Rudolf Steiner

Regisseur, Producer

Rudolf Steiner is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Conversation With The Beast

1996 | Oorlogsfilm

Duitsland 1996. Oorlogsfilm van Armin Mueller-Stahl. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Katharina Böhm, Bob Balaban, Joachim Dietmar Mues en Hark Böhm.

In Conversation with The Beast speelt regisseur Mueller-Stahl de rol van Het Beest: een man die beweert Hitler te zijn. Deze voor zijn leeftijd van 103 jaar opvallend jeugdig ogende verschijning woont in een soort tot woning opgetuigde bunker, samen met zijn ook al opvallend jonge vrouw Hortense. Grote vraag is natuurlijk waarom Eva Braun in 1945 wél zelfmoord pleegde, en Hitler op het laatste moment kennelijk toch niet. Want, zo werpt historicus Webster (een lichtelijk irritante vertolking door Bob Balaban) hem voor de voeten, wie was dan de dode man die altijd voor Hitler is aangezien? Mijn dubbelganger, is het antwoord. Althans, een van mijn zes dubbelgangers. Ideetje van Goebbels. En dan wordt het een beetje ingewikkeld. Is de man die beweert Hitler te zijn soms zelf een dubbelganger? Zou kunnen. Er zijn althans figuren die Webster er uit alle macht van proberen te overtuigen dat deze Hitler gewoon een acteur is. Gespräch mit dem Biest, zoals de Duitse titel luidt, beleefde z'n première op de Berlinale van 1997, en werd - beslist ten onrechte - tamelijk lauw ontvangen.

Fünf Bier und ein Kaffee

1989 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland 1989. Drama van Rudolf Steiner. Met o.a. Michael Wrzesinski, Sami Kovacecic, Volker Guhlich, Bernd Manzke en Norman Herbst.

De jonge Stefan loopt over van krankzinnige ideeën en dus komt hij op een dag in het gekkenhuis terecht. Daar leert hij de tachtigjarige Lissy kennen. De vrienden van Stefan helpen de twee ontsnappen en met z'n zessen beginnen ze aan een opwindende tocht door de Berlijnse 'scene'. Het verhaal van een ongewone vriendschap, met originaliteit en humor verteld. Op veel momenten doet de film denken aan HAROLD AND MAUDE van Hal Ashby.

Unser Mann im Dschungel

1987 | Actiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1987. Actiefilm van Rudolf Steiner en Peter Stripp. Met o.a. Armin Müller-Stahl, Siemen Rüehaak, Katja Rupé, Samuel Caento Padilla en Huachicha Santi.

In de Zuidamerikaanse jungle wordt een reusachtige waterkrachtcentrale gebouwd. De opzichter van de Duits- Amerikaanse onderneming komt op mysterieuze wijze om het leven. Als zijn opvolger zijn taak overneemt komt ook hij in gevaar: de in dit gebied levende Indianen verzetten zich tegen de indringers. Een spannend verhaal met kritische kanttekeningen, waar echter te weinig ruimte voor is.

Aufwind

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Rudolf Steiner. Met o.a. Imgolf Gores, Tatjana Blacher, Uschi Bour, Walter Gürth en Siegfried Unruh.

Redelijk geslaagde debuutfilm van Steiner, waarin hij met de middelen van de amusementsfilm, de psychische druk waaronder een zwaar gehandicapte leeft, duidelijk probeert te maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rudolf Steiner op televisie komt.

Reageer