Norman J. Grossfeld

Scenarist, Producer

Norman J. Grossfeld is scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Yu-Gi-Oh!: The Movie

2004 | Animatie, Familiefilm

Japan/Verenigde Staten 2004. Animatie van Hatsuki Tsuji.

Na een Yu-Gi-Oh-serie en Yu-Gi-Oh-kaarten (waarmee het spel uit de serie gespeeld kan worden), is is er nu een heuse speelfilm over de verlegen Yugi en het kaartspel dat de geschiedenis kan beïnvloeden.

Pokémon 3: The Movie

2001 | Anime, Animatie, Actiefilm, Familiefilm, Fantasy

Japan 2001. Anime van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama. Met o.a. Addie Blaustein, Rachael Lillis, Eric Stuart en Veronica Taylor.

De moeder van Ash wordt ontvoerd naar de kristallen toren door de machtige Entei. Ash probeert zowel Mi als zijn moeder te redden en komt daarbij de geheime kracht achter de ongelooflijke gebeurtenissen te weten. Het draait om de meest onbeheersbare Pokémon ooit, de Unknown.

Pokémon: The First Movie

1999 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Anime

Japan/Verenigde Staten 1999. Animatie van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama.

De Pokemons begonnen hun avontuurlijke leven als personages in een videospel van Nintendo in 1996. Daarna kwam de merchandising en de immense populariteit, die aansloeg bij zowel jongens als meisjes in de leeftijdsgroep van zes tot twaalf jaar. Zo populair zelfs dat sommige scholen in Amerika het verboden. Dit verbod maakte Pokemon nog gewilder. Toen kwam er een tekenfilmserie op de tv. Redenen genoeg om tegen het einde van de jaren 1990 een bioscoopfilm te maken. En die kwam er. De opbrengsten waren niet gering: ruim 135 miljoen dollar. Snel gingen er nieuwe films in productie. Het totaal is inmiddels een viertal, maar dan slaat het uur om zich terug te trekken naar de eretribune voor de helden uit de stripverhalen, want er zijn dan weer anderen gekomen die hun plaats hebben ingenomen op het speelveld van de genegenheid van de jeugd. Deze eerste film is een soort Monster van Frankenstein-verhaal met heel wat James Bond gadgets en het begin wordt leuker gevonden door jongens dan door meisjes. De inhoud komt er op neer dat Mew gekloond wordt. Zo ontstaat Mewtwo, maar die is helemaal niet blij als 151ste Pokemon, omdat het klonen zonder doel geschied was. Om zich te laten gelden wil hij de wereld aan zich onderwerpen. Dat gaat Ash Ketchum, Pikachu en de andere monstertjes te ver. Het tegenstrijdige scenario dat geweld met geweld bestrijdt, is van Takeshi Shudo naar de personages van Satoshi Tajiri. Het is niet bepaald origineel, maar de film, die begint met een voorfilm van 22 minuten, getiteld PIKACHU`S VACATION, is onderhoudend genoeg. Er gebeurt heel wat en de animatie is getrouw aan zijn oorsprong. In de originele versie met de stemmen van: Veronica Taylor, Philip Bartlett, Rachael Lillis, Addie Blaustein, Eric Stuart, Ikue Otani, Ted Lewis, Amy Birnbaum. Bewerking van de engelse versie: Norman J. Grossfeld, regisseur Haigney en John Touhey, de vertaling is van Paul Taylor. Het camerawerk is van Hisao Shirai. Voor degenen die het nog niet wisten: Pokemon is de verkorte vorm van Pocket Monster. Het vervolg is getiteld: POKETTO MONSUTAA: MABOROSHI NO POKEMON X: LUGIA BAKUDAN (POKEMON 2000 THE MOVIE: THE POWER OF ONE), die minder dan de helft opbracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norman J. Grossfeld op televisie komt.

Reageer