Gianni Grimaldi is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Il magnate

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Rosanna Schiaffino, Jean-Pierre Cassel en Pier Paola Bucchi.

Clara (Schiaffino) is de lieftallige vrouw van Furio Cicerone (Buzzanca), ingenieur en directeur van een bedrijf. Ze zwicht niet voor het amoureuze voorstel van graaf Arienti (Cassel), die door haar is geobsedeerd. Helaas heeft Furio enorme financiële schulden bij Arienti en heeft deze een bepaling in de leenovereenkomst opgenomen die erin voorziet dat de seksuele gunsten van zijn vrouw als onderpand gelden. Furio is er zeker van dat hij de graaf kan terugbetalen voordat de dekking door de bank afloopt, maar de machtige Arienti haalt de bankdirecteur ertoe over zich niet aan de overeenkomst te houden. De regie is ietwat zwak maar de humor is uitstekend en het is leuk om te kijken naar het fraaie komische spel van Buzzanca, Cassel en de beeldschone Schiaffino.

Principe coronato cercasi per ricca ereditiera

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Opnieuw een klucht met een van Italië's populaire komische duo's. De film is goedkoop en gebrekkig gemaakt. Het is bovendien een van de slechtste en meest laag-bij-de-grondse films van het illustere tweetal. Een welvarende Amerikaan die per se edelman wil worden, biedt een Siciliaanse prins een enorme hoeveelheid geld om met zijn dochter te kunnen trouwen. Maar het contract schrijft verder voor, dat het huwelijk - lees de huwelijksnacht - niet zal plaatsvinden.

La prima notte del dottore Danieli, industriale col complesso del giocattolo

1970 | Komedie, Erotiek

Frankrijk/Italië 1970. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Ira von Fürstenberg, Françoise Prévost, Katia Christina en Alfredo Rizzo.

Eerste huwelijksnacht-komedie die in 1970 min of meer nog voor 'gewaagd' kon doorgaan is nu erg braaf werkstukje, filmtechnisch zelfs vrij behoorlijk. De Franse versie werd pas vijf jaar later in omloop gebracht en was 12m korter. Ook bekend als LA PRIMA NOTTE DEL DOTTERE DANIELI, LA TOUBIB EN DÉLIRE en BEAUCOUP DE NUITS POUR RIEN.

Puro siccome un angelo papà mi fece monaco...

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Igli Villani en Didi Perego.

Een technisch weinig bijzondere, maar zeer grappige komedie over een rasechte, onschuldige en niet als te slimme Siciliaanse prins en zijn privéleraar. De vader van de prins stuurt hen naar een klooster in Monza. In het klooster probeert de prins een goede volgeling te zijn maar de jonge vrouwen in Monza laten hem niet met rust. Een situatiekomedie over de tegenspoed van een monnik in de dop.

I 2 Deputati

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Paolo Carlini.

Het koppel Franchi-Ingrassia raakt betrokken bij verkiezingsschermutselingen; de schoonfamilie zit in de oppositie. Door een onvoorziene situatie moet het paar tegen de eigen familie strijden. Een absurde komedie, overdreven geacteerd en slecht geregisseerd.

Don Chisciotte e Sancio Panza

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Fulvia Franco.

Een grappige satire op de onsterfelijke held van Cervantes, Don Quichote, de Man van La Mancha, met het populaire Italiaanse komische duo uit de jaren 1960-1970. In feite is er niet zoveel veranderd aan het oorspronkelijke verhaal. Don Chisciotte, een krachteloze, doch idealistische vechtjas en zijn trouwe knecht Sancio Panza vallen van de ene krankzinnige situatie in de andere. Vaak meer gek dan leuk.