Darren Bell

Acteur

Darren Bell is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Fix

1997 | Drama, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Paul Greengrass. Met o.a. Steve Coogan, Jason Isaacs, Maggie O'Neill, Michael Elphick en Ricky Tomlinson.

1963. Journalist Mike Gabbert (Coogan) en sportverslaggever Peter Campling (Elphick) van [KL]The Sunday Times[KLE] raken er steeds meer van overtuigd dat sommige wedstrijden van de eerste klas-voetbalafdeling verkocht worden. Het spoor dat ze volgen leidt naar topspeler Tony Kay (Isaacs). Hun hoofdredacteur ziet brood in de zaak op voorwaarde dat er grote namen bij betrokken zijn en de journalisten krijgen carte blanche. Gebaseerd op het allereerste voetbalschandaal uit de Britse geschiedenis stelt de film wel de vraag wat het meest verwerpelijke is: de journalisten die geld slaan uit het openbaar maken van de zaak of de betrokken voetballers die geld kregen zonder zich af te vragen of dit wel verantwoord was. In de reeks 'kitchen sink feel'-films, waarin de Britse maatschappij op de korrel genomen werd en die blijkbaar erg in trek waren midden jaren 1990, is dit een geslaagde bijdrage, goed gespeeld en boeiend in beeld gebracht. Regisseur Greengrass schreef zelf het scenario. Achter de camera stond Ivan Strasburg. Stereo.

The Scar

1996 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Richard Grassick, Ellin Hare, Sirkka-Liisa Konttinen, Murray Martin en Pat McCarthy. Met o.a. Charlie Hardwick, Bill Speed, Brian Hogg, Katja Roberts en Darren Bell.

Twee jaar nadat Margaret Thatcher een einde maakte aan de reeks stakingen van de mijnwerkers die o.l.v. de anachronistische Marxist Arthur Scargil telkens weer Engeland in gijzeling namen en de Britten concessies afpersten, zetten zij hun tradities nog gewoon voort, w.o. het jaarlijkse mijnwerkersbal. Op de dansvloer ontmoeten een activiste-van-toen en de voorman van een mijn-in- nieuwe-stijl elkaar, onbewust van elkanders verleden. Ze worden verliefd totdat de geschiedenis de nauwelijks geheelde wonden weer openrijt. Sterk, geloofwaardig sociaal drama, waarop de Britten een patent lijken te hebben. De negen regisseurs zijn lid van het collectief The Amber Production Team.

Eden Valley

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Murray Martin. Met o.a. Brian Hogg, Darren Bell, Laidler Family en Mike Elliott.

Sinds hij zijn gezin verliet heeft Hogg zich teruggetrokken in Eden Valley, een streek in het noord-oosten van Engeland, niet ver van het door werkloosheid geteisterde steenkoolgebied Durham, waar hij zich specialiseerde in het fokken van renpaarden. Zijn leventje wordt verstoord door de komst van zijn tienerzoon, Bell, opgevoed in de stad door zijn moeder en voorgestraft wegens het verhandelen van drugs. Vader en zoon, die aanvankelijk als vijanden tegenover elkaar staan, gaan elkaar langzaam maar zeker leren kennen en waarderen. Een sociaal portret gemaakt door het collectief Amber Films, die zich gespecialiseerd hebben in de verfilming van als documentaire vermomde fictiefilms. Ze bekritiseren op lyrische, maar authentieke manier de Britse samenleving, in casu de weerslag op gewone mensen van de moeilijkheden in de steenkoolindustrie. Boeiend, maar verward in beeld gebracht. Scenario, fotografie en bijna alle andere functies worden ingevuld door de leden van Amber Films, nl. Richard Grassick, Ellen Hare, Sirkka Liisa Konttinen, regisseur Martin, Pat McCarthy, Lorna Powell en Pete Roberts.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Darren Bell op televisie komt.

Reageer