Semih Kaplanoglu

Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Semih Kaplanoglu is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Honey

2010 | Drama

Turkije/Duitsland 2010. Drama van Semih Kaplanoglu. Met o.a. Bora Altas, Erdal Besikçioglu, Tülin Özen en Ayse Altay.

De kleine Yusuf woont in een afgelegen dorp in noordoost Turkije, waar hij met zijn vader meegaat die bijen houdt, en in het dorpsschooltje niet tot zijn recht komt vanwege zijn gestotter. Regisseur Semih Kaplanoglu vangt het landleven in prachtig schilderachtige tableaus met minimale dialoog (laat staan muziek). Mooi verstild drama bekroond met de Gouden Beer van Berlijn en namens Turkije ingezonden voor de Oscars. Samen met de films Süt (Milk) en Yumurta (Egg) vormt Bal een trilogie rond het personage Yusuf, die in zijn volwassen leven een dichter wordt.

Süt

2008 | Drama

Turkije 2008. Drama van Semih Kaplanoglu. Met o.a. Melih Selcuk, Basak Köklükaya, Riza Akin en Saadet Aksoy.

Yusuf (Selçuk) moet binnenkort in dienst. Nu verkoopt hij voor zijn moeder melk, en probeert ondertussen zijn gedichten gepubliceerd te krijgen. Zijn moeder heeft twijfels over dat dichten. Naturalistisch, tegelijkertijd dromerig portret van een jongeman op de drempel naar volwassenheid laat hem afwegingen maken: wat is loyaliteit, wat is vriendschap, mag ik voor mezelf kiezen? Tweede deel van de Yusuf-trilogie, die ook Yumurta (Egg) en Bal (Honey) omvat, deed het goed op filmfestivals en kreeg in Venetië een Gouden Leeuw-nominatie.

Egg

2007 | Drama

Turkije 2007. Drama van Semih Kaplanoglu. Met o.a. Nejat Isler en Saadet Aksoy.

Dichter Yusuf keert terug naar zijn geboortedorp wanneer zijn moeder is overleden. Hij treft daar Ayla aan, die bij zijn moeder inwoonde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Semih Kaplanoglu op televisie komt.

Reageer