Lana Gogoberidze

Regisseur

Lana Gogoberidze is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Valsi Pecoraze

1992 |

SU 1992. Lana Gogoberidze. Met o.a. Guram Pirtskhalava, Irina Kupchenko, Nino Surguladze, Marika Chichinadze en Tamara Skhirtiadze.

Twee verhalen ineen. Het eerste in kleur en min of meer autobiografisch, gaat over een dertien-jarig meisje uit Georgië, waarvan de ouders door de geheime politie van Stalin zijn gearresteerd. Zij ontsnapt uit een soort weeshuis en keert terug naar de ouderlijke woning, waar een uitgebluste KGB- er woont. Hij helpt haar maar wordt opgepakt wegens collaboratie met vijandige elementen. Het tweede verhaal gaat over de vrouw van een 'vijand van het volk', die veroordeeld is tot dwangarbeid in Siberië. Het kamp blijkt vol te zijn en zij gaat verder met andere dakloze gevangenen op een uitputtende hongertocht door de ijzige koude. Deze van-zich-af-filmerij vonkt op een of andere manier niet, ondanks de aangrijpende onderwerpen. Het scenario is van Zaira Arsenisvili en de regisseuse. Achter de camera stond Georgi Beridze.

Den Dinneie Nochi

1984 | Drama

SU 1984. Drama van Lana Gogoberidze. Met o.a. Deredjan Kharchladze, Tamara Skhirtladza, Guram Pirtzkhalaya, Irakli Khizanichvili en Manana Menabde.

Dit moraliserende verhaal gaat over een groeiend revolutionair bewustzijn in de Georgische provincies in de eerste decennia van de 20e eeuw. Dat die beweging geleid werd door Stalin zien we niet terug.

Neskolko Intervyu Po Lichnym Voprosam

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Lana Gogoberidze. Met o.a. Sofiko Chiaureli, Salome Kancheli, Ketevan Orakhelashvili, Ketevan Bochorishvili en Zhanri Lolashvili.

Deze film, die over een vrouw gaat en door een vrouw geregisseerd is, beslaat dertig jaar uit het leven van de hoofdpersoon, een toegewijde journaliste, die haar tijd verdeelt tussen haar werk en haar gezin. Op deze manier leidt ze een gelukkig leven, totdat ze ontdekt dat haar man ontrouw is. Dit brengt haar ertoe zichzelf een groot aantal vragen te stellen. Is haar huwelijk nog te redden? Dit internationale thema is goed ontvangen. USA-titel: SEVERAL INTERVIEWS ON PRIVATE MATTERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lana Gogoberidze op televisie komt.

Reageer