Pinkava

Scenarist

Pinkava is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Kapitan Korda

1970 | Familiefilm

Servië en Montenegro/Tsjechië 1970. Familiefilm van Josef Pinkava. Met o.a. Michal Vavrusa, Vladimir Brabec, Milena Dvorská, Drahomira Hofmanová en Jirí Vala.

Pepi (Vavrusa) zit in een kindertehuis. Op een kwade dag moet hij opgenomen worden in het ziekenhuis, waar hij kapitein Korda (Brabec) leert kennen. De eenzame jongen kan goed met Korda opschieten. Als Korda naar huis terugkeert, vraagt hij Pepi hem op te zoeken als hij beter is. Als Pepi dit doet, blijkt dat mevrouw Korda (Dvorska) hem graag mag. Eigenlijk zouden ze Pepi wel willen adopteren, waardoor hij eindelijk eens een echt thuis krijgt en zijn jeugd niet ongemerkt aan zich voorbij hoeft te gaan, maar dan komt de brief van zijn echte moeder (Hofmanová) die eist dat Pepi bij haar en d'r nieuwe vriend intrekt. Eenvoudige, maar doeltreffende film over groot kinderleed en de ongemakkelijke weg naar de volwassenheid. Niet geheel vrij van alle cliché-achtige smetjes, maar zodanig gedaan dat kinderen geboeid over de problematiek zullen gaan nadenken. Het scenario is van Pinkava en Milan Simek naar een vertelling van Marie Kubatova. Het camerawerk is van Karel Kopecky.

Iwana v utoku

1965 | Familiefilm, Sportfilm

Servië en Montenegro 1965. Familiefilm van Josef Pinkava. Met o.a. Vladimír Hönig, Marie Durnová, Rudolf Jurda, Eva Matalová en Eva Járková.

De elf-jarige Iwana is bezeten door de voetbalsport. Ze trapt liever tegen een bal dan dat ze met haar poppen speelt. De jongens uit de buurt laten haar meestal meespelen, want ze is een waar natuurtalent. Als er interscholaire wedstrijden worden georganiseerd maakt ze als meisje geen kans om opgesteld te worden. Samen met haar broer bedenkt ze een plannetje om toch mee te spelen. Naïeve kinderfilm over een meisje dat voetbal speelt als een prof. Onderhoudend verteld, maar erg voorspelbaar. De kinderen spelen zeer overtuigend, maar hun namen worden ten onrechte niet vermeld op de generiek. Het scenario is van Pinkava en Milan Simek en het werd in beeld gebracht door Jíři Kolín.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pinkava op televisie komt.

Reageer