Hassan el Hassani

Acteur

Hassan el Hassani is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Premier Pas

1979 | Drama

Algerije 1979. Drama van Fattouma Ousliha. Met o.a. Abderrahim Laloui, Hassan el Hassani, Tayed Abou el Hassan, Kaci Tizi Ouzou en Krikèche.

Het rechtlijnige verhaal van een ontwikkelde vrouw die voorzitter wordt van een volkscomité. Ze ontmoet heel wat moeilijkheden en vooroordelen binnen haar familie en daarbuiten. Dit fictieve verhaal heeft veel weg van een documentaire over de complexe maatschappij die de eerste stappen op het pad van de vrouwenemancipatie zet. Behoorlijk scenario, maar een gekunstelde regie, zwaar en overdreven demonstratief. Vooral voor binnenlands gebruik.

Les vacances de l'inspecteur Tahar

1973 | Misdaad

Algerije 1973. Misdaad van Moussa Haddad. Met o.a. Hadj Abderrahmane, Yahia Benmabrouk, Hassan el Hassani, Attab Benali en Zohra Faiza.

Inspecteur Tahar (Abderrahmane) en zijn trouwe assistent zijn door een populaire Tunesische heldin uitgenodigd hun vakantie bij haar in Tunis door te brengen. Voordat ze Algiers verlaten maken ze een tussenstop in een toeristencomplex, waar een moord is gepleegd. Het spoor leidt hen naar Tunesië. Voorspelbaar scenario met als hoofdpersoon een min of meer overtuigende kopie van Maigret. De montage is echter nogal onsamenhangend en summier. Zowel de acteurs als het landschap zijn van tijd tot tijd kleurrijk. Overigens is dit de eerste Algerijnse amusementsfilm in het detective-genre: tot dan toe werden Algerijnse films vooral gekenmerkt door oorlogsherinneringen en sociale problemen.

Les bonnes familles

1972 | Drama

Algerije 1972. Drama van Djafar Damerdji. Met o.a. Hassan el Hassani, Khaled Safer, Rabah Chouiter, Djafar Damerdji en Seghir Bencheikh.

Voorloper van het hyperrealisme over de economische relaties en familiebanden die worden aangeknoopt tussen de technocratie en het grootgrondbezit om met de onafhankelijkheid kwijtgeraakte privileges terug te krijgen. Aan de andere kant staan de boeren die zich van de grond van de kolonisten hebben meester gemaakt en de industrie-arbeiders, die eveneens vastbesloten zijn hun nieuwe verworvenheden te verdedigen. Film voor ingewijden (d.w.z. voor het lokale publiek) met een aantal verkapte biografieën. Ook de problematische positie van de vrouw in de islamitische samenleving komt aan de orde. Oninteressant door de ongelijkwaardigheid van de personages, waarvan sommige de proporties krijgen van Stalinistische helden en andere worden teruggebracht tot karikaturen. Zware en onpersoonlijke regie. De film is gemaakt in opdracht van de culturele afdeling van het FLN.

Les Spoliateurs

1972 | Drama

Algerije 1972. Drama van Lamine Merbah. Met o.a. Hassan el Hassani en Ali Meguellati.

Op ware feiten gebaseerde film over Algerijnse grootgrondbezitters die, gesteund door een partijdige wetgeving, zich de landbouwgronden van de kleine boeren toeëigenen. Laatstgenoemden gaan gebukt onder de schulden en moeten hun land afstaan of voor belachelijk lage prijzen verkopen. De bedoeling is goed, maar de uitwerking komt neer op een hoop geklets in de ruimte. Bovendien maakt de camera allerlei onverklaarbare bewegingen à la Einsenstein. Het moeizame begin van een nationale filmindustrie met alle risico's van dien!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hassan el Hassani op televisie komt.

Reageer