Monica Scattini (1956): cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Cloclo

2012 | Biografie, Drama, Muziek

Frankrijk​/​​België 2012. Biografie van Florent-Emilio Siri. Met o.a. Jérémie Renier, Benoît Magimel, Monica Scattini, Sabrina Seyvecou en Ana Girardot.

Voor iedereen jonger dan veertig doet Cloclo misschien denken aan de lokroep van een krolse vogel, maar oudere generaties zullen zich meteen de succesvolle Franse volkszanger Claude François herinneren. Met hink-stap-sprongen doet deze ambitieuze 148 minuten durende biopic de belangrijke momenten in het leven van de zanger aan. Het probleem van Cloclo is het weinig overtuigende psychologische portret dat daaruit ontstaat. Met als gevolg dat we zelfs na 148 minuten niet weten wie Claude François nou eigenlijk was.

In principio erano le mutande

1999 | Komedie, Romantiek, Fantasy

Italië 1999. Komedie van Anna Negri. Met o.a. Teresa Saponangelo, Stefania Rocca, Bebo Storti, Filippo Timi en Pao Pei Andreoli.

Twee vriendinnen, Imma (Saponangelo) en Teresa (Rocca), leiden een rommelig bestaan in Genua. Ze fladderen van baantje naar baantje, todat Imma valt op een Siciliaanse brandweerman en zwanger raakt, waarop hij prompt de benen neemt. Teresa heeft een oogje op een zwarte jazzmusicus, volgt hem naar Frankrijk maar wordt verliefd op de man die haar een lift naar Parijs geeft. Debuterend regisseur Negri propte haar film, die in 1999 vertoond werd op het filmfestival van Berlijn, nogal vol, toch is het een aardige komedie over die universele zoektocht naar ware liefde.

Excellent Cadavers

1999 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Italië 1999. Drama van Ricky Tognazzi. Met o.a. Chazz Palminteri, F. Murray Abraham, Anna Galiena, Andy Luotto en Lina Sastri.

Twee vriendinnen, Imma (Saponangelo) en Teresa (Rocca), leiden een rommelig bestaan in Genua. Ze fladderen van baantje naar baantje, todat Imma valt op een Siciliaanse brandweerman en zwanger raakt, waarop hij prompt de benen neemt. Teresa heeft een oogje op een zwarte jazzmusicus, volgt hem naar Frankrijk maar wordt verliefd op de man die haar een lift naar Parijs geeft. Debuterend regisseur Negri propte haar film, die in 1999 vertoond werd op het filmfestival van Berlijn, nogal vol, toch is het een aardige komedie over die universele zoektocht naar ware liefde.

Un'altra vita

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Carlo Mazzacurati. Met o.a. Silvio Orlando, Adrianna Bierdrzynska, Claudio Amendola, Giorgio Tirabassi en Antonello Fassari.

Saverio (Orlando), een jonge, gescheiden tandarts, krijgt het Russische meisje Alia (Biedrzynska) in zijn stoel. Als hij met zijn behandeling klaar is, verdwijnt Alia op mysterieuze wijze. Saverio, gefascineerd, gaat haar zoeken en vindt haar terug. Maar na een hete nacht is Alia opnieuw verdwenen. De verliefde tandarts gaat weer naar haar op zoek. Hij maakt kennis met een vriend van haar, die hem op het goede spoor zet. Het gaat over eenzaamheid in de grote stad. Een film om over na te denken. Het scenario is van Franco Bernini en de regisseur. Het camerawerk is van Alessandro Pesci.

Parenti serpenti

1992 | Drama, Komedie

Italië 1992. Drama van Mario Monicelli. Met o.a. Alessandro Haber, Cinzia Leoni, Marina Confalone, Pia Velsi en Paolo Panelli.

