Fedele Gentile

Acteur

Fedele Gentile is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Suprema Confessione

1956 | Drama

Duitsland/Italië 1956. Drama van Sergio Corbucci. Met o.a. Massimo Serato, Sonja Ziemann, Arnoldo Foa, Piero Lulli en Anna-Maria Ferrero.

De beroemde dirigent Marco Negri (Serato) ontmoet tijdens een vlucht naar Rome in het vliegtuig de mooie Lisa (Zieman) uit Duitsland. Ze worden verliefd, trouwen en Lisa raakt zwanger. Lisa was ooit in duistere zaken verwikkeld en nu probeert haar vroegere vriend haar te chanteren met misdadige jeugdzondes, maar die wordt op zijn beurt weer door de politie geschaduwd. Voordat Lisa gelouterd wordt, heeft Marco al lucht van het geheel gekregen. Hij voelt zich gekrenkt, omdat Lisa haar verleden verzwegen heeft en verlaat haar.

Canal Grande

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Andrea Di Robilant. Met o.a. Maria Denis, Camillo Pilotto, Alanova, Cesco Baseggio en Fedele Gentile.

Speelt eind achttiende eeuw. De gondeliers van Venetië voelen zich bedreigd door de komst van een nieuwe stoombootdienst. De leider van de protesterende gondeliers, tevens kampioen van de Grand Canal bootrace, verschilt met zijn zoon van mening over deze modernisering. De zoon is de minnaar van een rijke, buitenlandse vrouw en verlaat zijn familie. Hij werkt als stuurman van een stoomboot om in zijn onderhoud te voorzien, en zijn vader voelt zich verraden. Wanneer deze gewond raakt bij een ongeluk, neemt de zoon de plaats van zijn vader in bij de jaarlijkse bootrace. De jongeman wint de race en trouwt met een meisje uit de buurt, zodat de relatie met zijn vader zich weer herstelt. Een eenvoudige vertelling over het conflict tussen vooruitgang en traditie. De bootrace is gedeeltelijk in kleur opgenomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fedele Gentile op televisie komt.

Reageer