Michel Viotte is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

René Goscinny : Profession Humoriste

1998 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1998. Documentaire van Michel Viotte. Met o.a. Albert Uderzo, Pierre Tchernia, Morris, Alain Chabat en Jean Giraud - Moebius.

Een portret van Ren[KA1]e Goscinny (1926-1977), een van de beroemdste scenaristen van tekenverhalen die werkte met de grootsten uit de Franstalige stripwereld. Het geheel bestaat voornamelijk uit archiefopnamen met Goscinny, w.o. het kostelijk fragment van de ontvangst van Asterix en Obelix in het kantoor van Goscinny. Verder fragmenten uit tekenfilms en tv-optredens en getuigenissen van zowat alle belangrijke tekenaars waarmee hij werkte. Er wordt ook aandacht besteed aan zijn sporadische uitstappen naar de `live action`-film, met fragmenten uit L`ARROSEUR ARROS[KA1]E van Pierre Tchernia (1965 - een parodie op LES PARAPLUIES DE CHERBOURG) en LE VIAGER eveneens van Tchernia (1972). Als hoofdredacteur van het stripblad 'Pilote' ontdekte hij persoonlijk haast een hele generatie jonge striptekenaars. Zijn vroegtijdige dood, op 51-jarige leeftijd, maakte een einde aan de carriëre van de geestelijke vader van Asterix en co- auteur samen met Morris van Lucky Luke. Viotte schreef het scenario in nauwe samenwerking met Anne, dochter van René. Een must voor stripliefhebbers.

Jay Jay Johanson

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Michel Viotte. Met o.a. Jay Jay Johanson, Erik Jansson, Leo Helldèn en Chris Padrick.

Een portret van de Zweedse zanger/componist/dichter die in zijn werk vooral de eenzaamheid centraal stelt. Hij werd geboren in Skara en zijn vrienden noemden hem Jéjé. In het kunsthumaniora van Stockholm werd zijn creativiteit aangescherpt. Zijn liedjes zijn een mengeling van jazz, blues, chanson, bossanova en triphop. Begin jaren 1980 kreeg de muziekmicrobe hem te pakken toen zijn vader een concert organiseerde met Chet Baker. Hij is tevens een groot bewonderaar van Francis Lai en Michel Legrand, die hem de liefde voor Frankrijk bijbrachten, het land waar hij zich trouwens vestigde. De documentaire werd opgebouwd rond een lang interview met de musicus, geïllustreerd met fragmenten van optredens, studio- repetities en platensessies en ontspannen gesprekken van Johanson met zijn vader en zijn vrienden. Viotte schreef het scenario en Vanessa Lefèbvre stond in voor de montage. Fotografie is van regisseur Viotte zelf.

Ben Harper And The Innocent Criminals

1997 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1997. Documentaire van Michel Viotte. Met o.a. Ben Harper, David Leach, Juan Nelson en Dean Butterworth.

Een portret van de Amerikaanse zanger/componist Ben Harper, die sterk beïnvloed werd door Jimi Hendrix. Hij gaat in zijn songs op zoek naar de wortels van de soulmusic. Wat hij brengt is een mengeling van gospel en blues, aangevuld met elementen van soul, funk, rap en reggeae. Hij blijft eigenzinnig zijn eigen ingeslagen weg volgen, ook al moest hij in Amerika vechten voor erkenning. Zo werd Harper met zijn groep The Innocent Criminals eerst bekend in Europa - en vooral dan in Frankrijk - alvorens hij in zijn geboorteland doorbrak. Deze documentaire geeft een goed beeld van deze artist die bijzonder veel belang hecht aan de teksten van zijn liedjes. Regisseur Viotte schreef zelf ook het scenario. Montage is van Bénédicte Mallet. Michel Viotte en Boris Carété stonden achter de camera.