Ron Soble

Acteur

Ron Soble is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

True Grit

1969 | Western, Thriller

Verenigde Staten 1969. Western van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Glen Campbell, Kim Darby, Jeremy Slate en Robert Duvall.

Marguerite Roberts schreef de film naar het boek van Charles Portis. Wayne, als Rooster Cogburn de marshal, kreeg zijn eerste en enige Oscar, ongetwijfeld omdat men het de hoogste tijd vond deze filmgigant eindelijk zo`n ding te geven; niet omdat deze film zo geweldig was. Het is een trage western zonder veel actie en pas tegen het einde komt er een beetje vaart in. Wayne helpt Darby, het jonge meisje dat achter de moordenaars van haar vader aan zit. De plaatjes van Lucien Ballard zijn mooi, Campbell is een vrij kleurloze tegenspeler en de westernfan komt niet aan zijn trekken. Vervolg: ROOSTER COGBURN. Later een tv-film (1978).

Navajo Run

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Johnny Seven. Met o.a. Johnny Seven, Warren Kemmerling, Virginia Vincent en Ron Soble.

Johnny Seven produceerde, regisseerde en speelde de hoofdrol. Jo Heims schreef het verhaal over een Navajo-halfbloed (Seven) die,door een ratelslang gebeten, hulp zoekt op de ranch van Warren Kemmerling. Diens vrouw wil niet, maar Kemmerling laat Seven door haar verzorgen. Zijn enige doel is hem later mee te nemen de woestenij in, achter te laten zonder water en voedsel en dan jacht op hem maken. Geen onaardig gegeven maar te amateuristisch uitgewerkt.

Walk Tall

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Joyce Meadows, Kent Taylor, Russ Bender en Ron Soble.

Parker is een officier die als opdracht heeft Taylor te arresteren. Die wil voortdurend tweedracht zaaien tussen blanken en Indianen. Onderweg met zijn gevangene wordt hij voortdurend bedreigd door de bende van Taylor - maar gelukkig komen de Indianen op tijd om hem terzijde te staan. Een bescheiden western, door Joseph Fritz geschreven en door Floyd Crosby in beeld gebracht voor producent/regisseur Dexter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ron Soble op televisie komt.

Reageer