Bodil Lassen

Acteur

Bodil Lassen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Isolde

1989 | Thriller

Denemarken 1989. Thriller van Jytte Rex. Met o.a. Pia With, Kim Jansson, Claus Flygare, Kirsten Bröndum en Bodil Lassen.

Een jonge vrouw (With), haar ex-echtgenoot, een manipulerend politicus (Flygare) en haar nieuwe minnaar (Jansson) in een driehoeksrelatie. Jansson wordt van moord beschuldigd en door de politicus tot een nieuwe moord gedwongen. Redelijk spannend. De structuur, waarin tussen droom en werkelijkheid wordt heen en weer gesprongen, doet denken aan de films van Alain Resnais.

Katinka

1988 | Drama

Zweden/Denemarken 1988. Drama van Max von Sydow. Met o.a. Tammi Ø st, Ole Ernst, Kurt Ravn, Tine Miehe-Renard en Erik Paaske.

In dit gevoelige, intelligente debuut van Von Sydow, naar de korte roman van Herman Bang, wordt het verhaal verteld van de gedoemde liaison tussen de door tbc besmette vrouw van een stoere stationschef en een knappe opzichter van een groot landgoed. De Tsjechow-sfeer wordt verstoord door pedante en hoogdravende dialogen, maar het camerawerk van Sven Nykvist verbeeldt uitstekend de poëzie en het ritme van het drama.

Jeg elsker dig

1987 | Drama

Denemarken 1987. Drama van Li Vilstrup. Met o.a. Peter Hesse Overgaard, Pernille Hansen, Ulla Henningsen, Sonja Oppenhagen en Egon Stoldt.

Een jong stel wil uit elkaar en gaat in therapie bij een huwelijkspsychologe. Het meisje (Hansen) krijgt de tederheid niet die zij sinds haar kinderjaren mist. De jongen (Overgaard) houdt onder invloed van een te strenge moeder zijn tederste emoties opgeborgen. De therapeute (Henningsen) verkaart het allemaal vakkundig. Een goed geacteerd, met mooi camerawerk aangevuld mengsel van fictie en voorgewende documentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bodil Lassen op televisie komt.

Reageer