Himansu Rai

Regisseur, Acteur, Producer

Himansu Rai is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Prapancha Pash

1929 | Zwijgende film, Drama

Verenigd Koninkrijk/India/Duitsland 1929. Zwijgende film van Franz Osten. Met o.a. Seeta Devi, Himansu Rai, Charu Roy en Sarada Gupta.

Tijdens een jachtpartij vallen twee koningen, Sohan en Ranjit, op de mooie Sunita, dochter van een kluizenaar. Sohan probeert zijn rivaal te vermoorden, maar dankzij de goede zorgen van Sunita herstelt Ranjit van zijn verwondingen. Dan weet Sohan Ranjit te verleiden tot een gokspel. Bij deze - op een episode uit het fascinerende, oeroude Indiase epos Mahabharata gebaseerde - film werd niet bezuinigd op figuranten, paarden en olifanten. Regisseur Osten schetst bovendien een voor die tijd behoorlijk realistisch beeld van zijn exotische locaties. Fraai.

Prem Sanyas

1925 | Drama, Zwijgende film

India/Duitsland 1925. Drama van Franz Osten, Himansu Rai en Himanshu Rai. Met o.a. Himansu Rai, Seeta Devi, Sarada Ukil, Rani Bala en Profulla Chandra.

De Indiase kroonprins Gautama (Rai) laat zijn schone gemalin Gopa (Devi) en zijn gemakkelijke leventje aan het hof van koning Suddhodhana (Ukil) in de steek om boeddhist te worden nadat hij geconfronteerd was met met een zieke, en iemand die op sterven lag. Deze zwijgende film werd in 1925 op locatie in India gedraaid en is de geschiedenis ingegaan als de eerste Duits- Indiase coproductie. Hij werd in 2001 met fondsen van de Duitse multimediale onderneming KirchMedia in samenwerking met het British Film Institute gerestaureerd en voorzien van muziek die Pierre Oser speciaal voor de film geschreven had. Het scenario is van Niranjan Pal naar een verhaal van Edwin Arnold. Het camerawerk is van Willi Kiermeier en Josef Wirsching. De decors en de tableaux zijn tijdloos en zonder meer fascinerend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Himansu Rai op televisie komt.

Reageer