Phillip Salvador

Acteur

Phillip Salvador is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les insoumis

1989 | Drama

Frankrijk/Filipijnen 1989. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Phillip Salvador, Dina Bonnevie, Gina Alajar, Bembol Roco en Ginnie Sobrino.

Clandestien gedraaid op de Philippijnen, en geheel gefinancieerd door een Franse maatschappij, hoewel de C.N.C. het niet als een Franse film wil erkennen. De regisseur is duidelijk niet tot het uiterste gegaan in het aan de kaak stellen en tonen van alle gruwelijkheden, die de `vigilantes` van de extreem- rechtse groepering Ora Pro Nobis de bevolking ten tijde van dictator Marcos hebben aangedaan. Voor een bloedbad meer of minder deinzen ze niet terug en ze doden zelfs een kind, waarvan ze de hersenen opeten! Heeft soms dus wel wat weg van poppenkast, maar de regie (laten zien, niet uitleggen) heeft beslist de gewenste uitwerking.

PX

1982 | Drama, Actiefilm

Filipijnen 1982. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Hilda Koronel, Phillip Salvador en Leonard Urso.

Lydia, 23, is 'hostess' in één van de talrijke nachtclubs in Angeles, een gat dat teert op de militairen van de nabijgelegen Amerikaanse luchtmachtbasis. Op een dag wordt Graves, een jonge piloot, op haar verliefd. Lydia, die haar kans schoon ziet om uit haar ellende te ontsnappen, geeft haar pooier Sidro de bons en maakt plannen om met Graves naar Amerika te vertrekken. Sidro, die drugs levert aan de militairen op de basis, is echter niet van plan dat zomaar te laten gebeuren en met medeweten van corrupte officieren zet hij een val. Af en toe rommelig, maar competent gemaakt en behoorlijk spannend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Phillip Salvador op televisie komt.

Reageer