Herman D. Koppel

Componist

Herman D. Koppel is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Vesterhavsdrenge

1950 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1950. Familiefilm van Astrid Henning-Jensen en Bjarne Henning-Jensen. Met o.a. Preben Lerdorff Rye, Ejner Federspiel en Niels Jensen.

De dood van zijn vader noodzaakt een jonge visserszoon de kost voor het gezin te gaan verdienen waarbij hij bijna in de smokkelarij verzeild raakt. Samen met een vroegere rivaal bij het spelen verdient hij bij de dijkwerken voldoende geld voor de aanschaf van een eigen vissersboot. Deze eenvoudige jeugdfilm houdt ondanks sociale kommer en kwel een welgemoede toon vast, waarbij cameraman Arthur Ornitz zich soms wat al te uitvoerig vergaapt aan duinen en branding.

Kristinus Bergmann

1948 | Drama, Misdaad

Denemarken 1948. Drama van Astrid & Bjarne Henning-Jensen. Met o.a. Ebbe Rode, Preben Leergaard en Lily Wijding.

Enkele in hun jeugd uitgebuite boerenknechten zijn uit armoede tot diefstal gekomen en kopen met de buit de boerderij op waar ze vroeger zijn afgebeuld. Door verraad worden ze toch gearresteerd, maar er zijn inmiddels twee vrouwen die wachten tot ze hun straf hebben uitgezeten. Een sfeervol gemaakt sociaal drama, dat net als veel films uit die periode de oorzaken van misdaad in de opvoeding zoekt en die wel erg zwaar-noodlottig aanzet. Het platteland levert fraaie scènes op.

Ditte menneskebarn

1946 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1946. Familiefilm van Bjarne & Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Tove Maës, Karen Poulsen, Rasmus Ottesen, Karen Lykkehus en Edvin Tiemroth.

Een door haar grootmoeder opgevoed weesmeisje wordt geadopteerd door een paardenhandelaar en verzorgt het gezin als de moeder wegens diefstal gevangen zit. Ze krijgt werk op een boerderij en wordt verleid door de boerenzoon, zodat ze zwanger bij haar pleegouders terugkeert. Deze naoorlogse succesfilm betracht een lofwaardige discretie in de behandeling van alle kommer en kwel en concentreert zich vooral op close-ups van de jonge heldin, wier weerstandsloze passiviteit en onbreekbare levensmoed van Maes overtuigend gestalte krijgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herman D. Koppel op televisie komt.

Reageer