Ieder jaar verzamelt de familie Colapietro zich tegen kerstmis in het huis van de bejaarde ouders. Twee broers en twee zussen met hun gezinnen. Het lijkt allemaal koek en ei: een grote, gezellige familie die roddelt, commentaar levert, herinneringen ophaalt en het verleden verheerlijkt. Tot vader en moeder vertellen dat ze te oud worden om zelfstandig te wonen en dat ze willen intrekken bij een van de kinderen - bij wie mogen de kinderen zelf beslissen. Dan laaien de rivaliteit, jaloezie en afgunst die tussen de vier kinderen blijken te smeulen op. Prachtig gespeeld. Het scenario is van Carmine Amoroso. Het camerawerk is van Franco Di Giacomo.

Tolgo il disturbo

1991 | Drama

Italië 1991. Drama van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Dominique Sanda, Elliott Gould, Valentina Holtkamp en Eva Grimaldi.

Een sentimenteel verhaal over de liefde en de vriendschap tussen een grootvader van in de zestig en zijn kleindochter van negen. Ze hebben allebei een zwakke gezondheid, en langzaamaan groeien ze meer naar elkaar toe. Hij heeft achttien jaar in een psychiatrische inrichting gezeten en is daar nog maar net uit, terwijl het meisje lijdt onder de eenzaamheid in een onevenwichtig gezin. Samen slagen ze erin werkelijk zorgeloze momenten te beleven. Een observatie van wat als gezond en ongezond wordt gezien in een neurotische samenleving. Magnifiek spel van Gassman.

Marie Curie : une femme honorable

1991 | Biografie

Frankrijk 1991. Biografie van Michel Boisrond. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Roger Van Hool, Jean-Luc Moreau, Piotr Machalica en Luigi Diberti.

Het priv[KA1]e-leven en het werk van Marie Curie (1867-1934), geboren Slodowska en Poolse, evenals van haar echtgenoot Pierre Curie (1859-1906), vanaf zijn kinderjaren in zijn vaderland via zijn universitaire studies in Parijs tot en met zijn beroemde jaren en zijn dood. Naar het gelijknamige en zeer succesvolle boek van Françoise Giraud. Een enigszins ironische titel want de 'weldenkenden' van haar tijd hadden juist grote kritiek op haar, vanwege haar privéleven. Knappe tijdsreconstructie maar de psychologische intensiteit van de roman komt er niet in terug. Het gaat meer om een reeks plaatjes dan om iets anders, hoewel Barrault zeer terecht prijzen heeft gekregen voor haar gevoelige en genuanceerde vertolking. Naast haar sterke aanwezigheid, kan Van Hool zich niet staande houden. Moreau is echter een perfecte professor Paul Langevin. Dankzij deze twee acteurs

La bocca

1991 | Drama, Romantiek

Italië 1991. Drama van Luca Verdone. Met o.a. Tehnee Welch, Rodney Harvey, Claudine Auger, Monica Scattini en Valeria Cavalli.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die op het punt staat te trouwen en in Toscane verblijft om de fresco's in een villa te restaureren. Het verblijf geeft haar de kans om over haar gevoelens en haar aanstaande huwelijk na te denken. De eigenaar van de villa heeft een knappe zoon die doofstom is en tussen hem en de jonge vrouw onstaat een ingewikkelde, maar stimulerende verstandhouding. Over het algemeen behoorlijke spelprestaties, al zijn ze wel ongelijkmatig.

Une femme honorable, Maire Curie

1990 | Biografie

Frankrijk 1990. Biografie van Michel Boisrond. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Jean-Luc Moreau, Roger Van Hool, Luigi Diberti en Monica Scattini.

Het leven van Maria Sklodowska, die bekend is geworden onder de naam Marie Curie (1867-1934), nauwgezet en trouw verfilmd naar het boek van Françoise Giroud. Boisrond, die een vakkundige maar van enige werkelijke persoonlijkheid gespeende filmregisseur is, levert hier een eerlijk, maar af en toe langdradig stukje werk af, dat tevens een goed beeld van die tijd geeft. Deze tv-film ontleent zijn glans echter vooral aan de uitstekende vertolkingen.

Love Dream

1988 | Fantasy, Romantiek

Italië 1988. Fantasy van Charles Finch. Met o.a. Christopher Lambert, Joaquim de Almeida, Diane Lane, Francesco Quinn en Claudia Ohana.

