haar die ranch wil ontfutselen. Het scenario is van Frank Howard Clark naar het gelijknamige verhaal van George M. Johnson. Het camearwerk is van Ted McCord. Mono, Western Electric Sound System.

A Voice from the Sky

1930 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1930. Sciencefiction van Ben Wilson. Met o.a. Wally Wales, Jean (Neva) Dolores (Gerber), Robert Walker, J.P. Lockney en Al Haskell.

Serial in tien hoofdstukken. Wilson, in de zwijgende filmtijd zelf een ster, regisseerde en produceerde deze eerste sprekende serial gemaakt door een onafhankelijke maatschappij. Het scenario van Robert Dillon is pure routine: een krankzinnige geleerde wil de aarde vernietigen. Westernheld Wales moet dat voorkomen. William Nobles was van dit uiterst magere produkt de cameraman.

The Range Riders

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Ed La Niece en Earl C. Turner.

Wilson krijgt opdracht een bende outlaws uit te schakelen. Hij gaat zich fanatiek van zijn taak kwijten als de bendeleider een jongen doodschiet. Robert Dillon schreef de western en Eddie Linden was de cameraman. De produkties van Wilson waren niet goed meer; hij had een grote routine maar het moest goedkoop blijven, en dat vergde zijn tol. Benjamin F. Wilson, geboren in 1876, kwam trouwens spoedig tot een abrupt eind van zijn filmcarrière, die in 1912 startte en vooral door seriewerk zijn push kreeg. In 1930 overleed hij aan een hartverlamming. Hij had tot aan zijn dood toe gefilmd; zijn laatste film was SHADOW RANCH, waarin hij naast Buck Jones speelde.

Riders of the West

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ed La Niece en Bud Osborne.

Wilson, een ex-outlaw, heeft zijn leven gebeterd en wordt sheriff. In die functie gaat hij fiks tegen zijn ex-kameraden tekeer en zorgt hij dat de rust in de stad hersteld wordt. Robert Dillon schreef het verhaal en Eddie Linden nam het op.

West of the Law

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ashton Dearholt, Hal Walters en Cliff Lyons.

Voorman Wilson redt Gerber, dochter van de rancher, maar komt erachter dat ze al iemand anders liefheeft, waar hij zich bij neerlegt. Maar hij is wel zo vriendelijk haar eerst even te bevrijden van een bende veedieven waarmee Ferguson onder één hoedje speelt. Wilson was ook de producent.

Officer 444

1926 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1926. Actiefilm van Ben Wilson en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Jack Mower, Phil Ford en Al Ferguson.

Serial in tien hoofdstukken. Een professor vindt een nieuw gas uit dat zowel voor goede als kwade doeleinden gebruikt kan worden. Zuster Gerber wordt door hem in vertrouwen genomen en die moet tevens met de zoon van de professor, Wilson, contact opnemen. Hij is politieman nr. 444. Ferguson is de schurk die het gas in handen wil krijgen. Het werd een matig produkt dat tevens het afscheid was van het koppel Wilson/Gerber.

Fort Frayne

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ruth Royce, Bill Patton en Lafe McKee.

Kolonel Wilson ziet het helemaal zitten met Gerber, dochter van kolonel McKee in een fort midden in vijandig Indianen-gebied. Bij een aanval komt de kolonel om, maar stervend deelt hij mee ook nog een zoon te hebben, die outlaw is geworden. Dat blijkt achteraf Patton te zijn, die eveneens door Indianenhand om het leven komt en stervend zijn zuster verklaart wie hij is. George Pyper bewerkte het dramatische werkje van generaal Charles King uit 1901. Alfred Gosden was de cameraman.

Baited Trap

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Stuart Paton. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Monty O'Grady en Ashton Dearholt.

Het befaamde duo Wilson/Gerber uit de series speelde ook in een western-reeks. Wilson is hier onderweg om de moord op zijn vader te wreken. George Pyper was de scenarist en Joseph Walker de cameraman. Wilson was zelf de producent, hij produceerde ook andere western-series in de jaren twintig en wist een bepaalde populariteit te behouden. Aan zijn bezigheden kwam een abrupt eind door zijn dood in 1930. Hij was geboren in 1876 en debuteerde in 1912 in een serie, de eerste die gemaakt werd.

The Power God

1925 | Mysterie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1925. Mysterie van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Mary Brooklyn, Mary Crane en John Bahaglia.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bahaglia, de professor, heeft een uitvinding gedaan en daarom wordt hij vermoord. Zijn dochter, Gerber, kent het geheim maar leidt aan geheugenverlies. Wilson, haar verloofde, krijgt de handen vol om haar te beschermen tegen voortdurende aanvallen op haar leven door schurken. Rex Taylor en Harry Haven schreven het scenario voor de Davis Maatschappij.

The Mystery Box

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Alvin J. (Alan) Neitz (James). Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Lafe McKee, Robert Walker en Charles Brinley.

