Brigitte Schroedter

Producer

Brigitte Schroedter is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Mozart - Ich hätte München Ehre gemacht

2006 | Biografie, Muziek

Duitsland 2006. Biografie van Bernd Fischerauer. Met o.a. Xaver Hutter, Gioia Vavricka, Sophie Riedler, Hans-Michael Rehberg en Konstantin Wecker.

Een nogal gedramatiseerde met decadente erotiek dik aangezette, maar tamelijk platte film met weinig muziek over het korte leven van muziekgenie W.A. Mozart (1756-1791) gezien vanuit de Beierse hoofdstad, zijn toevluchtsoord als de zaken thuis niet naar wens liepen. Zonder zich het bewust te zijn heeft Mozart (Hutter) in M[KA3]unchen aan Graf Seeau (Rehberg) een onzichtbare vijand, die bij de onmuzikale keurvorst zijn invloed uitoefent. Hij verhindert dat Mozart een vaste aanstelling krijgt om te kunnen componeren aan het hof. Als Mozart zijn lodderoog laat vallen op een operazangeres, kaapt de arglistige graaf haar snel voor hem weg. Mozart trouwt tenslotte met haar zus - het huwelijk was van korte duur, want Mozart stierf op 35-jarige leeftijd in Wenen. Zijn teleurstellingen in zijn leven waren enigszins te danken aan zijn impulsieve, onbezonnen gedrag en anderzijds werd hij dwarsgezeten door geslepen mensen, die verschrikkelijk jaloers waren op zijn talent. Als rode draad het gasthof `Zum schwarzen Adler`, waar de zes-jarige Mozart (dan gespeeld door Riedler) als wonderkind vriendschap sluit met het zoontje van de waard (Wecker) en waar hij logeert als hij naar M[KA3]unchen komt. Held is Mozarts vader Leopold, die vroegtijdig het talent herkent, maar later geen greep meer heeft op zijn zoon. Breitebner speelt Anna-Maria, Mozarts moeder. Wie echt een uitstekende film over Mozart wil zien, kan veel beter de tijdloze AMADEUS (1984) van Milos Forman met Tom Hulce en F. Murray Abraham bekijken. Wellicht ook niet helemaal een biopic, maar wel een dijk van een film. Geproduceerd in het kader van de 250ste herdenking van de geboorte van Mozart, waaraan een geheel jaar is gewijd (2006). Het scenario is van Benedikt Röskau. Het camerawerk is van Markus Fraunholz. 16:9, Stereo.

Harte Brötchen

2002 | Komedie, Fantasy

Duitsland 2002. Komedie van Tim Trageser. Met o.a. Katharina Thalbach, Uwe Ochsenknecht, Herbert Knaup, Anna Thalbach en Regine Zimmermann.

Ergens in het Ruhrgebied exploiteren Christa (Katharina Thalbach) en Theo (Ochsenknecht) een snackbar in een troosteloze wijk. De zaken gaan al jaren niet erg florissant, want Theo laat de klanten die grotendeels uit werklozen bestaan, te veel op de pof nemen en hij verwedt de omzet soms bij het paardenrennen. Hun kinderen zijn redelijk goed terecht gekomen, maar ze hebben niets aan hen. Dochter Sonja (Anna Thalbach) is stewardess en dochter Dany (Zimmermann) laat haar moeder altijd babyzitten. De snackbar wordt uitverkoren tot Beste Snackbar van de Buurt, maar dat verhoogt de (levens)vreugde niet bepaald en levert ook geen geld op. Theo krijgt een hartinfarct en sterft. Christa zit met een berg schulden in een buurt die ze nooit zelf gekozen zou hebben als ze niet verliefd was geworden op Theo. Het liefst zou ze teruggaan naar Berlijn, waar ze vandaan komt. Als ze de tv aanschakelt, verschijnt Theo in het beeld. Hij zegt dat hij als engel geen vleugels kan krijgen, tenzij hij Christa gelukkig kan maken. Hoewel Christa er niet veel voor voelt om met de snackbar door te gaan, stelt Theo voor frikandellen te maken met een geheim recept dat hij bedacht heeft. Christa is vegetari[KA3]er! Intussen wordt zij verliefd op J[KA3]org Erdmann (Knaup), een duivenmelker, hetgeen haar potentiële fortuin via Theo als hij jaloers wordt, misschien wel in gevaar brengt. Doch, eind goed, al goed in het luchtige scenario van Sylvia Leuker. De film moet het vooral hebben van het spel van Thalbach en Ochsenknecht, die over het nodige talent beschikken. Wie het magere verhaal voor lief neemt, kan aangenaam anderhalf uur doorbrengen met dit tagikomische fantasietje. Het camerawerk is van Eckard Jansen.

Pepolino und der Schatz der Meerjungfrau

2000 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Duitsland 2000. Animatie van Manfred Korytowski.

Piratenzoon Pepolino die liever popzanger geworden was, moet van zijn grootje de jacht openen op kapitein Babaluk, een schurk met een grote schat, die zijn grootvader gevangen houdt. Babaluk wordt geholpen door de heks Hildegard en drie onooglijke trawanten. Bovendien heeft hij een afgrijselijke kat, Babette. Pepolino krijgt onverwachts hulp van Jakob de scheepshond, Poch de papagaai en Emil de boordrat. Als Pepolino de zeemeermin Mora ontmoet, wordt hij verliefd en zij beduidt hem meer dan al het goud wat er op de zeven zeeën te veroveren is. De jonge piraat-tegen-wil-en-dank heeft echter een missie te verrichten en als alles op een regelrechte ramp lijkt uit te draaien, is het Mora die hem het hoofd boven water houdt. Aan deze matineelange tekenfilm met een scenario van de Duitse kinderboekenschrijftser Irene Rodrian werd acht jaar gewerkt door 160 tekenaars, die samen 800.000 tekeningen maakten en 120.000 doorzichtige foliën beschilderden. Producent-regisseur Korytowski gebruikte tien kilometer kleurennegatief om de film te maken tot een actiespektakel van bijna anderhalf uur. Jammer dat er in Europa zo weinig tekenfilms van Disneyachtige proporties worden geproduceerd en dat Europese studio's met blije gezichten opdrachten van Disney moeten aannemen volgens het credo van de erven van Oom Walt. De muziek is van niemand minder dan de vermaarde Giorgio Moroder, die METROPOLIS een nieuw aangezicht verschafte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brigitte Schroedter op televisie komt.

Reageer