James Lee

1973 Acteur, Producer, Cameraman

James Lee (1973) is acteur, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Flower in the Pocket

2007 | Drama

Maleisië 2007. Drama van Liew Seng Tat. Met o.a. James Lee, Lim Ming Wei, Wong Zi Jiang, Amira Nasuha Binti Shahiran en Mislina Mustaffa.

Trage film over verwaarlozing van twee Chinese jongetjes in Maleisië kruipt langzaam maar zeker onder de huid. Beelden van alledag (aankleden, tanden poetsen, naar school lopen) duren eindeloos, maar maken daarmee ook pijnlijk duidelijk hoe de alleenstaande vader zijn twee jonge kinderen aan hun lot overlaat. Regiedebuut van Liew Seng Tat is onderdeel van wat op festivals de Malaysian New Wave is gaan heten. Een stroming die in Maleisië overigens onbekend is, daar houden ze volgens regisseur Liew alleen van actiefilms. De twee broertjes worden zeer naturel gespeeld door van school geplukte kinderen zonder acteerervaring.

Love Conquers All

2006 | Drama, Romantiek

Maleisië/Nederland 2006. Drama van Tan Chui Mui. Met o.a. Coral Ong, Stephen Chua, Ho Chi Lai en Leong Jiun Jiun.

De wat naïeve Ah Ping komt van het platteland naar Kuala Lumpur, waar ze in haar tante's eettentje kan werken. Zo leert ze het grotestadsleven kennen en dat blijkt minder romantisch dan ze dacht, zeker nadat ze John heeft leren kennen, een jongen die niet onverbloemd laat dat hij een pooier is. In deze introspectieve film begeeft de Maleisische filmmaakster Tan Chui Mui zich veelvuldig op straat om met eenvoudige middelen de (des)illusies van een jonge vrouw te volgen. In 2007 op het filmfestival van Rotterdam met de Tiger Award bekroond.

Sanctuary

2004 | Drama

Maleisië 2004. Drama van Ho Yu-hang. Met o.a. Loh Bok Lai, Chua Thian See en Chin Leong Fatt.

Een jongen, een meisje, een oudere man. Hun onderlinge relatie blijft lange tijd onduidelijk in deze film, waarvan het verhaal in flarden prijsgegeven wordt. Toont Maleisische vervreemding en eenzaamheid, maar ook meer dan dat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Lee op televisie komt.

Reageer