Aleksandr Yatsenko

Acteur

Aleksandr Yatsenko is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Long and Happy Life

2013 | Drama

Rusland 2013. Drama van Boris Khlebnikov. Met o.a. Aleksandr Yatsenko, Anna Kotova en Vladimir Korobeynikov.

Tegen de achtergrond van een desolaat landschap dat overgeleverd is aan de elementen, voltrekt zich het lot van een onwankelbare, fatsoenlijke man die weigert toe te geven aan corruptie en hebzucht.

Svobodnoe plavanie

2006 | Drama, Komedie

Rusland 2006. Drama van Boris Khlebnikov. Met o.a. Aleksandr Yatsenko, Boris Petrov, Darya Ekamasova en Yevgeni Syty.

In een Russisch plattelandsstadje aan de Wolga sluit de enige fabriek de deuren. Tiener Ljonja (Yatsenko) gaat daarom maar aan de slag als wegwerker, met een stel oude stratenmakers als vrijwillige orakels. Een zomerse liefde (Ekamasova) completeert het landerige welzijn, totdat Ljonja’s baas roet in het eten gooit. Lichtvoetige krekelgeluiden-film toont een niet-aflatende stoet fatalistische zonderlingen tegen de achtergrond van filmisch gammele houten tuinhekken en lamlendige vegetatie. Volgens Russische filmcritici de beste film van eigen bodem van 2006.

The Suit

2003 | Komedie

Rusland/Frankrijk/Italië/Duitsland/Oekraïne 2003. Komedie van Bakhtyar Khudojnazarov. Met o.a. Artur Povolotsky, Aleksandr Yatsenko, Ivan Kokorin en Ingeborga Dapkunaite.

Choedojnazarovs vierde productie is een relaas over lefgozers die bekneld zitten tussen misère en hoop. Zij hebben de vrijheid waarover hun ouders droomden, en komen tot de ontdekking dat die vrijheid zonder geld een vergezicht blijft. De keuze om de grimmige werkelijkheid van dit intellectueel en materieel kaalgeslagen land met kolder aan te pakken, maakt The Suit goed verteerbaar. Al dringt de vraag zich op of de regisseur ook iets anders kan dan de werkelijkheid richting absurdisme kantelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aleksandr Yatsenko op televisie komt.

Reageer