Lambert in een film die niet zo bij zijn karakter past (THE SICILIAN was geschikter) als een popzanger die zich na de dood van zijn broer verbitterd teruggetrokken heeft aan de Middellandse Zee en een fles aan de waterlijn vindt met een fraaie geest erin, waar hij - hoewel aanvankelijk sceptisch - verliefd op wordt. Als zij zijn dode broer niet kan terugbrengen (wel is er een kort contact), laat hij de geest weer verdwijnen en smijt de fles weg, maar hij komt de volgende dag op het strand het lelijke evenbeeld van de geest tegen. Debutant Finch (zoon van Peter) schreef het rammelende script en regisseerde de ongeloofwaardige film met weinig gevoel voor drama. Het spel is ook niet al te best.

Rimini, Rimini, Rimini

1987 | Komedie, Erotiek

Italië 1987. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Serena Grandi, Laura Antonelli, Sylva Koscina, Eleonora Brigliadori en Elvire Audray.

Aan de lieflijke Costa Romagnola, aan de Adriatische Zee bij de badplaats Rimini, vinden verschillende ontmoetingen tussen de seksen plaats. Vrouwen die verlangen naar liefde en romantiek, vrouwen die verloren liefdes bewenen, vrouwen die op een vluchtige romance uit zijn. Veel vlees maar weinig talent en het banale verhaal werkt ook al niet mee.

La Famiglia

1987 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1987. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Emanuele Lamaro, Andrea Occhipinti, Stefania Sandrelli en Cecilia Dazzi.

Een familiekroniek die bijna de gehele 20e eeuw omvat. Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van grootvader, komt de familie bijeen. De film is origineel omdat het verhaal zich geheel afspeelt in een groot huis, waarvan de muren de geschiedenis lijken buiten te sluiten. Scola weet op een minutieuze en gevoelige manier een periode weer te geven, waarin gedrag en mentaliteit evolueren naarmate de tijd vordert. Bovendien bevat de film een subtiele hoeveelheid humor en emotie. Echter toch niet geheel geslaagd omdat er zoveel personages in de film voorkomen, dat velen nauwelijks meer dan een silhouet blijven. Scenario van Ruggero Macari, Furio Scarpelli, Graziano Diana en Scola. Camerawerk van Ricardo Aronovich.

Un ragazzo e una regazza

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Marco Risi. Met o.a. Jerry Calà, Marina Suma en Monica Scattini.

Liefde op het eerste gezicht tussen Anna, een Napolitaans studente die naar Milaan gekomen is, en Celogero, een student die zijn studie verdient als ober. Hun verhouding vertoont het klassieke knipperlicht-patroon, maar tot een definitief besluit weet het paar niet te komen. Een doorsnee romantische situatie- komedie vol cliché's. Marina Suma is de enige geloofwaardige.

Le Bal

1983 | Drama, Musical, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1983. Drama van Ettore Scola. Met o.a. Etienne Guichard, Regis Bouquet, Francesco Le Rosa, Arnault Le Carpentier en Liliane Delval.

Door eenzaamheid of/en nieuwsgierigheid gedreven bezoekers van een danslokaal geven een beeld van de maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende (muzikale) modes tussen 1936 en 1983, hoewel er in de samenstelling van het publiek nauwelijks iets verandert. De terecht beroemde voorstelling-zonder-dialoog van het Théatre du Campagnol kreeg voor de kenners ietwat teleurstellende filmversie, omdat nu de camera de hoofdrollen per episode selecteert inplaats van de keus aan de toeschouwers te laten. Cinefiele grapjes van Scola zijn in deze context misplaatst aandachttrekkend, maar de oorspronkelijke opzet en virtuoos transformatievermogen van het acteursensemble komen toch sterk en verrassend goed over. Het scenario is van Ruggero Maccari, Jean-Claude Penchenat, Furio Scarpelli en regisseur Scola. Het camerawerk is van Ricardo Aronovich. Fujicolor, Mono.