Gottfried Kolditz

1922 -1982 Regisseur, Scenarist

Gottfried Kolditz (1922-1982) is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Das Ding im Schloss

1978 | Komedie

DDDE 1978. Komedie van Gottfried Kolditz. Met o.a. Erwin Geschonneck, Vlastimil Brodský en Renate Blume.

Een bejaarde geleerde moet in een bejaardentehuis een machine aan de praat krijgen die de oudjes ontworpen hebben en waarmee ze hopen weer jong te kunnen worden. Komisch bedoeld, maar niet zo leuk.

Ulzana

1973 | Western

DDDE 1973. Western van Gottfried Kolditz. Met o.a. Gojko Mitic, Renate Blume, Rolf Hoppe, Colea Rautu en Amza Felea.

Een goed bedoelde, maar primitieve Indianen-western uit de DDR met Mitic, een Joegoslaaf, in de hoofdrol. Mitic en Kolditz schreven het scenario dat op historische feiten is gebaseerd. Het gaat over de ellende die de Apachen over zich heen krijgen na de Amerikaans/Mexicaanse oorlog, midden 19e eeuw. Maar het is allemaal wat te kinderlijk om echt te kunnen boeien.

Apachen

1973 | Western

DDDE 1973. Western van Gottfried Kolditz. Met o.a. Gojko Mitic, Milan Beli, Colea Rautu, Gerry Wolff en Lean Niemeczyk.

Eén van de Mitic-westerns uit de DDR. Deze films zijn goed van opzet maar worden meestal te kinderlijk uitgewerkt. De Joegoslavische Mitic is ook geen echt overtuigend acteur. Eens te meer gaat het hier om de strijd tussen blanken en Indianen, nu omdat er zilver is gevonden. Mitic speelt weer de rol van het opperhoofd Ulzana.

Spur des Falken

1968 | Western

DDDE 1968. Western van Gottfried Kolditz. Met o.a. Gojko Mitic, Hannjo Hasse, Wladimir Zschwariaschwill, Rodam Tschelidse en Hartmut Beer.

Dit is één van de Indianen-westerns die in de DDR tussen 1965 en 1975 gemaakt werden. Tien daarvan hadden de Joegoslaaf Mitic in de hoofdrol. Hier draait het om goudzoekers die het gebied van de Dakota-Indianen binnendringen. Binnen de stam breekt onenigheid uit over de vraag of men de binnendringers met geweld moet aanpakken. Het zijn Indianen-sympathieke films, maar te kinderlijk om een groot westernpubliek te boeien.

Geliebte weisse Maus

1964 | Komedie

DDDE 1964. Komedie van Gottfried Kolditz. Met o.a. Rolf Herricht en Karin Schröder.

Een meisje brengt een politieman op wie ze verliefd is in de problemen, maar de ambtenaar van de burgerlijke stand kan zijn werk doen voor de film afgelopen is.

Frau Holle

1963 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1963. Familiefilm van Gottfried Kolditz. Met o.a. Karin Ugowski, Mathilde Danegger, Elfriede Florin, Katherina Lind en Rudi Pfaff.

Een wat moralistische verfilming van het bekende sprookje van de Gebroeders Grimm over de slechte moeder en haar vlijtige dochtertje dat in de diepe waterput verdrinkt.

Schneewittchen

1961 | Fantasy, Familiefilm

DDDE 1961. Fantasy van Gottfried Kolditz. Met o.a. Doris Weikow, Marianne Christina Schilling, Wolf-Dieter Panse, Harry Hindemith en Fred Delmare.

Zoveelste bewerking voor de film van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Sneeuwwitje's boze stiefmoeder vreest concurrentie van het jonge prinsesje en wil haar laten doden, maar het lieve kind wordt gered door de zeven nijvere dwergen. De Disney-tekenfilmversie die ruim twintig jaar ouder is, blijft ongeslagen, al heeft deze film het voordeel dat hij niet langer dan een uur duurt en wellicht iets minder eng is. Het scenario is van Günter Kalthofen. Het camerawerk is van Erwin Anders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gottfried Kolditz op televisie komt.

Reageer