Michele Valley

Acteur

Michele Valley is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Singapore Sling

1991 | Thriller, Mysterie

Griekenland 1991. Thriller van Nikos Nikolaidis. Met o.a. Ron Elfors, Allan Svensson, Gloria Tapia, Michele Valley en Panos Thanassoulis.

Singapore Sling (Thanassoulis) is een privé-detective, gespecialiseerd in verloren zaken. Sinds jaren is hij op zoek naar Laura. Hij weet zelfs niet eens of ze nog leeft. Op een regenachtige nacht komt hij gewond aan in een huis waar Laura geweest zou zijn en in zijn vertroebelde toestand is hij er evenwel getuige van dat twee vrouwen een man begraven. De volgende morgen gaat hij het huis binnen en ondergaat de geestdrift die hem al die tijd voortstuwde. Het scenario van Maria Gripe en regisseur Nikolaidis draait uit op een pervers spel, wreed en vol symboliek. Een zeer persoonlijke film met een verwarrende, erotisch geladen sfeer. Ook aan het eind wordt alles niet veel duidelijker, maar als toeschouwer wordt je toch twee uur lang meegesleept in de hallucinerende zoektocht van de hoofdpersonage naar een al dan niet bestaande vrouw. Het camerawerk is van Harris Stavrou. Mono.

Cristallines Nichtes

1991 | Thriller, Romantiek

Griekenland 1991. Thriller van Tonia Marketaki. Met o.a. François Delaive, Juliu Moldovan, Michele Valley en Tania Tripi.

Zij is een welgestelde Duitse; hij een arme jood in Griekenland rond 1938. Ze worden op elkaar verliefd, maar uiteindelijk kan zij de druk niet verdragen en pleegt zelfmoord. Maar haar liefde is sterker dan de dood en ze komt terug als een jong meisje. Ze ontmoeten elkaar opnieuw en hij voedt haar op als zijn eigen dochter. Maar kan liefde sterker zijn dan het noodlot? Een film die niet onder [KA1]e[KA1]en noemer te klasseren is. Het is een intens liefdesdrama, een bovennatuurlijke thriller, magisch mysticisme, een moralistische parabel. De personages zijn niet sympathiek, maar mensen die alles willen riskeren in een passie die geen grenzen kent. Het scenario van Malvina Karani is niet glashelder en dwingt de toeschouwer tot nadenken, en wie even de moeite wil nemen, ontdekt een mooie, po[KA3]etische film, gefotografeerd door Stavros Hassapis. Op het Festival van Bastia in 1992 kreeg de film de Zilveren Olijf en de Prijs voor de Beste Muziek (van Giorgos Papadakis).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michele Valley op televisie komt.

Reageer