Marian Prokop

Cameraman

Marian Prokop is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Miasto 44

2014 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 2014. Oorlogsfilm van Jan Komasa en Michal Kwiecinski. Met o.a. Józef Pawlowski, Anna Próchniak, Zofia Wichlacz, Maurycy Popiel en Antoni Królikowski.

In de zomer van 1944 zijn de Russen al aardig in de buurt van Warschau. Poolse jongeren denken dat ze mooi een handje kunnen helpen door mee te doen met een opstand tegen de nazi's in hun hoofdstad. Onder hen de jonge Stefan, zijn lief Kama en haar blonde vriendin Biedronka. Een dag of drie tot de overwinning, denken ze. Het loopt anders. Na een relatief vrolijk en lieflijk begin wordt deze sterke oorlogsfilm steeds grimmiger. In de epiloog illustreert een tekst dat de inventief in beeld gebrachte gruwelen nauwelijks overdreven zijn. De drie jonge hoofdrolspelers zijn uitstekend.

Bandyta

1998 | Drama

Polen/Duitsland/Frankrijk 1998. Drama van Maciej Dejczer. Met o.a. Til Schweiger, Pete Postlethwaite, John Hurt, Polly Walker en Ida Jablonska.

In het begin van de jaren '90 zou er in Engeland een reclasseringsprogramma bestaan hebben, waarbij misdadigers het laatste deel van hun straftijd konden doorbrengen in Roemeense weeshuizen met het verrichten van nuttig werk. Jerry Brutinski (Schweiger), bijgenaamd Brute, komt terecht in het weeshuis van de sinistere Sincai (Postlethwaite), wordt verliefd op kinderverzorgster Mara (Walker), en trekt zich het lot aan van de kinderen. De accenten zijn aan de lachwekkende kant, Postlethwaite schmiert, Schweiger houdt zich met moeite staande. Een gemiste kans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marian Prokop op televisie komt.

Reageer