Serial in tien hoofdstukken. In deze western-serial, die door Wilson geproduceerd werd, is hij de man die vals beschuldigd wordt en op de vlucht slaat voor de sheriff en diens posse. Gerber krijgt een kistje in handen met de opdracht het met haar leven te verdedigen. En dat is nodig, want er zijn nogal wat gegadigden. Wat is het geheim van dit kistje?

The Human Tornado

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson. Met o.a. Yakima Canutt, Bert Sprotte, Nancy Leeds, Lafe McKee en Joe Rickson.

Canutt in actie in deze zeer behoorlijke western, waarin Yaks broer een oplichter blijkt te zijn, de diefstal van een geldbox Yak in de schoenen wordt geschoven maar deze de situatie weet op te lossen, waarbij scenarist Cliff Hill ook een bekentenis van een stervende als een redelijke oplossing ziet om de held van blaam te zuiveren. Al Siegler en Lew Breslow waren de cameramensen voor producent Wilson, die in de periode 1924/25 twaalf westerns met Yak in de hoofdrol maakte, waarvan de meeste van redelijke kwaliteit. Het was de eerste van drie westernseries die Yak in totaal als hoofdrolspeler zou maken.

Scar Hanan

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson. Met o.a. Yakima Canutt, Dorothy Woods, Helen Bruneau, Palmer Morrison en Richard (Dick) Hatton.

Waarschijnlijk de bekendste western waarin Canutt de hoofrol speelt. Hij is op zoek naar de moordenaar van zijn vader en onderweg wordt hij door een onguur type van veediefstal beticht. Eddie Linden was de cameraman en co-regisseur. Geschreven door Canutt en George Pyper.

Ridin' Comet

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson. Met o.a. Yakima Canutt, Dorothy Woods, Bob Walker, Bill Donovan en Archie Ricks.

Donovan wil Canutt uitschakelen en wil Woods voor zich alleen. Eerst probeert hij Yakima op te schepen met een beschuldiging een veedief te zijn - als dat mislukt, wil hij hem met zijn mannen naar de andere wereld helpen. Redelijke actie-western met een scenario van George Pyper, die het verhaal van William David Ball bewerkte, en met camerawerk van Eddie Linden en Don Cunliff. Wilson was de producent.

A Two-Fisted Sheriff

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson en Ward Hayes. Met o.a. Yakima Canutt, Ruth Stonehouse, Art Walker, Cliff Davidson en Jack Woods.

Romantiek en avontuur in het Wilde Westen. Canutt is de sheriff, die met twee pistolen op zijn heupen een meisje redt en op haar verliefd wordt. Ondertussen stelen drie ongure types een lading platina en Canutt moet ze achterna. George Pyper bedacht dit meesterwerk, waarin 'Yak' zelf slechts eenmaal in actie is.

A Daughter of the Sioux

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Robert Walker, Fay Adams en William Lowery.

Een conflict tussen soldaten en Indianen, met daartussen een liefdesrelatie van het duo Wilson/Gerber. De laatste wordt geacht een spionne voor de Indianen te zijn, maar dit blijkt achteraf een Indiaanse, die destijds door blanken is gestolen. Maar dit maakt voor Wilson niets meer uit. George Pyper bewerkte het verhaal van generaal Charles King. William Fildew deed het camerawerk.

One Eight Apache

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Ben Wilson. Met o.a. Roy Stewart, Kathleen Kirkham, Wilbur McGaugh, George M. Daniel en Dick La Reno.

Als Stewart en Kirkham willen trouwen, wordt hun dag gruwelijk verstoord door Daniel. Het kost de nodige actie alvorens het huwelijk eindelijk kan worden gesloten. Een matige western, beneden het gemiddelde van de films van Stewart. J. Grubb Alexander baseerde zijn scenario op een verhaal van Peter B. Kyne.

Back to Yellow Jacket

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Ben Wilson. Met o.a. Roy Stewart, Kathleen Kirkham, Earl Metcalfe en Jack Pratt.

Eén van de vele westerns die Roy in de jaren tien en twintig maakte. Dit is meer een western-drama, waarin zijn vrouw Kirkham het leven in de woestenij, waar Roy naar goud zoekt, niet meer kan verdragen en er vandoor gaat. Het scenario van J. Grubb Alexander is gebaseerd op een verhaal van Peter B. Kyne. Harry Gersted was de cameraman.

The Sheriff of Hope Eternal

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Ben Wilson. Met o.a. Jack Hoxie, Marin Sais, Joseph Girard, William Dyer en Bee Monson.

Door Sais enkele malen in bescherming te nemen, weet Hoxie een goede indruk achter te laten bij de burgers, die hem prompt tot sheriff benoemen. Hij neemt Sais tot vrouw (deed hij in 1921 in werkelijkheid ook) en weet elke dreiging, hoe ernstig ook, te weerstaan in diverse acties. Wilson was ook de producent van de serie.

The Broken Spur

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Ben Wilson. Met o.a. Jack Hoxie, Evelyn Nelson, Jim Welch, Wilbur McGaugh en Edward Berman.

