Hans-Gerd Kilbinger

Acteur

Hans-Gerd Kilbinger is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jannan - Die Abschiebung

1986 | Drama

Duitsland 1986. Drama van Tim van Beveren. Met o.a. Yves Baron, Franz Nagel, Uwe-Karsten Koch, Hans-Gerd Kilbinger en Christiane Beihl.

Van Beverens geëngageerde eerste film vertelt het droevige verhaal van een uit zijn vaderland gevluchte Koerd, die illegaal de Bondsrepubliek binnenkomt en daar in het net van bureaucratie en gewetenloze uitbuiting terecht komt. Het verhaal is gebaseerd op het lot van de turk Cemal Altun, die in 1983 uit angst voor uitzetting zelfmoord pleegde.

Jan vom goldenen Stern

1983 | Sciencefiction, Fantasy

Duitsland 1983. Sciencefiction van Peter Podehl. Met o.a. Balthasar Lindauer, Lutz Hochstraate, Thekla Carola Wied, Natascha Kilbinger en Hans Zander.

Een jongen wordt per ongeluk vanaf een idyllische gouden planeet naar de aarde gestraald. Hier aangekomen is hij zijn geheugen kwijt, maar hij valt op door zijn telepathische gaven en bovennatuurlijke krachten. Hij wordt opgenomen in het gezin van Hochstraate, die samen met hem gaat uitzoeken waar hij vandaan komt. Ondertussen zijn er inbrekers aan het werk geweest in het dorp. De jongen lost deze misdaden met zijn mediamieke gaven op. Kinderlijk na[KA3]ief SF-sprookje, dat weinig spektakel te bieden heeft, al houdt het verhaal het midden tussen E.T. (maar dan zonder monstertje) en SUPERMAN. Podehl baseerde zijn scenario op de roman Die Tür zu einer anderen Welt van Alexander Key. Mooi in beeld gebracht door Werner van Appeldorn en Jürgen Hasenack. Gefilmd in 1980.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans-Gerd Kilbinger op televisie komt.

Reageer