Jack Hoxie in een dubbelrol: hij is de man die in het onherbergzame gedeelte van Canada een spoorlijn aanlegt. Dat geeft verwarring, maar producent Wilson vangt het redelijk op. Marin Sais was al eerder met Jack in films geweest, maar in dit jaar trouwden zij. Ook zij was in 1890 geboren, debuteerde als actrice in 1910 en speelde haar laatste rol rond 1950. Zij overleed in 1971, waarmee ze Jack 6 jaar overleefde.

Hills of Hate

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Ben Wilson.

Jack Hoxie vindt in het wilde westen goud en krijgt het meisje dat hem eerst in de stad afwees. Minder dan routineus. De gegevens zijn alleen maar bekend van de titelrol van de film, waarop geen andere acteursnamen voorkomen.

The Screaming Shadow

1920 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1920. Sciencefiction van Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, William Dyer, Howard Crampton en William Carroll.

Serial in vijftien hoofdstukken. In Afrika maakt Wilson een ritueel mee waarmee men daar het leven wil verlengen. In Amerika gaat hij experimenteren met apen, maar ook Girard is geïnteresseerd in iets dat het leven verlengt: hij experimenteert met menselijke proefkonijnen. Wilson en Gerber willen daartegen optreden, maar ze moeten heel wat hindernissen nemen. J. Grubb Alexcander en Harvey Gates schreven de serial, en King Gray was de cameraman. Wilson zelf hield de touwtjes van regie en produktie strak in handen.

The Branded Four

1920 | Thriller

Verenigde Staten 1920. Thriller van Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Joseph Girard, William Dyer en Ashton Dearholt.

Serial in vijftien hoofdstukken. De vier gebrandmerkten zijn de vier dochters van een befaamd geleerde (Girard), die, eenmaal ouder, het familiefortuin zullen beheren. Momenteel zijn de merken niet te zien, voor zoiets heb je een geleerde pa nodig. Familie-advocaat Dyer blijkt een schurk te zijn die het geld zelf in handen wil krijgen. Dochter Gerber roept dan de hulp in van Wilson en samen zijn ze Dyer voor. Wilson gaf het regiewerk uit handen, maar was wel de producent van deze serial die door Hope Loring en George Pyper was geschreven.

The Trail of the Octopus

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Ben Wilson en Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Howard Crampton, William Dyer en William Carroll.

Serial in vijftien hoofdstukken. Een redelijke avonturen- serial met oosterse achtergrond, en daarmee de mystieke sfeer die oosterlingen kunnen oproepen. J. Grubb Alexander schreef het verhaal en King Gray deed het camerawerk.

The Brass Bullet

1918 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1918. Avonturenfilm van Ben Wilson. Met o.a. Juanita Hansen, Jack Mulhall, Joseph Girard, Harry Dunkinson en Helen Wright.

De eerste serial (in achttien hoofdstukken) die door Wilson werd geregisseerd. Hansen zit in de problemen: men wil haar ontvoeren. Mulhall voorkomt dat. Ook verdiept hij zich in haar problemen en weet die na achttien hoofdstukken ook op te lossen. Walter Woods schreef zijn scenario naar het boek PLEASURE ISLAND van Frank Adams voor Universal.

The Voice on the Wire

1917 | Misdaad

Verenigde Staten 1917. Misdaad van Stuart Paton. Met o.a. Neva Gerber, Ben Wilson, Francis McDonald, Ernest Shields en Joseph Girard.

Serial in vijftien hoofdstukken. Detective Wilson bestrijdt de Black Seven, een geheime organisatie die de misdaad bedrijft. Wilson was co-regisseur voor een deel van de serial die voor Universal geproduceerd werd en door J. Grubb Alexander werd geschreven naar een roman van Eustace Hale Ball.

The Mystery Ship

1917 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 1917. Fantasy van Harry Harvey en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Duke Worne, Elsie Van Name en Kingsley Benedict.

Serial in achttien hoofdstukken. Wilson en Gerber zijn aanvankelijk geen vrienden. Worne is haar verloofde maar dat blijkt een bandiet te zijn die de papieren steelt van Gerbers vader, o.a. een kaart waarop een verborgen schat staat aangegeven. Het duo Wilson/Gerber vindt elkaar en de moordaanslagen door Worne op Gerber worden door Wilson voorkomen. Het was de eerste van een serie serials die de twee met elkaar maakten. Worne zou een paar jaar later regisseur worden. Wilson werd dat ook, en tevens werd hij producent - drukke baasjes in die pionierstijd van de film.

What Happened To Mary?

1912 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1912. Avonturenfilm van Met o.a. Mary Fuller, Ben Wilson, Marc MacDermott, Charles Ogle en Barry O'Moore.

De eerste [KL]serial[KLE] (in twaalf hoofdstukken) ooit gemaakt. Het leventje van Fuller staat centraal. Ze is als baby te vondeling gelegd en ze gaat, eenmaal ouder, op zoek naar haar ware afkomst. Edison bracht deze serial uit. Elk deel duurde rond 10m.